Renault i Red Bull korak bliže razlazu?

Red Bull i Renault su jučer na Hungaroringu konačno ostvarili dobar rezultat ove sezone, ali odnosi između austrijske momčadi i francuske kompanije su još uvijek daleko od dobrih. Tijekom grand prix vikenda u Mađarskoj ponovno se pričalo o Renaultovoj budućnosti u Formuli 1, a šef F1 programa Cyril Abiteboul je opet potpalio vatru:

“Pročitali smo da Red Bull gubi novce otkako proživljava probleme s Renaultom, a nama je taj komentar potpuno neprihvatljiv. Kombinirajući sav novac koji im se direktno isplaćuje, uz ono što su dobili od Totala i Infinitija i novčanih nagrada, govorimo o pola milijarde eura“, rekao je Abiteboul.

Osim novih nesuglasica između bivših svjetskih prvaka i njihovog dobavljača pogonskih jedinica, u Mađarskoj su i Lotus i Renault priznali da postoje pregovori o ponovnoj kupnji momčadi iz Enstonea, a L’Equipe piše da se Abiteboul osvrnuo i na Formulu Renault 3.5; cijenjenu seriju koja nema rejting GP2 natjecanja.

“60% aktualnih F1 vozača su trenirali u Formuli Renault”, rekao je Abiteboul, pritom misleći na Formulu Renault 3.5 i Formulu Renault 2.0. “Međutim, to nitko ne zna. Ne možemo sve nastaviti raditi u izolaciji.”

Konačna odluka o budućnosti francuske kompanije bi trebala biti donesena u rujnu, a Cyril je potvrdio da će tada stići potvrda o njihovoj odluci, o kojoj se dugo razmišlja:

“Već godinu dana razmišljamo o našoj strategiji.”

Abiteboul je dodao da je kupnja Lotusa ‘jedna od opcija o kojoj se razmišlja’, ali da Renault ‘ne želi ponoviti pogreške iz prošlosti’.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
najboljif1fan

To je odnos momčadi i DOBAVLJAČA motora tak se i ne može baš opstati.

Related Posts