Vettel: Bez dobrog bolida nema ni pobjeda

Sebastian Vettel kaže da je preispitivanje njegovih vozačkih vještina kao četverostrukog svjetskog prvaka nepošteno i da koliko god vozač može biti dobar, bez dobrog bolida pobjeđivanje nije moguće. Nakon četiri uzastopne titule ove godine Nijemac ima manje konkurentan a i nepouzdan bolid tako da osim toga ima problema i s hvatanjem momčadskog kolege Daniela Ricciarda.

“Imao sam mnogo problema s bolidom tako da je teško uhvatiti ritam i dati najbolje od sebe”, rekao je u intjervju koji je objavio RTL. Gledajući unatrag, imao sam samo jednu utrku bez problema a to je bila Malezija. Mislim da je važno biti iskren prema sebi – ako bolid nije dobar, možete biti najbolji vozač na svijetu ali pobjede neće doći. Sjećam se kada je Schumacher došao natrag u Formulu 1 u momčad Mercedesa a bolid jednostavno nije bio na istoj razini kao on, možda ne na razini njegovog Ferrarija. Mnogi su tada govorili da je Michael jednostavno imao sreće kada je osvojio sve za Ferrari, ali kao što sam rekao, u nekom trenutku već ste dovoljno dokazali sebi i ostalima.”

Vettel je odgovorio kritičarima koji tvrde da nije pravi četverostruki prvak, odnosno da nije na razini nekih drugih vozača Formule 1 koji su također osvajali naslove.

“Nažalost u današnje je vrijeme prilično normalno da budete predmetom takvih osuda vrlo brzo. Mislim da morate naučiti nositi se s tim. Lako je reći ili napisati nešto. Naravno da to pomalo podsjeća na vrtić ali nažalost tako je to u Formuli 1.”

Upitan misli li da navodi da je ‘zaboravio voziti’ pokazuju čak i manjak poštovanja, Vettel je odgovorio:

“Tako vam je to danas. To nije pošteno jer ti ljudi ne znaju pozadinu. Često čak ni ne žele znati pozadinu – zanima ih samo koliko je to kontroverzno.”

144 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
oreo

razlika među bolidima danas donosi više nego razlika među vozačima. osvajati naslove na tempomatu i za to biti predmet slijepog obožavanja… to se rijetkim dogodi. vettel sada spoznaje ono što je (skoro) svima bilo očito – primus inter pares.

otto

Drukam za Vettla I nekako mi je nejasno od kud ti idea za sugestiju kako tu neko nekog sljepo obožava.U toj priči tebi je svašta očito,osim onog što je zapravo najočitije,a to je spoznaja,kako u životu samo mjena stalna jest.Bilo,došli neki drugi o kojima se pišu hvalospjevi i kugla zemaljska se vrti dalje.I tak do nekih sljedečih junaka ili antijunaka jer svjet jednostavno tak funkcionira.

Kush

he,he! nije me bilo neko vrijeme zbog obaveza, ali mislim da se nije trebao uopće opravdavati nekome, mislim da je to zbog engleskih medija koji sada “trljaju sol u ranu”, a i ekipa kojoj je dao intervju je poznata po “profesionalnosti” u svom pozivu, a ne po žutilu, ili ja ne kužim nešto, valjda je zato rekao to što je rekao, što se mene tiče bolje da nije, odnosno meni, niti itkom razumnom netreba ništa pojašnjavati, ali vjerojatno svako ima granicu do koje može podnositi provokacije medija željnih zvučnih naslova, a takvo je doba, mora se nešto reći, baš zbog… Read more »

windchaser

Baš tako,treba znati odigrati karte koje te zapadnu,a Sebastian tu spada među velike dečke.

Realist

Nema tu velike mudrolije prijatelju, dobio je vanzemaljsko auto i s njime kružio stazom i tako pobjeđivao.

Kush

#23.1.1 Ma znam ja to, nema on pojma, pa klinac je skoro duplo mlađi od mene, a misli da zna vozit auto. Ja ti za njega navijam samo zato što je bio prvi pa sam mogao frendove koji su iz drugih tabora pod*ebavati, ma bio sam malo nerealan što se nisam lani ili preklani logirao tu i “vadio mast” ekipi. Samo ima puno nerealnih ferarista vidim ovdje, što se slažu s njim, daj im ti objasni, ja nemogu kad sam opredjeljen i javno sam rekao da alonso nema pojma! 🙂 Ali nemoj mi dirati kolegu gen. Melchetta za č i… Read more »

otto

Čitam jučerašnje komentare,i pitam se,kaj je meni ovo trebalo?Naime često se navučem na kojekakve bedastoče,bez kojih mogu živjeti.Valjda tak mora biti.Hvala na podršci.

Realist

Odgovor na komentar #5.1.1 u kojem je @R.Kubica izjavio da se Vettel nikada nije uspoređivao ni s kim, a pogotovo ne sa Sennom kao što je napravio Hamilton:
http://www.youtube.com/watch?v=RLuELzgh6O4
Pusa :*

R.Kubica

Hahahahahahhaha. Ja mislim sinoc nisi spavao od muke zbog mojeg komentara 🙂 eh dijete moje mlado, ocigledno te je pubertet uhvatio 🙂

Realist

Očito znaš da sam u pravu pa sada skrećeš temu i spominješ neke potpuno irelevantne stvari.
I ironično mi je kako me oslovljavaš s “dijete mlado” , a okladio bih se da sam stariji od tebe.

otto

E sramote.Stariji a melje takve bedastoče.

otto

A meni je iritantno čitati komentare licemjernih genijalaca,koji su se samozadovoljili i napunili želuce na stranici Alonsa,a došli praznit crijeva po Vettlu.Budite dobri,pa to napravite na za to pogodnijem mjestu.Ja poštujem sve i to je minimum koji tražim od vas.Neču nabrajat nikog.Prepoznat čete se.

Realist

Pa oprosti frajeru, ali ja nisam mogao ne odgovorit na komentar korisnika “R.Kubice” kad je rekao da Vettel sebe nikad nije uspoređivao sa Sennom kao Hamilton.
A ti očigledno isto kao i on znate da sam u pravu pa sada skrećete temu.
P.S. : nauči se gdje se piše slovo Ć, a gdje Č

otto

Od jučer mlatiš praznu slamu,maltretiraš čitav portal i sad si se primio mog pravopisa.Sad se od mene otkači i pokušaj pilit nekog drugog.Sretan je onaj čiji ti nisi.

Realist

Sve što sam ja rekao je istina, a nekima to očito jako teško pada… 😉

avalon

evo meni npr…bljuje mi se 🙁 biće zbog toga jer mi je teško palo , a malko sam zabrinut zbog moguće pogrešno “štampanih” č i ć pa i to može bit razlog….

oreo

bilo je iritantno promatrati kako se vettela veliča ponekad bez imalo rezerve. to je valjda razlog zašto sada trpi više kritike nego bi to bilo primjereno. on je jednako dobar u lošem bolidu kao i svatko drugi a to je nedovoljno za pobjede. nema tu neke velike filozofije. prošla su vremena kada je vozač pobjeđivao. danas pobjeđuju dionice, sponzori, vlasnici, mehaničari, a s njima eventualno i vozač.

