Hamilton nakon prvog polea u Monaku: Ovo nije ni polovica posla

Aktualni svjetski prvak i vodeći čovjek prvenstva, Mercedesov vozač Lewis Hamilton, prvi je puta u svojoj karijeri došao do pole positiona na VN Monaka. Britanac je imao tri desetinke brže vrijeme kod timskog kolege Nice Rosberga koji je napravio pogrešku u prvom zavoju staze i tako predao borbu svom kolegi s druge strane garaže.

“Prošlo je jako puno, ali ne mogu opisati koliko sam sretan”, rekao je Hamilton koji je najbolju startnu poziciju u Monaku zadnji puta osvojio u GP2 seriji. “Kvalifikacije nisu bile najlakše, bilo je puno stvari koje su me izbacile iz ritma. Zato je ovo poseban trenutak za mene.”

“Staza je jako teška. Važno je ući u ritam – to je poput ljestvi, korak po korak, a ako se poskliznete, morate ispočetka natrag prema gore. Imali smo problema s gumama, krilima, prometom pa nije bilo lako, a sve to ovaj trenutak čini još posebnijim.”

Hamilton je svjestan da sada puno toga ovisi o sutrašnjoj utrci koja broji 78 krugova.

“Ovo nije ni pola posla, jako puno toga treba napraviti sutra. Jako sam sretan. U prethodnim godinama je bilo stvari koje su mi stale na put ili ja nisam bio dovoljno dobar. Veliko hvala momčadi jer su performanse bolida bile izvanredne.”

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
modesto

samo 2 komentara nekoć bi bilo 222 kad je red bull prašio hihi ,,stvarno veliki pad na portalu….. mercedes će sve osvojiti do kraja

budaa

Na kojoj arenisport se moze gledati trka…. danas instalirao HomeTv… pa se jos ne snalazim…. hvala;-))

croatic f1

Hrvatski prijenos imaš na Arenasport 5 i na Max GP-u.

Related Posts