Honda u Belgiju dolazi s poboljšanim motorom

Španjolska Marca je prije par dana u javnost pustila informaciju da će se Honda u Belgiji pojaviti s poboljšanim motorom koji će razvijati 45 konjskih snaga više od aktualne specifikacije. Iako će McLarenov dobavljač imati nadograđenu verziju pogonske jedinice za utrku na Spa-Francorchampsu, snaga će porasti za samo 15 ‘konja’.

Japanci su imali velikih problema u dosadašnjem dijelu sezone, a znakovi oporavka su se možda mogli vidjeti na prošloj utrci koja se vozila na Hungaroringu. Honda je na VN Mađarske prvi puta ove sezone vozila ‘punim gasom’, a sljedeći cilj je pojačavanje motora za Spa i Monzu – staze na kojima je snaga od velike važnosti.

Prema pisanju talijanskog Omnicorsea, Honda će iskoristiti tri tokena (od sedam koje sada imaju na raspolaganju) te će pogonska jedinica dobiti 15 konjskih snaga.

“Oduševljeni smo što ćemo zahvaljujući nekim modifikacijama dobiti 15 konjskih snaga”, rekao je neimenovani Hondin inženjer. “To je samo jedan od mnogih koraka koje imamo pred sobom prije nego što sustignemo Mercedes. Do kraja sezone ćemo iskoristiti ostala četiri tokena.”

Talijani pišu da su u Hondi radili na unaprjeđivanju turbine i kompresora.

Vjeruje se da Honda i Renault imaju oko 100 konjskih snaga manje od trenutno dominantne Mercedesove pogonske jedinice.

7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
mika.KA

Lool samo 15ks a najavljeno 45ks!?
MH dajem 10krugova u belgiji.
U kvalama ajd 15/16 mjesto

zekohonda

jebemti, a prošli tjedan se pričalo o dobitku 45-50 ks!

r.u.m.

A di je Lisac ? Šta si u zemlju propao Lišće ovo su tvoje teme a tebe ni za ljek…

zekohonda

evo par rečenica s jednog honda foruma da oraspolože lisca: ”The other teams and PU manufactures complained to the FIA about Honda’s PU power improvement since the beginning of the season without using tokens. FIA reply was that all reliability changes paperwork must be turned in 8 days before you do it. ” ”So, the power is turned down initially because that’s all it can reliably handle. Then as they turn up the wick, they run into reliability problems and fix them – for no penalty, of course. And they just keep slowly turning up the wick and fixing the… Read more »

Mrav074

Mudro sta je je, vjerovatno su smanjili tlak turbine. Ali me onda buni zasto se prije sezone najavljivalo da idu punom snagom pa sta bude, a da ce putem nadograđivat pouzdanost. Bice da su zaboravili da imaju ogranicen broj motora

Supermarkovk

youtube.com/watch?v=ygBP7MtT3Ac

Tow Pie Pie

15 po 15 konja i lagano sve brži i brži biti!

Related Posts