Formulas

ova zadnja rečinica mi se sviđa ja pokušavam to opisati već nekoliko puta pa eto uskratio si mi muke za moždane vijuge. Tvoja zadnja rečenica idealno opisuje F1 onakvom kakva je danas. Vozaču više nije bitno imati talnet koji može krod dobar bolid pretvoriti u pobjede nego je jednostavno potrebno biti u pravo vrijeme na pravom mjestu . Dok ono sve ostalo opisuje radi FIe,Bernija itd s odabirom puta kojim će F1 ići korz budućnost do odabiranja ovih smješnih naftaških staza koje nisu zanimljive valjda nikome.

oreo

baš to, treba biti u pravo vrijeme na pravom mjestu, to jest, u pravoj momčadi u razdoblju njezinog prosperiteta. nažalost, to je danas u cijelom sportu tako. meni f1 više uopće nije zanimljiva, nofci su je ‘zeli…

avalon

“prošla su vremena kada je vozač pobjeđivao” …a kad su bila vrimena kad je vozač pobjeđiva ? vrimena kad za pobjedu nisu bili važni vlasnici ( koji su “usipali” svoje novčiće u svoje timove ) , mehaničari ? trebalo bi s emožda sitit dokumentarnog filma o F 1 na HRT-u di je mislim stewart koji je priča o “sigurnosti” tadašnjih bolida i smrtnim udesima vozača …često završenim gorenjem bolida i vozača . e pa kaza da se u jednom trenu počelo više razmišljat o tome jer su timovi bili pritisnuti sponzorima čiji su logoi bili na bolidima ( i u… Read more »

oreo

puno si toga napisao. ima i smajlića. evo, pokušavam odgovoriti, ali ne mogu se natjerati. ne mogu brate! šta mene briga tko je koga kako i kada i zašto pobjeđivao… živio ti meni i sve tvoje istine 100 godina! 🙂

avalon

ma nema veze šta “nisi” odgovorija jer sa ovim “šta mene briga tko je koga kako i kada i zašto pobjeđivao…” zapravo …jesi 😉 samop me zbunjuje ovo “prošla su vremena kada je vozač pobjeđivao. danas pobjeđuju dionice, sponzori, vlasnici, mehaničari, a s njima eventualno i vozač.” iz komentara No 21 . “moje” istine …hahahahaha …dobar …evo još jedan smajlić , ma dva 🙂 🙂

Formulas

I ti ga Avalon kad se uhvatiš ga pišeš biblije a uopće nekužiš poantu gore napisanih riječi…..dionice,sponzori i slična sranja nisu spomenuta jer ih 70,80,90 ih godina nije bilo . Nego zbog hrpe drugih stvari kojih nije bilo. Hoćeš da nabrajam? Bernijeve staze koje me donose ogromnu zaradu naštrub nas gledatelja koji moramo gledati dosadne procesije, vozači koji pune mjesta na gridu jer imaju sponzore iza sebe, pa uopće pravila neželim nabrajati koja pokušavaju napraviti neku umjetnu napetost kao i one lanjske smećarske gume s kojim je bio cilj napraviti pomutnju na stazi. Drs i Kers su današnji način pretjecanja… Read more »

avalon

F1 Fan 1983…sve je kako ti pišeš . za početak i tvoj komentar No 21.2.3 bi mi treba bit referenca kako pisat kratko , a ne “biblistično” kako ja pišem . sve si mi kaza u 4 – 5 rečenica . drago je meni šta si ti kužnija šta nam želi kazat forumaš oreo i šta za razliku od mene znaš čitat između redova . današnje staze su ti dosadne i gledaš dosadne procesije ?!?!? pa 2 najdosadnije staze su MC ( 64 godine u kalendaru ) i hungaroring ( 28 godina u kalendaru ) 😉 po Nti put kažem… Read more »

Formulas

i opet nekužiš ….sponzora je bilo onda kao i danas no to uopće nije bitno. Proširi obzore jer očito nekužiš što je pjesnik htjeo reći. Ako ćeš doslovno udarati po sponzorima onda doslovno udri po toj cijeoj rečenici i reci mi tko danas onda pobjeđuje ako nekim slučajem eventualno nepobjedi vozač? predoslovno neke stvari tumačiš ……

Formulas

a ti slobodno brani današnju formulu 1….jesu onda ginuli ljudi i što onda? pa u Hr svaki dan netko pogine na cesti a da ni neznaš za to . tko to spomene? Ako se netko uhvati zanata pri kojem riskira glavu brzinama većim od 300 kmh je stvar izbora a to je i ono što ljude privlači. Jer ako bi htjeli gledati nešto sigurno gdje se nitko neće 100 posto ozljediti i sigurnost je maximalna onda bi gledao teletabise a ne F1. Nekažem da ljudi moraju ginuti baš naprotiv ali sigurni su bolidi bili i prije deset godina a F1… Read more »

Formulas

što se tiče staza , pa ako moram gledati kultni Monte Carlo zbog ljudi koji neznaju što bi s lovom pa moraju imati uličnu utrku u svom gradu i dosadni Hungaroring nemoram gledati još 10 takvih utrka godišnje. Tražiš besmislena opravdanja za sve gluposti koje uvode. zar ti želiš gledati F1 s utrkama u Londonu,New Yorku,Singapuru,Emiratima?? U kojem sportu još postoji pravilo da jedan sudionik nešto smije a drugi ne? (pričam o drs u) s kojim je to ciljem npravljeno? da bi publika gledala zanimljive utrke? i opet nema pretjecanja….F1 je bila utrkivanje i razvoj tehnologija bez ograničenja. TU je… Read more »

avalon

F1 Fan 1983…. dobro si ti meni kaza “I ti ga Avalon kad se uhvatiš ga pišeš biblije ” stvarno bi se treba ugledat na tebe i pisat sažeto . ti si sigurno neki princ ili kraljević jer za tebe slabi ka npr marussia , caterham ne bi trebali ni postojat ..samo jaki i bogati a ? pa mogli bi za takve elitiste oformit paralelnu F 1 di će vozit samo mercedes , ferrari , McL i…ma ti nastavi niz ako ima još neko koga bi volija gledat i to na stazama koje takvi elitisti odaberu . za mene ka… Read more »

Formulas

nisu manje vrijedni nego d bi ti opstali se izmišljaju gluposti. Zasšto ja moram voziti Ferrari ako nemam novaca za njega? nemogu i amen pa vozim Hondu. Ista stvar je u F1 ako nemaš love za taj sport koji tu k radis….kad vec spominjes da nije tako malih ekipa da nebi bilo vozača kao sena i alosonso onda ponovno pričitaj moj komentar gdje sam rekao da bi radije gledao 3,4 bolida od 5,6 najboljih timova. Stoga bilo bi mjesta za obojicu mnoge druge samo nebi započeli karijere u spomenutim ekipama. A ti meni odgovori na komentar 21.2.5 pa ćemo pričati… Read more »

