Odustajanje Sainza nije krivnja Renaulta

Toro Rosso je potvrdio kako misteriozna pogreška s elektronikom i Sainzovo odustajanje na VN Velike Britanije nisu krivnja Renaulta. Sainz je bio spreman sa Silverstonea donijeti puno bodova pogotovo jer je šasija njegovog STR10 zabljesnula, ali njegove nade su prestale kada se bolid zaustavio zbog problema s elektronikom. Njegovo odustajanje izazvalo je potrebu za virtualnim sigurnosnim automobilom.

Sainzovo odustajanje, uz odustajanje Verstappena koji se izvrtio, značilo je za Toro Rosso da nijedan njihov bolid neće završiti utrku prvi put od VN Bahreina, što je odmah izazvalo istragu unutar momčadi.

Analiza prikupljenih podataka je završena, a momčad je otkrila kako problem nema nikakve veze s njihovim dobavljačem, Renaultom. Umjesto toga, problem je, smatra se, povezan s dijelom bolida na kojem je radila sama momčad, iako je momčad odbila dati specifične detalje vezane uz kvar.

Toro Rosso je trenutno osmi u poretku konstruktora, dva boda iza Saubera.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Schumi1

Dobro je da barem jednom nije Renault. Barem će još neko vrijeme izbjegavati kazne zbog petog motora. Iako tu Sainz stoji najbolje od svih vozača na Renaultovim motorima.

loni

Fer je da us priznali, Renault je inače kod (površnih) novinara dežurni krivac…
… čim stane bolid sa njihovim pogonom, odmah je Renault kriv.

Zanimljivi su i komentatori na SLO2 ;

Kada pretječe bolid sa Mercedes motrom, to je zbog super motora (PU).
Kada bolid sa Fererijevim ili Renaultovim pogonom pretekne bolid sa Mercedesovim pogonom, to je …. jer ima bolje gume 🙂

Related Posts