Damian Sekulić među 288 vozača na karting Rotax Challengeu u Portugalu

GP1.hr pomaže mladim nadama

Ove godine u Portugalu se održava 16. po redu Rotax Challenge, prestižno natjecanje u kartingu koje čini 288 vozača iz 50 zemalja, među kojima se našao i naš Damian Sekulić.

Natjecanje se održava u pet klasa, Micro Max, Mini Max, Junior Max, Senior Max i DD2 Masters. Potonja klasa jedina je klasa s mjenjačem i u ovom slučaju radi se o dvostupanjskom mjenjaču čiji motori razvijaju snagu do čak 34KS pri 12.000 okretaja u minuti.

Inače, Rotaxovi motori poznati su po svojoj izdržljivosti i pristupačnoj cijeni, a u ovom natjecanju zabranjeno je bilo kakvo podešavanje motora, tako da svi vozači imaju jednake bolide, što pak s druge strane znači da u ovoj utrci odlučuje sposobnost vozača.

Što se tiče našeg vozača, Damian je jedini hrvatski predstavnik na ovogodišnjem natjecanju, a u finale je ušao preko slovenskog SportStil kupa koji organizira utrke s Rotaxom u Sloveniji i Hrvatskoj. Sekulić, sa svojih 14 godina, ostvario je već zavidne rezultate pa je tako 2009., 2010. i 2011. osvojio Prvenstveno Hrvatske, a 2012. kao član Kreator Racing Team-a osvaja naslov prvaka Hrvatske u pojedinačnoj i timskoj konkurenciji. 2013. godine uzima talijansku licencu te postaje službeni vozač u Minikart klasi talijanskog Lenzokart tima.

Damian se trenutno nalazi u Portugalu gdje su počele pripreme za veliko prvenstvo, a zanimljivo je spomenuti da se ove godine u finale ovog natjecanja plasirao i bivši vozač Formule 1, Rubens Barrichello koji vozi klasu Max DD2 Evo.

Idućih nekoliko dana Damian će odraditi treninge i kvalifikacije, a u subotu 14.11. od 14 sati po našem vremenu započinje finalna utrka koju ćete moći pratiti putem live streama na ovom linku. Spomenimo još da Damianova klasa kreće u 15:20!

Više informacija o Rotax Max Challengeu moći ćete pratiti na našem portalu ili na njihovoj službenoj Facebook stranici.

 

 

Facebook stranica: https://www.facebook.com/ROTAXKART/?fref=ts

 

RotaxDamian SekulićDamian Sekulić

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Marlon Brando

Bravo, idemo naši! Korak po korak.

Related Posts