Lotusov cilj je pobijediti Ferrari u prvenstvu konstruktora

Ekipa Lotusa uvjerena je da sada može ciljati na plasman unutar tri najbolje momčadi svjetskog prvenstva Formule 1, ispred Ferrarija, s obzirom na to da su se uvelike oporavili od lošeg starta u novu sezonu. Prošlog vikenda na VN Španjolske Lotus je osvojio svoje prve bodove ove godine s Romainom Grosjeanom koji je utrku završio na 8. mjestu. Ali Lotusovo samopouzdanje je podigla činjenica da se Grosjean mogao bolje plasirati da nije bio usporen zbog problema sa senzorom na motoru. Gerard Lopez je rekao:

“Od početka sezone govorimo da imamo stvarno dobar bolid. Ali bilo je teško zbog problema koje smo imali. Prošlog vikenda smo u nekoliko krugova imali problem s elektronikom na Romainovom bolidu koji nas je koštao borbe s Ferrarijem, ali uspjeli smo pobjeći od Raikkonena i Alonsa. Možda bi krajnji rezultat bio drugačiji i možda smo se mogli boriti za 5. ili 6. mjesto. U teoriji to znači da imamo bolid koji je iza Mercedesa, kao i svi, ali bliže Red Bullu. A to onda znači da se možemo boriti i pobijediti bilo koji drugi bolid.”

Iako su Lotusove nade da završe treći u prvenstvu upitne zbog loših rezultata s početka sezone i 62 boda zaostatka za Ferrarijem, Lopez smatra da to ne umanjuje ambicije njegovog tima.

“Želimo se boriti za treće ili četvrto mjesto u prvenstvu. Četvrtina prvenstva je iza nas, momčadi si međusobno uzimaju bodove tako da nikome nije lako, osim Mercedesu. Prema tome, moramo raditi. Kvalificirati se na 5. mjesto i biti u mogućnosti završiti 5. ili 6. jasno pokazuje da imamo dobar bolid.”

16 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
458Italia

Koliko god Ferrari bio otužan, ovo je onak… not this time; Alonso će ionako spasit sve za Ferrari po tko zna koji put…

Promatrac

Ambicije koje gaje u Lotusu su prije svega pohvalne i upravo takva stremljenja Formulu još ubjedljivije čine zanimljivim sportom. Grožan je solidan vozač koji se po odlasku Raikonena dobio priliku dokazati i njegov trud i talenat su neprijeporni. Da su Lotus i Ferari jedan iza drugog i da zanemarimo ove sezone sjajnu Force India ekipu i Williamse koji su ambiciozno ušli u utrke ove godine, izjave o borbi za treće mjesto u poredku konstruktora imala bi stanovito utemeljenje, mada ni to nije tako izvjesno jer Ferari ma koliko bio slab definitivno je bar za klasu jači od Lotusa u ovom… Read more »

Junior

moj ferrari :(((((((((( kad ću dočekati napredak u sezoni a ne posustajanje?

otto

Zakaj odmah takva depra?Čovjek je možda mislio na briškulu.

Groff

Kako je krenulo stvarno će biti bolji od Ferrarija.

mika

Mislim da to ne bi bio problem .

Guedes

Pa mogu reći da je Lotus od Melburna napredovao nekoliko stepenica gore i vidi se kako napreduju dok je Ferrari otišao stepenicu dolje, vjerujem da će Lotus biti brži od Ferrarija jer poboljšanja se vide za sada su brži to se definitivno vidi 🙂

ren_esp_89

samo naprijed!! toliko ste u go*nima sa parama, a toliko ste dobri… svaka cast!! mogu misliti gdje bi bili ostali da imaju vas budzet!! Go Lotus!!!

objektivan

Ne bi se baš smijao ovim najavama, imaju oni jako dobar bolid vidjet će te…

megadeda

slazem se s tobom… mada to i nisu neke zelje, biti brzi od ovakvog ferarrija 😛 😀 tuga 😀

geotec

lotus ima bolid koji je treci po skoro svemu osim po pitanju motora tako da ako se renault sredi oni mogu biti u borbi i za pobjde, inace mislim da vec u monaku mogu biti ispred ferrarija sa oba bolida

Mr.Spaceguy

Ajde da Maldonado ima isti bolid kao Grosjean možda bih i povjerovao, ali u trenutnoj situaciji u kojoj samo Grosjean ima “voziv” bolid…. i dont think so

Possi

Imaju isti samo jedan od njih zna vozit

sladjan87

Kao i u Ferrariju , gde je rat na pomolu .

Mr.Spaceguy

Imaju isti bolid? Onda objasni zašto Grosjean uspije doći do 5. mjesta u kvalifikacijama dok Maldonado stalno 18-19 u “istom bolidu”. Nije Maldonado toliko lošiji od Grosjean koliko vi pričate. Da je Maldonado toliko lošiji nebi došao do pobjede u Williamsu, dok je Grosjeanu vrhunac bio drugo mjesto. Maldonado kad se primiri biti će više nego ravopravan Grosjeanu.

Possi

HAAHAHAHAHAHAHAHAH
Prvi april je prošo

Related Posts