Formulas

pošto praviš uvjek sprdnju od mojih komentara ja ču ti Epertu na exprtni način i odgovoriti ….pogledaj komentare nakon utrka 2010 ili 2012 godine i pogledaj danas. Od te tvoje dominacije williamsa je nekim čudom zamisli Schumi uzeo naslov godinu poslje je razlika na vrhu bila 20 bodova izmedu prvog i drugog.Nakon toga Hakkkinen jedva osvaja naslov protiv Schumahera kojem je u zadnjoj utrci sezone pukla guma pa osvaja jedva naslov Hakkine opet kad je Shumaher slomio nogu i onda kreče dominacija kojom je Schumi jedva prvo dobio Hakinena pa ako se nevaram 2004 jedva Kimija. Pa jadva Alonso dobije… Read more »

Formulas

neznam baš da su prije 26 godina pretjecali uz pomoć dugmića i vozili se do cilja da čuvaju gorivo i gume. I dominacija Mercedesa je najmanji problem ove F1. To je trenutnu situacija dok pravila koja donose su glupost nad glupostima kao što vjerujem da podržavaš onda i duple bodove u zadnjoj utrci? o čemu pričamo? jebena umjetna neizvjesnot se pokušava postići a dobivaju kontra efekt i baš mi je drago zbog toga.

avalon

jbte kakav afekt 🙂 🙂 ne čini li ti se da i ti pišeš biblijski ali meni to ne smeta ka šta tebi smetaju moji duži komentari 🙂 kažeš “pošto praviš uvjek sprdnju od mojih komentara ..” ne pravim je ja , pravi je autor istih padanjem u vatru dok odgovara . ako je moja “slika” uska , kakva je tek onda tvoja ? z atebe vjerovatno izgleda preproširena , ja n ekužim a ti kužiš sve pa i više od toga hehehehe . da nije bilo malih ekipa senna, MS , alonso , kimi , itd počeli bi u… Read more »

Formulas

je bilo je 2010 i 2012 zanimljivo….čak dvije godine su bile zanimljive unazad 6 godina iskljucivo zbog alonsovog umjeća vožnje jer bi u suprotnom bilo i te dvije godine slično kao i u ovom ostalim nakon 2009. Ali razlika je ta da su sad četiri godine bile dosadne unazad 6 godina dok je u razgoblju o kojem ja pričam bilo isto toliko dosadnih sezona u razdoblju od dvadeset godina a sve ostale su bile odlične bez ikakvim potrebama za promjenama i nekim umjetnim pokušajima odrzavanja neizvjesnosti do zadnje utrke. Dali možeš shvatiti razliku dosdne 4 od 6 godina ili dosadnih… Read more »

campo

Tko ima duži?

KOve

Otkrio je ono sto svi znamo. Bez pobjednickog bolida nema pobjeda (osim u nekim posebnim uvjetima).
Tako je i Alonso davno izjavio, da se najmanje mucio 2005. i 2006. Startas prvi, peglas desetak krugova i onda odrzavas razliku, a kad je presao 2009. u Renault, rekao je da se moras muciti cijelu trku.

given2drive

2008 a ne 2009 😉

Formulas

given mučio se on 2008 a bome i 2009 s Reanultom

given2drive

Ma znam ali je kolega napisao da je presao u renault 2009 pa sam ga samo ispravila 😉

KOve

No problemo! 🙂

Formulas

Kristalno je jasno da Vettel bez ludo brzog Red Bulla nebio io četverostruki prvak kao ni Schumaher bez Ferrarija itd (no tko bi bio prvak onda uopće?) . No to je F1 ovdje je 22 ili možda 15-20 najboljih vozača na svjetu . No sjetite se Alonsa u Minardiju…..Sjetite se Schumaherovih početaka. Jetite se Vettela u Toro Rosu. Istina je to što kaže Vettel i meni je jedino žalosno da je F1 postala trentno samo borba proizvođača motora. Bilo koji drugi vozači da sjede u trenutnom mercedesu bi se borili gotovo sigurno za titulu. (možda nekolicina nebi, mislim na početnike… Read more »

The Best F1 Driver

Ovo ne prerasta u momčadski sport ovo je momčadski sport, otkuda ti ideje da prošlog desetljeća ovo nije bio momčadski sport ??? A što se tiče vozača kaj mislite zakaj su svjetski prvaci i najbolji vozači u najbogatijim i najboljim ekipama ? I zakaj tam recimo nije Ericsson, e pa zato kaj najbolji vozači završavaju u najboljim ekipama jer su to i zaslužili, to je jednostavno tak. Osim toga to je ionak uglavnom stvar njihovog izbora, na kraju krajeva da bilo koji od njih baš silno želi u Mercedes bogme bi i bil tam, nema teorije da bi Mečka odbila… Read more »

Formulas

pojedinci se uhvatite određenih riječi kao pijan plota? Je bio je uvjek momčadski sport u kojem je glavna titula bila vozački naslov dok kako sad stvari stoje taj naslov zbog dominacija razno raznih bolida mogao pasti u drugi plan jer nema nikakvu težinu. Što će Hamilton ili Rosberg naon ove sezone reći koga su pobjedili? sami sebe? nadam se da ti je sad malo lakše dokučiti što sam mislio. Dominacije odredenih ekipa od 2009 do danas unistavaju draž ovog natjecanja. A što se tiče tko bi volio ili ne u Mercedes si skroz fulao temu. Pročitaj temu o kojoj Vettel… Read more »

The Best F1 Driver

Po čemu je to vozački naslov važniji i kome konkretno ? Momčadski naslov je onaj za koji se dobiva lova, dakle ekipi je pod broj 1 bitan i najvažniji upravo momčadski naslov…a vozački je onaj šlag na torti. 😉 Otkuda ti znaš kolika je razlika među vozačima ? Što se tiče Mercedesa, ne samo da ne može u njemu istovremeno bit 22 vozača nego mjesto u njemu neki ne mogu čak ni kupit a kamo li dobit… Tak da te priče o tome kak bi bilo ko bil u borbi za naslov u tom bolidu zaboravi, za početak treba neki… Read more »

Formulas

daj mi reci kad se priča o naslovi tko ikad spomene konstruktorske naslove osim u statistikama? pamte se vozači i dobitni bolidi ali o ferrrijevim ili mclarenovim konstruktorskim naslovima se rijetko tko raduje osim samih ekipa zbog novčanog kolača. JA btw navija za ekipu ali koliko vidim večina ljudi favorizira samo jedno ime a ne team. Tako je bilo i prije i biti će još jako dugo vremena. Ovo je momčadski sport je ekipa to sve plaća ali na kraju se to sve svodi na borbu dva tri ili više imena oko vozačkog naslova. Reci mi kad su se Alonso… Read more »

Formulas

Kad pričam da bi svi vozači u istom bolidu (to nemor a biti Mercedes ) npr u marussiji kad bi svi odvozili nekoliko dana vjerujem da bi svi bili u sekundi razmaka. Marusiju može voziti svatko na gridu pa eto ti onda nju za primjer.

Dani

Čudno kako tu izjavu nije dao prošlih godina. Valjda mu sada došlo iz guzice u glavu.

