Lotus: Maldonado je krivac za kvar na VN Belgije

Dok je Romain Grosjean osvojio prvo postolje za Lotus nakon VN SAD-a 2013., njegov timski kolega je na VN Belgije odvozio samo dva kruga jer su njegov E23 opet pogodili tehnički problemi, što je bilo sedmo odustajanje za Maldonada ove sezone. Međutim, ekipa iz Enstonea tvrdi da je upravo Pastor kriv za kvar na svom bolidu u drugom krugu utrke, a ne momčad ili dobavljač pogonskih jedinica.

Prema izjavama momčadi, Maldonado je u Eau Rougeu otišao izvan staze, a to je izazvalo probleme s kontrolom kvačila. Pastor je ubrzo nakon toga ostao bez snage te je morao odustati iz utrke.

“Maldonadovo odustajanje je samoizazvano. Otišao je dosta široko u Eau Rougeu. To je oštetilo upravljački sustav kvačila. Ventili su bili oštećeni i to je blokiralo njegovo kvačilo. Zato se nije morao vratiti.”

20 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Marlboro

koja glupost, sta skratio malo zavoj i ode sve u pm. prvi put to cujem. a i nek se skulira malo Lotus da nema Maldonada mogli bi odmah proglasit stecaj kao Caterham.

zekohonda

https://vid.me/5gep
odje mozete vidit strasan start mclarena, kimijevo probijanje nakon loseg starta i na kraju kraja pastorovo kracenje zavoja i kraj.

KOve

Uf, Kimi odlično odvozio! Šteta što nije imao sreće u kvalama. Kimi i Spa su posebna kombinacija.

Mrav074

Jaooo stvarno su potegli na startu. Ovo mi daje nadu da mozda ipak ima snage u motoru. Samo nek rjese bugove s punjenjem baterija

the watcher

Pa mozda je ovo naznaka da ce ih kupiti Renault i da im vise Pastorova lova ne triba

avalon

nevjerovatno ! šta god da se dogodi pastor je kriv za sve . dobro ga nisu retroaktivno optužili za katastrofalnu lanjsku sezonu lotusa ! u Eau Rougeu je otiša dosta široko , izaša van staze i u tome je problem sa maldonadovim odustajanjem … valjda je “zastruga” i tako oštetija upravljački sustav kvačila. na FP široko su odlazili , izlazili van staze i LH , NR , seb , romain bi česće “izljeta” na treninzima u austriji su bolidi “lupajući” iskrili ka prskalice ( i pastorov naročito u borbi sa maxom ) , sainz Jr je čak izjavija kako to… Read more »

zekohonda

tako je, bravo!

KOve

U istom bolidu je Grozni došao do postolja i isto tamo sjekao zavoj više puta, ali očito ne kao i Pastor. Nitko ne kaže da je to namjerno napravio ili da ga nije bilo briga, ali može se reći da je vozačka greška jer ga je previše odnijelo.

avalon

aaaaaaa tako , previše ga je odnilo ! onda je to vozačka greška ! a kad se u npr trci max prekočija , promašija apex i izletija van staze onda je to bila srčanost , a ne njegova greška . kad je prije par trka LH malo odnilo i kad je udrija buttona to je takođe bila trkačka srčanost , a kad se to desilo pastoru prije par sezona , kad ga je malo odnilo pa je lupija mislim pereza onda je to bija kretenizam 😉 amo malko hipotetike … zamislite da se maldonadu nije ovo desilo , da je… Read more »

prosti

…komentar stoji, od kada se pastor pojavio prži se na laganoj vatrici i od struke i od navijača

KOve

Ti pokušavaš Pastora prikazati onakvim kakav nije. Čija je greška što je otišao u široko, moja, tvoja, Totta Wolfa? Zadnji put kad sam provjerio, iz zavoja izletiš kad ideš prebrzo i nisi u idealnoj putanji, a to su faktori koji ovise o vozaču. Uvijek pravdaš svoju logiku navodeći druge primjere, a teško je naći dva ista primjera pa da budu za usporedbu. Ako ćemo tako, čija je greška kada je Ricciardo zastrugao duž cijele podnice na istom mjestu da je jedva spasio bolid? Možda je greška u stazi, možda je vrijeme da se Eau Rouge prekopa bagerom jer nije Pastor… Read more »

avalon

KOve … bogme ovo ti je jako “Uvijek pravdaš svoju logiku navodeći druge primjere, a teško je naći dva ista primjera pa da budu za usporedbu. ” a šta je to to u prirodi . životu itd identično ? nisu ni da braća/sestre jednojajčani blizanci ako pažljivo gledamo . navodim druge primjere da bi pravda svoju logiku , a šta je ovo “U istom bolidu je Grozni došao do postolja i isto tamo sjekao zavoj više puta, ali očito ne kao i Pastor” ? ko je to napisa , ko je naveja primjer iako kažeš da je teško nač 2… Read more »

MJ512

Ja ne mogu vjerovati, u potpunom sam šoku. Pa zar misle da bi Maldonado oštetio bolid? Pa ja ne vjerujem!

zekohonda

veliki obrat…maldonadov bolid oštetili su mediji!

James Hunt

HaHaHa

modesto

on nikad neće biti novi montoya.radi puno grešaka ali bar ima cojones za razliku od nekih dosadnjakovića.

Mrav074

Je u pravu si. Triba imat muda za zabit se u 2 bolida ispred sebe na kocenju

partwish

Imati muda nije isto što i imati nizak vozački IQ.

prosti

eh da nije PDVSA …..

zekohonda

kakvog li iznenađenja.

Related Posts