Renault potrošio 11 tokena za prvu nadogradnju u ovoj sezoni

Renault je za nadogradnju svoje pogonske jedinice, koja će biti ponuđena Red Bullu na VN SAD-a ovog tjedna, potrošio 11 od 12 tokena koliko im je FIA dodijelila za sezonski razvoj svog pogonskog stroja. Zbog velikih problema s pouzdanosti i performansama, taktika francuskog proizvođača je bila uvesti veći paket promjena pred kraj sezone kako bi se što bolje pripremili za 2016.

Iako nije bilo sigurno hoće li nadogradnja zadovoljiti kriterije pouzdanosti kako bi bila spremna za Austin, nova specifikacija je sada dobila zeleno svjetlo inženjera iz Viry-Chatillona. Unatoč tome što se vjeruje u pomak, još uvijek nije donesena odluka hoće li nova verzija pogonske jedinice ugledati svjetlo dana u Teksasu. Renault želi razgovarati s Red Bullom kako bi se utvrdilo hoće li prednosti prevagnuti u odnosu na negativnu stranu, odnosno na kazne koje će Daniil Kvjat i/ili Daniel Ricciardo dobiti ako odluče nastupiti s novim motorom. Međutim, ako kazne odrade na Circuit of the Americas ove nedjelje, za posljednje tri utrke sezone mogu imati puno bolje šanse ako se nova jedinica pokaže dosta konkurentnijom.

S novom specifikacijom je povećana snaga i efikasnost motora s unutarnjim izgaranjem, a Francuzi do kraja sezone mogu potrošiti još jedan razvojni token. Renault je u uvodnim utrkama sezone imao velike probleme s pouzdanosti zbog kojih je morao odgoditi rad na povećavanju performansi pa su inženjeri najviše posla imali oko povećanja pouzdanosti svog V6 hibridnog pogonskog sklopa.

10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Didi Matešić je gazda i on je taj koji procijeniva donosi li mu ovako stanje štetu za kompaniju i što će uradit sa momčadi. Ne znam kakav mu je ugovor sa F1 i koje su sankcije ako ga ne ispoštuje.

modesto

red bull plačite i dalje,otići ćete iz f1.

Groff

Potpisano.

r.u.m.

Baš bi bila parodija da Renault proradi i dođu do postolja ili tako nešto.Mislim da bi se RedBull ukakio

miha777

zeznuli su u redbullu-u sa javnim istupima,zbog kojih je renault osto uvrijeđen,iako mi je teško povjerovati da suradnja može propasti zbog javnog kritiziranja,ali opet razumijem renault koji je veliki brand i kad te netko tako javno sroza onda nije dobro.neznam kakva je njihova kombinacija ali će bit zanimljivo viditi hoće li razni interesi i paprika bit jači od časti koje toliko u 21st fali..ali ako se ovaj motor pokaže pristojnim onda je redbullova aerodinamička sekcija sa adrianom neweyem na čelu,odgovorna za ispadanje redbull-a iz natjecanja isto kao i za sve prijašnje rezultate.neznam.znam samo da mi je cijela situacija nevjerojatna sa… Read more »

paalfi

Nije mi jasno u tvojem komentaru zašto tu stoji ime A.Neweyem na čelu koji bi bio odgovoran za ispadanje? Da si krivio Christian Horner-a ili Dietricha Mateschitza još bi te i razumio jer bez ove dvojice niko ne daje nikakve izjave tog kalibra (bar nebi kod mene) po tome je A.Neweye minimalno 3 violina. Sve je to planski dio RB a u jednu ruku ja ih i razumijem, Renault je bio jedan od zagovornika da se preijeđe na V6 motore i cjenovno ako se ne varam bili najskupljiji, s deficitom oko 100ks (tako se je barem pričalo) na početku 2014g,… Read more »

miha777

neweya sam spomenuo prvog zato što je lik jak u kritiziranju motora jer je on u drugom odjelu.to nije samo s njim tako već je tako u svakoj tvornici,gdje momčad odlučuje kojem odjelu dat primat u razvijanju.gle,netko je počeo kurit frku u redbullu tako da ne povlačim ništa. 😉

paalfi

Da te citiram: “.ali ako se ovaj motor pokaže pristojnim onda je redbullova aerodinamička sekcija sa adrianom neweyem na čelu,odgovorna za ispadanje redbull-a iz natjecanja isto kao i za sve prijašnje rezultate.” Moje mišljenje je to da A.N nije u javnosti zucnuo ni slova da o tome nisu bili obavješteni dvije violine ispred njega, te dve violine kolo vode bar po meni, prepucavaja između odjela aerodinamike i motora bi ipak moralo ostati unutar njihova četiri zida. I po tome po meni on nije nimalo kriv za ovakav današnje stanje između RB i Renaulta. Za to maslo je po meni najbolje… Read more »

KLiK

Čemu?! :/

Related Posts