Buljac

Jel pricamo o istom Vettelu koji se doslovno poklonio bolidu prosle godine, i od kojeg prakticki svaki put nakon pobjede cujemo ‘the car was absolutely wonderful etc etc’ A ovo sto je rekao je potpuna istina, pa valjda je to svima jasno.. Par pobjeda se moze uzeti spletom okolnosti, ali redovno pobjedivati u losem bolidu je danas jednostavno nemoguce, razlike medu kvalitetom vozaca su premale da bi se anulirale razlike medu bolidima.. Ljudi spominju Alonsa iz 2012. godine – slazem se da je vozio perfektno, ali mnogi zaboravljaju da je jedan dio sezone Ferrari bio jako dobar bolid, inace Alonso… Read more »

Dani

Australija 2009. Hamilton sa 18. mjesta stiže do 4. uz naknadnu diskvalifikaciju. Kovalainen starta 12. i odstaje zbog sudara. Malezija Ham starta 12. i dolazi do 7. mjesta Heikki starta 14 i odustaje zbog izlijetanja. Bahrein Ham starta 5 i dolazi kao 4. Kova starta kao 11. i završava kao 12. Španjolska Ham starta kao 14. i zavržava kao 9. Kova starta kao 18. i odustaje zbog mjenjača Monaco Ham starta kao 20. i završava kao 12. B verzija dolazi tek u Njemačkoj , znači na pola sezone. Uspoređivati tadašnji mclaren sa ovogodišnjim rb-om je neozbiljno. Potpuno suprotni problemi za… Read more »

Buljac

Istina, ali ovdje pricamo o pobjedivanju u losem bolidu. Svakako da ce kvalitete vozaca isplivati na povrsinu u kojem god on bolidu bio, ali redovno pobjedivati jednostavno ne ide.. Nadalje, ne znam gdje sam usporedio ovaj RB i McM iz 2009., odakle si to izvukao? I da, kao sto si i rekao – do Njemacke nijedno postolje, nakon Njemacke 5 postolja i 2 pobjede.. Ja ne pokusavam reci da je Lewis provozio tek kad je dobio bolji bolid, njegove kvalitete su se pokazale kroz ove rezultate koje si nabrojio, ali pobjeda je dosla tek s novim, boljim bolidom, i to… Read more »

given2drive

.

r.u.m.

Alonso je osim te imao samo jos 1 pobjedu u Germany i to je sve a borio se za naslov do kraja tako da je Alonso tu cijelu sezonu vozio briliantno i na noz i sve mu je polazilo za rukom a ne samo 2 utrke.

Dani

Ali taj mclaren je i dalje bio losiji od rb-a i brawna. Imao je kers. I to je to. Kad se pogledaju rezultati Kove nakon b verzije bolida, vidi se da za njega taj bolid bas i nije imao neki napredak.

Dani

Njemačka Kova starta 6, a završava 8. Hamilton starta 5 i završava utrku u 59. krugu Mađarska Kova starta 6., a završava 5. Hamilton starta 4. i pobjeđuje Valencija Ham starta 1. i završava kao 2. Kova strta kao 2. i završava 4. 18 sekundi iza Hamiltona Belgija jedini pravi napredak Kove starta kao 15. i završava 6. Ham odustaje u prvome krugu Italija Ham starta kao 1. i ganja sa 3. mjesta dva brawna za pobjedu, odustaje nakon sudara u predzasnjem krugu. Kova starta 4. i završava 6. Singapur Hamilton starta kao 1. i pobjeđuje Kova starta 8. i… Read more »

objektivan

Vettelovi navijaci na aparatima nakon sto je ovo njihov ljubimac izjavio….bas me zanima zasto onaj damir vise tako cesto ne komentira…zadnje cetri godine je bio na svakom clanku o vettelu i solio pamet svima o superiornom njemcu i uvjerljivo je najvise iritirao svojim odama vettelu…ocito svi vole u pobjednicki vlak uskocit, a kad kola krenu nizbrdo od njih ni traga ni glasa…

Ana Vettel

nije istina.. možda smo samo shvatili da nema smisla nešto objašnjavat mrziteljima vettela, a čini se da većina ovdje ne da navija za svoga, nego navija protiv vettela

Formulas

objektivan koliko ja vidim nepriča o Vettelu nego o Damiru , jednom od naših najdražih ložača vatre ovdje na portalu. i btw napisao je istinu jer je Damir pričao o Vettelu kao da je ovaj boga za jaju uhvatio a ova sezona je dokaz svima što je odličan bolid nasparm odličnog vozača vozača. Odličan bolid će biti u vrhu i s Masom,Botasom ili nekim trećim u igri za pobjede….dok loš bolid na vrh neće dovesti nitko eto o tome se radi i to je istina.

Formulas

i mislim da vi krivo svi gledate Vettela, Ma tko njega mrzi inavija kontra njega? onaj koji je na vrhu njega se uvjek volilo ili “mrzilo” bio to on Alonso ili Schumi. A vi to malo previše si uzimate srcu. Kome Vettel treba što dokazati? Onaj tko priča kako je on prosječan isl je glup i na to se ljudi nebi trebali obazirati. Prosječan vozač nemože doći u F1 jer tu nevoze vozači traktora kamiona i neznam čega pa da dugogodišnjim stažom u špediciji dobio mjesto u F1 bolidu. Ovdje dolaze najbržih 22 mladića među 7 milijardi ljudi na planetu.

r.u.m.

Ma ima tog Damira al mi ide na k…. jer stalno pljuje po Alonsu i omalovazava ga u smislu da Alonso preuvelicava Ferarijeve probleme ali evo sad mu je i njegov miljenik rekao da nemoze bez dobrog bolida nista.Taj je u Vetela zaljubljen.Ja nisam mrzitelj Vetela i dapace postujem ga i sve sto je ostvario dok Damir76 ne postuje Alonsa i stalno ga blati.supc.n.

mironet

Bolid je vazan i na 1 mjestu,ali i u slabom bolidu vrhunski vozaci pokazuju vjestine i talent voznje,npr.Alonso u nikakvom ferrariju,a sta se tice bolida u dobrom bolidu i moja baba bi nizala vrhunske krugove…Eeee vettelovci sad vam je i sam vettel rekao ono sta vam ja govorim zadnjih 4 god,hehehe

otto

Pogledaj komentar #6.Vrijedi i za tebe.

mironet

Kao prvo mama ti je budala i bude dala jos ako ju netko zeli,sta sam ja tu krivo napisao,ajde objasni sam si dolje napisao da bi Alonso u mercedesu ostavio za krug,znaci da je bolid vazan jel tako to smo ustanovili,sad mi reci za maleziju gdje nije imao kvara kak je vozio,dok je riciardo bio gdje?bas si bilmez,vjerujem da niti neznas sta ta rijec znaci ali ti bas odgovara po nacinu tvojih komentara…

otto

Dao Bog da mi prvu rečenicu kažeš u lice.Bit če ti zadnja!

otto

Uednici!
Po svemu sudeči vama je komentar #16.1.1 normalan i ostavljate ga vani na svoju i čast i diku ovog za mene nepoznatog heroja.Svaka vam čast!

ice

eeeee a kad smo mi tu laprdali da bi figu osvojio da nije imao tako superioran bolid onda su se mnogi busali u prsa spikom neeeeeee to jednostavno nije istina,zebastijan je svojim čistim talentom došao do svojih naslova a čuj ih sad hahaha.

