Boullier: Alonsovo i Buttonovo iskustvo od velike važnosti za McLaren Hondu

McLarenov trkaći direktor Eric Boullier je iskustvo i karizmu Fernanda Alonsa i Jensona Buttona označio kao jednu od najvećih snaga zajedničkog projekta njegove momčadi i japanske Honde. Obnovljeno partnerstvo je rezultiralo katastrofalnom pouzdanosti i slabim performansama McLarenovog MP4-30, zbog čega se ekipa iz Wokinga nakon 10 utrka nalazi na devetom mjestu u konstruktorskom poretku. Ipak, malo bolje dane momčad je proživjela na nedavno održanoj VN Mađarske, kada su prvi puta ove sezone oba vozača osvojila bodove na jednoj utrci.

Boullier tvrdi da velike zasluge za to ima Alonsov i Buttonov odnos s Hondom. Francuz dodaje da Japanci dosta slušaju njegove vozače zbog njihovog velikog iskustva.

“Najveća snaga je, naravno, njihovo iskustvo i njihova karizma. Kada oni govore, sluša ih se. Njihov najveći doprinos je razgovor s Hondinim inženjerima, tada ih se dosta sluša, više nego nekog mlađeg vozača.”

Znači li to da bi testni vozač Kevin Magnussen predstavljao rizik za partnerstvo McLarena i Honde koje još uvijek nije uhodano, Boullier odgovara:

“Ne bi bilo riskantno, ali predstavljalo bi drugačiji scenarij s kojim bi se nosili drugačije. Međutim, dva svjetska prvaka s takvom aurom i karizmom brže nas guraju naprijed i stavljaju pozitivan pritisak na nas.”

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
mika.KA

JB i FA dva razlicita vozaca.kako FA ocekuje naslov vidli smo dok mu je kolega bio LH (sramota) dok je JB pravi gospodin na stazi i izvan staze.nije placljivac ko neki.

Luka Tunjić

Jedino što nam je loše je to što se njihov talent i iskustvo troše dok čekaju na dobar bolid. Vrijeme ponestaje za Alonsa, bolje da se požure s isporukom dobrog bolida.

JopaF1

A šta ti imaš dojavu da bi Alonso osvojio ako Mclaren bude dobar?Šta Button ne vozi za njih,ne razumijem svi govore alonsu ponestaje vremena,ovo,ono,kao da jedino on vozi za Mclaren.

Luka Tunjić

Alonsov sam navijač…a i Alonso sam stvarno želi taj treći naslov. Neka ga i Jenson osvoji, samo neka McLareno opet bude na vrhu…

avalon

ne boj se F1GLEDATELJ – u …nisu talent i iskustvo sapun pa da će se potrošit 😉 prvo ti je dano rođenjem , a drugo stičeš praksom . više odvoženih trka = više iskustva . sve šta se može “potrošit” kod ove dvojice “iskusnjara” je vrime , a time i ambicija …… PS i dobro je spomenija forumaš JopaF1 , kad se na portalu među nama priča o McL spominje se samo fernando , a button skoro nikad iako je JB odvozija 105 trka za McL , a FA tek 26 … 4 X manje . osim toga fernandov plasman… Read more »

Related Posts