Todt spreman pomoći Red Bullu

Još je uvijek neizvjesna budućnost Red Bulla koji u zadnje dvije sezone proživljava veliku krizu, prvenstveno zbog nekonkurentne Renaultove pogonske jedinice koja ih je koštala milijune eura. Austrijska momčad je sve svoje frustracije ispoljavala preko medija, ostali su bez nekoliko potencijalnih partnera i sada se nalaze pred izlaznim vratima Formule 1.

Nema sumnje, odlazak Red Bulla bi bio veliki udarac za cijeli sport. Četverostruki svjetski prvaci predstavljaju jednu od rijetkih financijski stabilnih momčadi, a tijekom posljednjeg desetljeća su promovirali nekolicinu vrhunskih mladih talenata. Predsjednik FIA-e Jean Todt tvrdi da ne zna ništa o njihovoj budućnosti, te da je spreman pomoći na bilo koji način.

”Ne znam hoće li se povući, ali nadam se da neće”, kazao je Francuz za finske novine Ilta Sanomat. ”Moram priznati da sam razočaran trenutnom situacijom. Odlučili su da neće nastaviti s Renaultom i sada moraju pronaći drugog dobavljača.”

”Ako im mogu pomoći, zasigurno ću to i napraviti.”

Todt se slaže da bi eventualni izlazak Red Bulla i Toro Rossa uvelike naštetio strukturi Formule 1 koja treba kvalitetne momčadi, vozače i inženjere.

Red Bull je velika momčad koja je imala sjajne uspjehe, ali ovdje razgovaramo i o budućnosti Toro Rossa. Nadam se da će se pronaći rješenje ovog problema.”

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
modesto

bye bye red bull nitko vas neće

Mrav074

Otuc ce RB, povuc ce TR sa sobom, siromasnije momcadi kao Manor, Lotus, FI, Williams ce izdrzati jos 2-3 sezone zaduzivajuci se da bi kupili ove najusranije motore u povijesti natjecanja i onda ce se i oni povuc, za HASSA osobno mislim da nezna u sta se upusta te da nece ni on dugo nastavi li se hibridni format F1. Ovi koji tvrde da je F1 pkatforma za razvoj tehnologije u autoindustriji prestanir že lagat sami sebe, imate lipo od Discovery Channela dokumentarac u kojem Williamsovi inzinjeri pricaju kako F1 nema poveznica s autoindustrijom jos od kraja 80-tih. I onda… Read more »

stari lisac

Sep Blatter formule 1 je BE, a ovaj je MIchael Platini… Oba kvarna ko ispali zubi!

Zeus

Evo beskičmenjaka u “akciji”, naravno opet neutralna izjava, bez rješenja i naznaka njima. jedna do dvije izjave po sezoni u ovom stilu, to je Todt. Taj nema nikakvog autoriteta ili kontrole, strateška grupa sve dogovoreno mijenja u hodu, naljepljuje naljepnicu na naljepnicu, a ispod hrđava površina… Šta će on pomoć? -ne može dati konkretnu izjavu, a kamoli stati na neku stranu. Jedno je istina, to nije blesav čovjek, ali itekako nekom odgovara upravo takav, koji samo ide uz sve makinacije koje donosi strateška grupa, nije ni za ni protiv, F1? -tri neke PR rečenice pa završava pričom o sigurnosti na… Read more »

Related Posts