The Best F1 Driver

Pod broj jedan treba naučit čitanje sa razumijevanjem…
Nitko nigdje u članku ne spominje superioran bolid, nego dobar bolid…

Superioran bolid je ovogodišnji Mercedes, a Red Bull baš nikad nije bio toliko superioran u odnosu na konkurenciju…ko to nije u stanju vidjet tom nemreju pomoć baš nikakve naočale.

given2drive

2011.????
2013 nakon promjene guma????

The Best F1 Driver

Što s tim godinama ? RB je tih godina bio vrlo dobar bolid, a u velikoj većini tih utrka i najbolji bolid, no svejedno nikad nije bio niti blizu toliko bolji od konkurencije kao ovogodišnji Mercedes… Ajd si samo malo pogledaj koje je to rezultate imao RB kao ekipa a koje ima Mercedes 😉 RB je 2011 imao 1-2 tek 3 puta u kompletnoj sezoni, tek 3 puta od 19 utrka…a oba RB-a su na postolju bila tek 9 puta i to sve pazi sad uz tek jedno odustajanje u sezoni za koje možeš reč da je razlog kaj nisu… Read more »

The Best F1 Driver

U biti zanimljivo…znal sam da imaju jednu od najboljih serija u povijesti no pazi ovo: http://www.statsf1.com/en/statistiques/constructeur/podium/double-consecutif.aspx Dakle Mečka je po tom pitanju već sad poravnata sa najuspješnijim bolidima ikad, a već u Kanadi ima šanse srušit rekord iz 1952/2002… I gle čuda na popisu uopće nema niti jednog RB-a osim onog iz 2009, a i taj je tek na 33 mjestu 😉 A nemaš boljeg pokazatelja toga koliko je neki bolid dominantan u odnosu na konkurenciju od upravo tih 1-2… I od recimo vodstva u krugovima za redom… http://www.statsf1.com/en/statistiques/constructeur/entete/tour-consecutif.aspx A viš i po tom pitanju baš nitko ove sezone nije… Read more »

given2drive

Ali ne gledas kvalitetu “drugog” vozaca (bez uvrede marku i njegovim navijacima) jer rosberg je puno bolji vozac sto u sakupljanju bodova sto u samoj voznji… i upravo zato merc ima vise sanse da skupi vise dvostrukih pobjeda i veci br bodova nego rbr 2011 i 2013 ali ne znaci da su imali manje dominantan bolid od merca danas…uz to merc je bolji s motorima a rbr s aerodinamikom do lani je aerodinamika bila br 1 a od ove je motor 😉

The Best F1 Driver

Ma da sve je to do Rosberga. 😀
Daj se nemoj zavaravat, svaki vozač na gridu (osim možda tu i tam kojeg koji je plaćal svoje mjesto u ekipi) bi s tim Mercedesom uredno završavao kao drugi, a ak bi već i imal neku lošu utrku opet bi svejedno završil bar na postolju.

Rosberg jest dobar vozač, al po baš ničemu nije bolji od Webbera…otkud ti samo taj zaključak ?

Na kraju krajeva ak je toliko bolji onda koga vraga nije bar jednu utrku u sezoni završil ispred Webbera kad su eto njih dva bili momčadski kolege ?
http://en.wikipedia.org/wiki/2006_Formula_One_season#Drivers_Championship

given2drive

:facepalm: mozda zato sto je rosberg 2006 bio rookie a webber imao 5 (mislim) g iskustva u f1

The Best F1 Driver

Kaj je to bil Hamilton 2007 godine da je on eto bio u stanju pobjedit Alonsa (koji je takaj te 2007 iza sebe imal nekaj iskustva) i to ne u samo jednoj utrci u sezoni…a nisam baš silno uvijeren da je Hamilton “osjetno bolji” vozač od Alonsa 😉 Osjetno bolji vozač se vidi odmah… Pogledaj kaj radi Kvijat Vergneu iako eto Vergne ima iskustva, a Kvijat nije imal baš ništ…pa svejedno završava ispred njega. Kaj je to bil Hamilton 2007 godine da je on eto bio u stanju pobjedit Alonsa (koji je takaj te 2007 iza sebe imal nekaj iskustva)… Read more »

The Best F1 Driver

Kaj je to bil Hamilton 2007 godine da je on eto bio u stanju pobjedit Alonsa (koji je takaj te 2007 iza sebe imal nekaj iskustva) i to u ne samo jednoj utrci u sezoni…a nisam baš silno uvijeren da je Hamilton “osjetno bolji” vozač od Alonsa…

Osjetno bolji vozač se vidi odmah…
Pogledaj kaj radi Kvijat Vergneu iako eto Vergne ima iskustva, a Kvijat nije imal baš ništ…pa svejedno završava ispred njega.

r.u.m.

given2drive STOP.Sa ovom Meckom bi i Chilton bio 2..

given2drive

Kakve veze ima sad lewis????
Govorimo o drugim vozacima dviju ekipa….
Ili ako bas hoces alonso i lewis su uz vettela i kimija trenutno najbolji na gridu nico je za nijansu slabiji…
A u williamsu 2006 je razlika izmedju rookija nive i marka bila samo 3boda
Kako to da je alonso kao dvostruki svj prvak bio slabiji u minardiju od webbera kako to da webbera nisu uzeli umjesto alonsa u renault???

The Best F1 Driver

Ko priča o bodovima ? Rosberg u svojoj zajedničkoj sezoni sa Webberom u Williamsu nije niti jednu jedinu utrku u sezoni uspio završit ispred Webbera (a da su oba završili utrku) To ti je itekakva indikacija da garant nije osjetno bolji vozač. Čak je vrlo veliko pitanje jel uopće vozač iste kvalitete, no ajd tu eventualno to možeš opravdat s tim da je razlog tome razlika u godinama i iskustvu… No “osjetno bolji” vozač MORA bar nekoliko puta u sezoni završit ispred lošijega od sebe, bogme nemre sezonu završit a da se to ne desi niti jednom. A Lewis ima… Read more »

given2drive

A kako to da je 2010-1012 nico bio bolji od schumija???
Jer po meni bi unatoc godinama trebao barem jednu godinu zavrsiti ispred nice (koji je btw bio drugi vozac) zar ne??

