Martin Kodrić drugi na Nurburgringu!

Naš vozač Martin Kodrić je na drugoj utrci Formule Renault 2.0 Eurocup, održanoj na Nurburgringu, došao do drugog mjesta i svog prvog postolja u ovom natjecanju, a svoju prvu pobjedu je zabilježio njegov timski kolega Ben Barnicoat koji je dominirao utrkom na mokroj stazi.

Kodrić je u kvalifikacijama za 2. utrku ostvario je najbolje vrijeme u svojoj grupi! Najbolje vrijeme druge grupe bilo je bolje od Martinovog, stoga je utrku startao s druge pozicije.

Utrka je započela pod sigurnosnim automobilom koji je na stazi ostao puna četiri kruga. Barnicoat je nakon toga odjurio prema naprijed te je iza sebe ubrzo ostavio našeg Martina Kodrića, koji je vodio tijesnu borbu s Ukyjom Sasaharom. Ben je izgradio solidnu prednost te je ciljem prošao s prednošću od šest sekundi u odnosu na Kodrića, koji je stao na drugu stepenicu pobjedničkog postolja.

Martin je u početnim trenucima bio izložen velikom pritisku Sasahare te je čak izgubio poziciju, ali je Japanac napravio pogrešku već u sljedećem krugu, što je Kodriću omogućilo vraćanje drugog mjesta. Posljednje mjesto pobjedničkog postolja je pripalo Anthoineu Hubertu jer je Sasahara kasnije izgubio još nekoliko pozicija. Louis Deletraz, koji je bio pod istragom zbog napuštanja staze i stjecanja prednosti, bio je četvrti, a slijedi ga Kevin Jorg na petom mjestu.

Jack Aitken je pred kraj utrke prestigao Sasaharu te je tako došao do šestog mjesta, a Japanac je bio bolji od Jakea Hughesa na osmom mjestu. Krug prve desetorice zatvaraju Ignazio D’Agosto i Harrison Scott. S obzirom na to da je Deletraz bio bolje plasiran od ostala tri vozača koji mu prijete u borbi za naslov, zadržao je svoje vodstvo u poretku te ima pet bodova više od Jorga.

Kristijan Habulin (Kreator Racing, Hrvatska) bio je naš posljednji vozač koji je stajao na postolju, i to prije tri godine u daleko slabijoj Formuli Renault 2.0 Italia.

Kodrić je prvu utrku na Nurburgringu startao s 15., a završio na devetom mjestu.

 

KodrićKodrićKodrić

KodrićKodrić

 

Poredak vozača:

 1. Louis Deletraz   144
 2. Kevin Jorg     139
 3. Jack Aitken     136
 4. Jake Hughes     130
 5. Anthoine Hubert   115
 6. Ben Barnicoat    99
 7. Ukyo Sasahara    94
 8. Dennis Olsen     72
 9. Matevos Isaakyan   65
10. Harrison Scott    39
11. Martin Kodrić    38
12. Darius Oskoui    36
13. Callan O'Keeffe   31
14. Ignazio D'Agosto   30
15. Thiago Vivacqua   24
16. James Allen     10
17. Anton de Pasquale   4
18. Simon Gachet     4
19. Matthew Graham    2
20. Amaury Bonduel    0
21. Luke Chudleigh    0
22. Charlie Eastwood   0
23. Hugo de Sadeleer   0
24. Amaury Richard    0
25. Valentin Hasse-Clot  0
26. Lasse Sorensen    0
7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Dany1982

Svaka cast!! Ne pratim ovo natijecanje da li netko moze reci za koji team vozi Kordić dali je to onaj Kretor team ako nije neznam sta je bilo sa tim team-om.
Hvala

Dado@Kreator

Pozdrav, mali update Kreator Racinga. 2012. smo vozili Formulu Renault 2.0 Italia, Kristijan Habulin na kraju viceprvak, 6 postolja (od toga pobjeda u Imoli) od 12 utrka. Istodobno, 2012. karting – timski prvaci (Sekulić i Kovačić prvaci u svojim klasama), 2013. – trećeplasirani. 2014. mirovanje, 2015. – ulazimo u juniorski motocross, dvije utrke do kraja vodeći smo team prvenstva s troje vozača s velikim šansama i za osvajanje pojedinačnih naslova. Radimo na logistici, a cilj je nastavak natjecanja u kategorijama formule. više na http://www.kreatorracing.com . 🙂

F1ALONSO

Na drugoj utrci,a podijeljeno već stotine bodova

F1ALONSO

Ja ukazujen na krivo napisan tekst. Zna san da će te se navuć 😀

croatic f1

Svaka čast našem Martinu! Izgleda mu ide sve bolje i bolje u ovoj klasi, dosad mu je najbolji rezultat bilo peto mjesto ako se ne varam, stoga svaka mu čast na podiju. Nadam se da ćemo što češće čitati ovakve vijesti te da ćemo uskoro čitati o drugom hrvatskom pobjedniku u nekoj formuli! 😀

Related Posts