Rosberg će u Singapuru nastupiti s četvrtom pogonskom jedinicom

Nico Rosberg će na ovotjednoj VN Singapura nastupiti s četvrtom i posljednjom pogonskom jedinicom koja mu je dodijeljena za ovu sezonu. On i njegov timski kolega Lewis Hamilton su prije dva tjedna u Italiji nastupili s nadograđenim pogonskim jedinicama, ali momčad je na Rosbergovom motoru uoči kvalifikacija pronašla curenje u rashladnom sustavu pa je na njegov W06 ugradila stariju specifikaciju motora, koja je otkazala u posljednjim krugovima utrke te je Nijemca koštala pobjedničkog postolja.

U Mercedesu nisu sigurni je li curenje izazvalo nepopravljivu štetu na tom trećem motoru ili se on može spasiti i koristiti u kasnijim utrkama. Momčad će testove na tom motoru izvesti u petak tijekom trkaćeg vikenda na stazi Marina Bay Street Circuit.

Ipak, Rosberg taj motor neće koristiti na VN Singapura jer postoji mogućnost da upadne u nove probleme, tim više jer već ima velika 53 boda zaostatka za Lewisom Hamiltonom u poretku vozača.

Uz sedam utrka do kraja prvenstva, Rosberg će trebati dva motora kako bi završio sezonu. Ako se onaj iz Monze pokaže neupotrebljivim, Nijemac će morati iskoristiti peti element, što bi značilo kaznu od najmanje 10 mjesta.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Boomerang

Moram priznat da mi je žao Nike. Na njega su se svalili svi Mercedesovi tehnički problemi. Dođe mi da pomislim da je Mercedes stvarno britanska momčad 😉

Vendetta

Nije mi ga žao jer nije ništa učinio da bi utrke bile zanimljivije mislim u odnosu na Hamiltona naravno, a sada se morati boriti da ne izgubi drugo mjesto,jer stvarno ima odličan bolid i tko zna kada če ga imati u budućnosti.

Related Posts