The Best F1 Driver

Schumacher je imao pun kufer više odustajanja od Rosberga…

Osim toga niti jednu sezonu Rosberg nije bio bolji od Schumachera u baš svim utrkama koje su oba završili 😉
2010 je Rosberg bio puno bolji, 2011 su bili podjednaki, a 2012 je Schumacher bio bolji u većini utrka koje su završili…

given2drive

2012 schumi 6 odustajanja nico3
Ti kazes da je u vecini utrka schumi bio bolji..kako to da je nico imao duplo vise bodova od schumija (93-46)???
A vettel je webbera sisao i 3x vise u bodovima…
I sad mi rci tko je kvalitetniji nico ili webber

The Best F1 Driver

2012. Scumacher 8 odustajanja (službeno 7 + 1 odustajanje ali svejedno klasificiran u poretku jer je odustao 5 krugova prije kraja…), Rosberg 3 odustajanja. Od utrka koje su završili jedan i drugi: Schumacher 7 puta završio ispred Rosberga Rosberg 2 puta završio ispred Schumachera Pa nije to tak teško za pronaći kaj je ? http://en.wikipedia.org/wiki/2012_Formula_One_season#Drivers.27_standings Znači da bodovno je Rosberg bio bolji jer je završio punih 5 utrka više od Dede, no svejedno je u utrkama poprilično našamaran od strane Schumachera 😉 Webber je bolji vozač od Rosberga. Na kraju krajeva ima i karakter pobjednika za razliku od Rosberga, sjeti… Read more »

given2drive

Hajde pogrijesila sam jednako kao i ti imao je 7 odustajanja
http://www.formula1.com/results/driver/2012/7.html
A ona utrka koju (ni)je zavrsio je zato sto je zadnji odustao a ne u zadnjih 5 krugova
Ps nisi mi odg na pitanje

given2drive

Mada mi je lewis (i webber) drazi zeljela bih da nico dobije ovo prvenstvo upravo zbog tvojeg navedenog “pokunjenja”

Lauda 84

Gle ovo, svaki put je poklopi pa traži nove razloge.
Kakvi tvrdoglavi i nedokazni ljudi.

The Best F1 Driver

given kad se već ideš nabacivat sa podacima daj ih prvo provjeri. http://www.formula1.com/results/season/2012/880/ Jel sad malo jasnije ? Schumacher je odustao u 55 krugu utrke koja je trajala 60 krugova i to zbog tehničkog kvara na bolidu…no u poretku je zbog tzv pravila 90%…googlaj ak ti nije jasno kaj to znači 😉 Kakva još pitanja imaš, doslovce nemam pojma na kaj misliš. Osim toga nisi odgovorila niti na jedno bitno pitanje koje sam ja tebi postavil… Uredno ignoriraš to pitanje 15.1.1 zašto to Rosberg niti jednom nije uspio bit bolji od Webbera u istoj ekipi iako je “osjetno bolji vozač”… Read more »

given2drive

Bolji je po tome sto redovito skuplja bodove…
Na pitanje15.1.1. Sam si odgovorio procitaj si ponovo mozda se sjetis…sto je najvaznije na kraju krajeva
Kad cemo vec o ne odgovorenim pitanjima nisi ni ti meni odg na pitanje 15.1.10. :chill:

The Best F1 Driver

A na kaj bi ti ja to trebal odgovorit iz tog tvog krajnje zbrčkanog pitanja bez imalo smisla i logike ??? Webber i Alonso nikad nisu bili momčadski kolege i o čemu onda imamo raspravljat u smislu međumomčadskih dvoboja i rezultata ? I po čemu se tu ima bilo kaj uspoređivat sa Rosbergom i Webberom koji su bili momčadski kolege ili sa Alonsom i Hamiltonom koji su takaj bili momčadski kolege… O tome zakaj Webber nije otišao u Renault umjesto Alonsa takaj nemam pojma kaj bi to trebalo reč kad je Alonso već bio u Renaultu prije nego je Webber… Read more »

given2drive

Alonso je vozio za minardi 2001 a webber 2002 pravila su bila ista alonso je 2002 bio test vozac (dakle nije jos doslovno vozio za renault) webber je 2002 osvojio 2 boda ako se ne varam a alonso 2001 niti jedan….dakle 2003 je mogao mark doci u renault a alonso ostati kao test vozac ili ici negdje dalje..zasto nije renault uzeo webbera umjesto alona???
Ali nije ni bitno promjijenili smo temu… :kava:

The Best F1 Driver

I kakve veze ima to s bilo čim ? Minardi 2001 i Minardi 2002 nisu isti bolidi… Alonso je da za početak bio test vozač 2002 i da doslovno je vozio za Renault…dapače u to doba su test vozači itekak puno vozili 😉 I u to doba je to obično značilo da će taj dobiti priliku i kao vozač ako se pokaže dobar, nešto ala danas STR vozači na putu prema RB-u… svakako je taj test vozač bio sa debelo većim šansama za mjesto u bolidu iduće sezone od ostalih na gridu. Osim toga ne pamtim neke veze na relaciji… Read more »

given2drive

A kako to da onda 2000 kao test vozac u minardiju nije sjeo u bolid…nije ni 2001 namjenjemu ali je neki vozac ozljeden pa je on uletio
Ali kao sto rekoh presli smo na :offtopic:

vettel

u prvih šest utrka je imao puno kvarova,sad se to možda malo stabilizira ali opet u zadnjem djelu sezone ce morat odradit neke kazne zbog potrošenih pu.a i dijelova u tim prvim utrkama..sve je strogo regulirano a vettelu su zbog kvarova vec morali promjenit djelova kao da je prošlo pola sezone a ne šest utrka.samo se nadam da ce barem jedanput poštenu stisnut mercedes,prošle sezone je bio cilj pobjedit sve utrke u drugom dijelu sezone a ove je cilj priprijetit mercedesu,pobjedit barem jednu utrku i tu utrku cu slavit kao naslov prvaka 😀

Kush

Potpisujem, treba biti realan.

Alen_HAM

nisam njegov fan, ali potpisujem sta je rekao. bar je priznao i bio iskren kad je rekao da najbolji bolid pobjeduje a time nije stavio sebe kao zasluznog za osvajanje 4 naslova vec svoj bolid ( naravno i sebove vjestine) . nadam se brzom oporavku i napadu na hamiltona. Ham ga je prasio u nizim serijama, a u F1 nisu imali bolide istog ranga da se utrkuju. Da im je dati jedan bolid i njemu i Ham i Alo pa da vidimo tko je bolji.. 🙂 sretno seb.. GO LEWIS!!!

nixon

slažem se.. nažalost već dugo godina “u većini slučajeva” naslove ostvarivaju bolidi ne vožači.

helgrozd

Tako je to uvijek i bilo i biti će.
Momčad s vrhunskim bolidom uvijek traži (i dobije) vrhunske vozače tako da druga opcija praktički niti ne postoji.

