WRC u Hrvatskoj?

U novoj emisiji Kreator TV-a – Svijet autosporta, prošlog je tjedna gostovao glavni tajnik Hrvatskog auto i karting saveza Zrinko Gregurek. Među brojnim temama svoje je mjesto našao i Croatia Rally, koji je do nedavno bio u ERC (European Rally Championship) kalendaru, a sada je dio ERT-a (European Rally Trophy).

“Iz Europskog rally prvenstva izašlo je šest ili sedam država, a među njima i Hrvatska. Ako su takvu odluku donijeli Talijani, Francuzi, Nijemci i Austrijanci, nije nimalo čudno da smo i mi. Europsko rally prvenstvo ostalo je egzistirati na Istočnoj strani Europe. Radi se o tome da novoimenovani promotor ERC-a traži enormno velika novčana sredstva, za promociju koja ni izdaleka nije na razini na kojoj bi u tom slučaju trebala biti. Zbog toga su tolike zemlje odustale i prebacile se u ERT”, objasnio je razloge izlaska iz ERC-a Zrinko Gregurek.

Međutim, organizatori Croatia Rallyja ne miruju, već razmišljaju o daleko većoj priredbi. Veliki san je dovesti u Istru i Hrvatsku WRC (World Rally Championship).

“Točno je da u posljednjih godinu dana imamo prilično velike aktivnosti u Istri. Postoji želja da se umjesto ERC-a i ERT-a, u idućih godinu ili dvije, u Istru dovede WRC”, ističe Gregurek.

Da je stvar ozbiljna pokazuje i činjenica da je Hrvatski auto i karting savez oformio radnu grupu koju čine članovi Upravnog odbora Leo Andreis, Domagoj Kamenski i Davorin Štetner, a glavni tajnik smatra da WRC u Hrvatskoj nije nemoguća misija:

“Ništa na svijetu nije nemoguće pa tako niti WRC u Hrvatskoj, pod jednim uvjetom. Ako u Istri, a mislim da Istra u ovom trenutku jedina u Hrvatskoj to može, svi predstavnici lokalnih zajednica, gradova, svi ugostitelji i turistički djelatnici zajedno odluče, sasvim je sigurno da Istri mogu osigurati dovoljno sredstava.”

Priča se dakle zakotrljala, a koliko je uistinu realna realizacija projekta „WRC u Hrvatskoj“, pokazat će nam naredni mjeseci.

Emisiju Svijet autosporta Kreator TV-a možete pogledati u cijelosti:

 

 

10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMX

Isto ko i F1 staza na Mariji bistrici …

Zeus

Može, na Učki predlažem asfaltne dionice plus koja makadama, Opatiju i Preluk SS stage, okolicu Buzeta, Pazin-Poreč, ovako iz prve 😀

Desmosedici

OK je Istra, ali za WRC Croatia Rallye može biti koji brzinac i u Dalmaciji kao npr. Malačka, Konavle i sl.

vedranF1

da,da,da…i onda je svizac odmotao cokoladu 🙂

Zeus

Čekaj malo, uvijek je zamota, ako je promijenio “MO”, možda ima nešto? 😛

F1 fan

Potvrđeno je da magnussen uskače umjesto maldonada

mzf1

Ko sa Štetnerom tikve sadi bez tona u po sezone utrku gleda. Naš kontroverzni poduzetnik, koji nam je omogućija prijenos F1 za samo dvi tri tisuće kuna godišnje s vrhunskim komentatorima od kojih jedan zna skoro sva imena vozača izgovoriti pravilno, a drugi ima izrazit smisao za humor. Ovi što s njim ulaze u projekt ili su malo okraći ili su ka i on, tako da se ovoj vijesti nemamo što puno veseliti.

dxdy

malo nostalgije iz igrice ako već ne uživo
https://www.youtube.com/watch?v=3Yj6vmW8_Pk

Renault_F1_team

kako je dovoljan jedan članak da ti uljepša cijeli dan i da se cijeli dan osjećaš fantastično, iako nevjerujem da će to u dogledno vrijeme u Hrvatsku, isto kao što je bila priča sa Formulom 1 na stazi u Bistri, pa se to više nikako ne spominje, ali nada umire posljednja, i ako stvarno WRC dođe u našu Hrvatsku ja vjerujem da niko od nas forumaša neće propustit niti jednu trku do kraja života, naravno uživo, u Istri..

mika

To bi bilo fenomenalno 🙂

Related Posts