Renault planira potrošiti sve tokene odjednom

Renault planira potrošiti većinu, ako ne i svih 12 tokena u samo jednoj velikoj nadogradnji za koju vjeruju da bi trebala donijeti veliki napredak u performansama njihove pogonske jedinice.

Francuski proizvođač se odlučio fokusirati na pouzdanost zbog mnogih kvarova koji su izazvali mnoštvo kritika od strane Red Bulla. Renault još uvijek nije potrošio ni jedan od 12 razvojnih tokena usprkos velikom zaostatku za Mercedesom.

Red Bull i Toro Rosso će morati pričekati malo dulje jer Renault ne planira nikakvu nadogradnju do listopada, ali kad nadogradnja stigne nadaju se velikoj i vidljivoj razlici.

“Pokušat ćemo što više budemo mogli da napravimo jedan veliki korak. On neće biti ni u Spa, mislim da neće ni u Monzi, vjerojatno Singapur ili Rusija ili utrka poslije. Bilo u Rusiji ili ne, to mora biti pravo poboljšanje da ga možemo čisto vidjeti kroz vremena krugova,” rekao je Remi Taffin za Motorsport.

Međutim, Taffin svoja očekivanja drži u provjeri i dodaje kako njihova velika nadogradnja neće odmah sustići Mercedesov tempo.

“Sa sigurnošću mogu reći da nećemo biti jači. Mislim da nećemo imati bolji motor od Mercedesa do kraja sezone, ali to i nije cilj. Znamo gdje smo i znamo gdje želimo biti iduće sezone, a ovaj korak koji želimo napraviti kasnije u sezoni je dio plana za oporavak. Morate biti oprezni i organizirani da bi odredili gdje i kad želite smanjiti zaostatak,” dodaje.

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
MJ512

Mislim da je ovo odugovlačenje od strane Renaulta čisti dokaz da ćemo od sljedeće sezone vidjeti njihovu tvorničku momčad. 🙂

Iceman 7

I to dobru i konkurentnu momčad,12 tokena nije malo teško će uprskati

MJ512

Slažem se, još ako kupe Lotus mogli bi biti u top 3. Samo me zanima što će biti s RB, jer nekako ne vjerujem da će im Mercedes prodati svoje pogonske jedinice, a ako Renault vrati tvorničku momčad sumnjam da će dobivati iste pogonske jedinice koje će oni koristiti. 🙂

Schumi1

Red Bull ima ugovor sa Renaultom do kraja 2016. godine.

MJ512

Znam, ali me zanima da li su im duzni prodati motor jednake snage ili ce to biti slabija specifikacija motora 🙂

Tuzlaensis

Mislim da nece biti iznimka. Kao i u svakom dogovoru, momcad koja kupuje ce dobijati nesto slabiju specifikaciju motora od tvornicke. Kad smo se vec dotakli teme, ono sto mene interesuje jeste – da li je poznata razlika u specifikaciji motora izmedju momcadi Williamsa, Force Indie i Lotusa?

Related Posts