Tow Pie Pie

Ako hoćeš pobjediti nesmiješ izgubiti.

otto

Tko vozi živi,tko ne živi ne vozi,tko ne vozi,nema vozačku!

serafciger

realno gledajući,sve počinje od bolida i tehničara i inženjera koji se brinu za bolid. nadalje,nakon toga dolazi vozač i njegove sposobnosti,npr: kako se snalazi u određenim vremenskim uvjetima,gumama,bolidom,stazom etc.
f1 je timski rad,što realno i sam seb zna i poštuje.
problem je,ako ćemo biti realni,dragi ljudi,u “realnim” osobama koje odmah osuđuju bez da znaju pozadinu,počevši od novinara pa do >you know who<

Realist

Sudeći po tvom avataru, mislim da ti ne možeš objektivno komentirat na ovu temu.

ciki-f1

Pa do sad je bio puno objektivniji od tebe,bez uvrede.

given2drive

Ciki @sarafciger je djevojka 😉

ciki-f1

Moje isprike, nisam znao. Ej, pa ima tu dosta cura/žena koje prate i vole F1, samo Ja nikako da upoznam ni jednu :gaah: , pa di se skrivate :nemampojma: ????

avalon

najbolje je kad nemaš avatar jer to znači da si totalno objektivan i realan . takvi su dobrodošli na svakom topicu , a oni “drugi” najčešće raznoraznim trikovima pokušavaju prikrit za koga navijaju i glume objektivnost . npr given2drive … avatar joj izgleda bezazleno ali mala pebbles ima naranđastu kosu pa mi to ukazuje da given2drive navija za FI mada boja dina u pozadini može značit da given navija i za RB i seba hahahahahahaha

given2drive

Avalon…ne mora biti za seba..ipak i rb ima 2 vozaca 😛
Edit: di si nestao.??

Ciki…raspitaj se mozda i upoznas neku :prcnjau:

forever_the_best

Ima pravo, pogledajte alonsa i kimija, dva od cetri najbolja vozaca danasnjice, a di su, nigdje zahvaljujuci bolidu, al svi koji kazu da vettel nezna vozit grdo se varaju, nebi osvojil 4 naslova zaredom, sjetimo se abu dabija, brazila 2012, nije na razini senne, clarka ili shumija, ali definitivno je odlican vozac

Realist

Lako je za to što ne može pratit Mercedese u svom bolidu, ali kako ga može prat momčadski kolega koji vozi isti bolid kao on?

ivan86

frende, jes ti gledao utrke ili?

forever_the_best

Ni ricciardo ne moze pratit merce, procito sam clanak da merc jos nije ni na jednoj trci bio na 100% to je izjavio sam bird njihov bivsi test vozac, al sto se tice vettela svaku utrku je imo neki udes, osim u maleziji, jako je tesko dat maksimum iz bolida ako on krepa u prvih 10 krugova

avalon

ivan86…nije ali to mu ne treba da bi kenja po sebu . da je ovaj ima 6 odustajanja on bi opet pisa isto …realno hahahahaha 😉 seb je mlad ali realnih i zrelih izjava …čak su neke dane u “tonu” ka da čita ovi portal 🙂 npr ovo ““Tako vam je to danas. To nije pošteno jer ti ljudi ne znaju pozadinu. Često čak ni ne žele znati pozadinu …” šta znači “Realistu” pozadina tj problemi seba sa bolidom ? baš NIŠTA . isto ka šta “ljubiteljima” MS nisu ništa značili problemi kajzera 2012. oni su uporno omalovažavali njegov talent… Read more »

Groff

Naslov govori sve.
Nemože se s Trabantom bodove osvajati…

wilson

A hebi ga,valja probati i nesto losiji bolid.Ne bu samo med i mlijeko.Svi prvaci su imali takve faze.

Ross Brawn

Mislim da je u krivu, bez dobrog bolida ima pobjeda( on je sam to dokazao u Monzi 2008) ali borbe za naslov definitvno nema.

SefoRBR

ima pobjede, eventualno. Ali pobjeda nema. Postoji razlika.

The Best F1 Driver

Kraj ovakvog Mercedesa su takve pobjede skoro pa nemoguće…
Mečka ne da je najbolji bolid Mečka je izuzetno superioran bolid u odnosu na sve po redu.
Čak niti ne voze punom snagom a i dalje su u stanju konkurenciju koja završava visoko u bodovima ostavljat krug iza sebe u utrkama…

Naravno moguće su anomalije na kišnim utrkama ili utrkama sa hrpom SC-a uz neko teško krumpiranje, no teško da je pobjeda moguća za bilo koga osim za Mečke pod uvjetom da oba Mercedesa završe utrku i da nemaju neke tehničke probleme.

otto

Realno gledano,Realist prosuđuje najrealnije,realnije i od Vettla samog.No realna je mogučnost.da je nos realiste zapiknut u dupe Alonsa,što mu realno smanjuje realan vidokrug.Svaka čast Alonsu za kojeg vjerujem da bi Mercedesom,Hamiltona namazal na kruh,ali ga ujedno žalim kaj ima ovakvog #3mamlaza za navijača.Ovo što se dešava s Vettlom,vjerujem da je svakom dobronamjerniku jasno,ali budale to nikad shvatit neče!

Zeus

Puff, u sridu…

Kush

Kad god vidim ovaj novi avatar umirem od smijeha, he,he, idobro(nemogu se presta smijat)si mu rekao, ali netreba se uopće zamarati.
Ali koje ti imaš i avatare i komentare, uvijek me redovno napusti ozbiljnost, svaka ti dala!!

otto

Avatar?Budi ozbiljan.To je general Melchett glavom i brkom.
Ovaj mi je jedan od najluđih likova iz crnoguje.
Volim Engleski humor čudo jedno,jer bez kompleksa zajebavaju,krunu,vladu i na kraju sami sebe.Uostalom u ovu komornu atmosferu treba unesti bar malo humora.

Kush

Znam, gledao prije 3 mjeseca na filmoviziji, cjeli serijal, i yes minister/premier, i fawlty towers sa cleeseom, rasturaju, obožavam takav ironičan humor 🙂

otto

Cleese,ministarstvo za krivo hodanje i još nekoliko “gluposti”,zamalo me ubilo.Za gledanje toga moraš imati dozvolu od doktora.

R.Kubica

Svi vi pametnjakovici , kao sto je ovaj REALIST, nadjite mi jednog prvaka koji je naslov osvojio sa nekonkurentnim bolidom. Inace sam neutralan sto se tice navijanja, sto mozete vidjeti po mojem username-u. A Vettel kako vrijeme prolazi sve vise i vise pokazuje kakav je gospodin. I da.. nakon svake pobjede, preko tim radija i na svaki intervju je rekao ‘URADILI smo dobar posao’ a ne ‘ URADIO sam dobar posao’ dok drugi hvale sami sebe kad osvoje pobjedu , a ne svoj tim.

Dan is the man

Svi govore “URADILI smo dobar posao” ne samo Vettel.

