Vettel iznenađen Mercedesovom brzinom u kvalifikacijama

Iako su Mercedesovi vozači bili brži na svim slobodnim treninzima, Ferrarijev pilot Sebastian Vettel je u kvalifikacijama za VN Kine ipak očekivao manji zaostatak svoje momčadi u odnosu na aktualne svjetske prvake. Nijemac će sutrašnju utrku startati s trećeg mjesta.

“Zadovoljan sam današnjim rezultatom. U Q3 smo imali drugačiju strategiju, izašli smo samo jednom na korištenom setu guma, a dečki u Mercedesima su bili malo brži nego što smo očekivali, da budem iskren. Treće mjesto je bio naš maksimum danas. Znali smo da će biti teško, u Q2 je izgledalo obećavajuće, ali u Q3 je bio dosta veliki zaostatak. Ipak, sretni smo što smo odmah iza njih. Možda ćemo sutra biti malo bliže, ali trenutno možemo biti sretni.”

Vettel je optimističan i vjeruje u tempo i blažu potrošnju guma svog SF15-T. Osim toga, na raspolaganju ima i novi set mekših guma.

“Možemo se približiti. Koliko? Saznat ćemo. Utrka je dugačka, a gume će ovdje biti veoma važne pa ćemo pokušati odigrati dobro i osvojiti dosta bodova. Šteta je što nismo s oba bolida došli u drugi startni red, čuo sam da Kimi nije imao sreće u svom izlaznom krugu…”

14 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
alen82

I jel ti danas jasno o cemu sam govorio?

raca

ja ne samo da sam iznenađen, nego i uvređen

ice

Ti se pajdo moj crnoj munji možeš približti jedino ako mu isreseš 10l rabljenoga ulja na startno mjesto a i ekak mi se čini da ćeš više vremena provesti gledajući u retrovizore nego u lujinu stražnjicu.

Formulas

biće da mu je to napravio prije dva tjedna? Vettel kad ima bolid kao lewis naslovi se riješavaje daleko prije nego u zadnjoj utrci. dokazano

mironet

Nisi samo ti iznenađen i ja sam,a vjerujem i veličina koja je danas gledala kvalifikacije

otto

-Vettel iznenađem Mercedesovom brzinom u kvalifikacijama-!?Jel vi to sugerirate da je čovjek pao s Marsa?Jbte da je Mercedes u kvalama (pre)brz,dosad je valjda postalo jasno i Avi Karabatić………..

otto

Hvala na savjetu iako je skroz nepotreban.Pročitam naime svaki članak pa potom napišem ili ne.

alen82

A bolje po tebi da kimi nije imao srece.Nisam od onih koji kimia dize u nebesa. Ali do sad je kimiev tempo bio bolji u utrci.

mzf1

A s čim si to izmirija, toplomjerom..

alen82

Odi na autosprint f1 it. Taliani su izracunali ne laprdam.

mzf1

Vettel je nakon što je kroz bokseve priša Massu ima je 17 sekundi zaostatka za Meckama, zadatak je bija održati se na 3. poziciji i ne zajebati motor forsiranjem na prvoj utrci. I taj tempo se uspoređiva sa Kimijem koji ima jedan boks viška i mekše gume i vidi čuda, na mekšim gumama dok stiska brži je od Vettela na tvrđim. Drugu utrku se mogu uspoređivati jer su u istim djelovima utrke bili na istim gumama i u prvom stintu Vettel je ima tri kruga starije gume a u druga dva Raikkonen je ima tri kruga starije gume, i onda… Read more »

alen82

I jel ti danas jasno o cemu sam govorio?

pero iz bukurešta

Kimi SAM napravi grešku u trećem zavoju i opet kreće ona dobra stara: Kimi nije imao sreće
BLJAK!!

Related Posts