R.Kubica

Ne bih rekao… uzmi za primjer Hamiltona. Decko dobio dobar bolid, i odmah poceo uporedjivati se sa SENNOM. ni manje nivise nego sa najvecim imenom u F1. A kad je Vettel to uradio? Kad je onuporediio nekog sa sobom? Nikad. Cak ni poslije VN Abu Dhabia 2012. A ni poslije Monze uTorro Rosu. Pozdrav

Dan is the man

u pravu si… svi OSIM Hamiltona 😀

R.Kubica

Svi su oni tu i tamo jednaki vozaci..svi su oni talenti… svi su oni brzi…za dlaku se razlikuju ta 22 vozaca na gridu. Znaci da je bolid presudan. Samo sto neki prvaci priznaju to, a neki ne

Dani

Hamilton: Australija 2014 LH: Ultimately it’s just down to the incredible job the team has done over the winter and through testing and come here… of course we had a small hiccup on Friday morning – it wasn’t really a scare, just unfortunate that we missed the session. But it was a quick fix, so no need to take the car apart, and just building on a good foundation and hopefully we can continue to do so. Malezija 2014: The team have done a great job once again, we have a great car, and we now have to convert this… Read more »

The Best F1 Driver

R. Kubica
Mislim da poprilično griješiš…
Svi vozači su manje-više uglavnom realni…
nerealni su uglavnom novinari i navijači 😀

Kush

baš i upravo to, zato me i nervira kad se neki potvrđen vozač, seb, alonso, bilo tko, mora novinarima pravdati, a mislim da uglavnom sami nebi, bar večina, a pogotovo top vozači kojima neigra mjesto za nagodinu i koji mogu ako tako procijene uvijek potražiti i dobiti sjedalo negdje, nebi imali potrebe išta govoriti, već PR sponzora traži – ne sme se gubit lova, koga briga za pravo stanje stvari..

Guedes

Bez dobrog bolida nema ni pobjeda a mi smo cijelo vrijeme mislili da ako dođeš u Caterhem da biš i u tom timu osvojio naslov….

Realist

Ima pobjeda bez dobrog bolida Vettelu, sjeti se Alonsa 2012. Možda bih i pušio foru da si donekle dobar vozač kada bi barem pobjeđivao svog momčadskog kolegu, ali ne, on tebe šamara u tvojoj pobjedničkoj momčadi s kojom si dominirao zadnje 4 godine. Pff. Sramota na što je F1 spala.

whiskey

nemaš ti veze sa realnošću komentar ti je sranje od prvog do zadnjeg slova

whiskey

za određeni krug vozača koji dosdašnji dio sezone voze gotovo ako ne i optimalno u odnosu na mogućnosti bolida nemaš šta govoriti da ih netko ‘šamara’ realno možeš komentirati činjenicu da Mercedes sve gazi ovu sezonu,pa tako i RB još i najmanje,ali za Vettela i Ricciarda nemaš šta srati jer su odvozili bez greške…i jadan ti je argument šta nečiju kvalitetu i uspjeh nebitno koliko dominacija trajala pola sezone,sezonu,4 ili 10, ideš obezvrijediti samo konstatacijom da je prestala,ako iste razloge za koliki je utjecaj bolida uzimaš da bi njega kritizirao a druge hvalio,onda ili ne možeš biti objektivan ili veze… Read more »

Schumi1

“Tako vam je to danas. To nije pošteno jer ti ljudi ne znaju pozadinu. Često čak ni ne žele znati pozadinu – zanima ih samo koliko je to kontroverzno.”

Upravo opisuje ovoga gore majmuna.

Realist

Mislim da dovoljno o vama kao osobama govori činjenica da ste me odmah počeli vrijeđati na osobnom nivou nakon komentara koji se vama ne sviđa. No dobro, sto ljudi, sto ćudi.
A što se tiče mog komentara, ja sam svjestan da Vettel sada ima nekonkurentan bolid, al ne radi se o tome, radi se o tome da ga MOMČADSKI KOLEGA tuče , momčadski kolega koji vozi u ISTOJ momčadi kao i on.
Ako je on tako dobar, ako je među najboljima svih vremena, onda nijedan današnji vozač ga ne bi mogao tako konstantno tući kao Ricciardo.

ciki-f1

Možemo i ovako pogleati, Ric. je išao stepenicu gore a Seb. stepenicu dolje što se bolida tiče, i automatski se motivacija mijenja. Ric. je iz osrednjeg bolida (TR) došao (za njega) u odičan RBR (nije dominantan ali 2. naj bolid na gridu),dok s dr. strane Seb. je iz dominantnog bolida ušao u bolid br.2 na gridu, realno, On zna da ne može pobijediti, dok Ric. ovi rezultati (3 mjesto) su bili san u prošloj ekipi.

otto

Neke bi komentare mogao shvatit kao kompliment.Nego kako je moguče da uz sav realizam i valjda renesansu,ne vidiš dvije propuštene zbog kvara, i tri trke u kojima je Vettel bio u problemu tehničke naravi.Glavno je da ti vidiš ono što želiš,a ne ono što zapravo je,i onda se čudiš što te ljudi popljuju.Za drugo nisi.

Schumi1

Opet.
“Tako vam je to danas. To nije pošteno jer ti ljudi NE ZNAJU POZADINU. Često čak ni ne žele znati pozadinu – zanima ih samo koliko je to kontroverzno.”

Kad se neko pravi mutav…

Lauda 84

Žao mi je šta ne vidiš pored zdravih očiju i teksta koji ti je po n-ti put ponovija da Vettel konstantno ima probleme s bolidom. Kako da onda bude ravnopravan Ricciardu? Ili ti misliš da bi i onda, primjerice, u prvoj brzini triba pobijedit Riccija.
I onda se neki naslađuju na Vettelove kvarove, a za Webberove su govorili da je sabotiranje??? Koja količina mržnje i bolesni sklop u glavi, za ne povjerovat.

AlonsoForever

HAHAHAHAHAHAHAHHAHA 😀 😀 komedijaaaa ^^

r.u.m.

Na ovoj slici se zorno vidi Neweyevo dijelo,nijedan bolid nema ovako uzak zadnji kraj.Meni ove godine najljepši bolid.

otto

Ljepota je prolazna……..

yolle

eh, zbog tog uskog zadnjeg kraja i imaju problema i sa turbom i sa baterijama zbog pregrijavanja tj, preslabog protoka zraka koji bi to hladio, ali opet tu im je i prednost što se tiče downforce-a, i prolaska kroz zavoje, tak da svako zlo za neko dobro

r.u.m.

Tko ne riskira ne može ni do naslova,nego je uvijek 5 ili 6…

Kush

mercedes je tu negdje, možda i uži, zbog same konstrukcije motora aldo je to iskoristio vrlo mudro. Imaš na nekom video klipu s početka sezone gdje prikazuju razvoj auta, motora bolesnog, ali i njegove prednosti kad se šasija radi paralelno pod istim krovom, tj. već u planovima sve uzima u obzir – uglavnon jasno se vidi i kaže u snimku odozgo, da je zadnji kraj toliko uzak, da su morali staviti sa svake strane trokutasta krilca da zadovolje propise minimalne širine! a RB nije to morao, niti mogao, jer merc nema problema s hlađenjem, za razliku od njih, uz renaultov… Read more »

yolle

ma nemam nikakvih zamjerki… 😉
svaka čast na komentaru, jer nitko nezna sve pa tak ni mi koji pratimo F1 neznamo što se sve događa unutar pojedine ekipe počevši od slaganja cijele konstrukcije bolida,motora,elektronike,guma itd… pa sve do trkaćeg vikenda, mislim, možemo mi obični zaljubljenici u trkaći sport sve to skupa pratit na netu,novinama,tv-u… i navijat svako za svog (ili momčad ili vozača), drugo nam ne preostaje

Related Posts