Horner: Mercedes bi u Australiji mogao završiti 2 kruga ispred svih

Šef momčadi Red Bulla, Christian Horner, sugerira da bi Mercedes utrku u Australiji ovog vikenda mogao završiti 2 kruga ispred svih, obzirom na rezultate testiranja. Englez smatra da bi srebrne strijele na ulicama Melbournea mogle biti klasu iznad svih, te da bi Lewis Hamilton ponovno mogao osvojiti naslov, svoj drugi nakon 6 godina.

“Mogli bi vidjeti dominaciju veću od naše prošlogodišnje. Gledajući Mercedesovu simulaciju utrke, ne bi bilo iznenađenje ako bi završili dva kruga ispred svih. Imaju ogromnu prednost. A o Lewisu znamo da je ekstremno talentiran i brz. U dobroj je ekipi, tako da vjerojatno on ulazi u sezonu kao favorit”, rekao je Horner za Daily Mail.

U međuvremenu, Horner se nada da će njegova momčad biti u puno boljoj poziciji kada Formula 1 stigne u Europu na VN Španjolske, vjerujući u snagu svoje momčadi.

“Vjerujemo u RB10. Imam puno povjerenje u svoju momčad. Nema mjesta panici. Postoje rješenja, a u pitlaneu ne postoje bolji inženjeri. Kada u svibnju dođemo u Europu, trebali bi biti OK.”

102 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
SebVettel10181930

bas i ne vjerujem u tu pricu,mercedes ce biti dominantan u australiji,u to ne sumnjam,ali to mi je malo prenapuhano,red bull je jedan od najsporijih bolida na pravcu ove godine,ali su daleko najbrzi od svih u zavojima,moguce je da u australiji jedan od mercedesa ne dode do cilja,sve je promjesano na pocetku,bit ce ludo uzbudljivo i napeto,nista nece bit gotovo do kockaste zastavice.U petak se pale motori i da vidimo tko je gdje:DD krece 65.sezona i nova era formule 1.

ino11

Webber pobjegao na vrijeme 🙂

Mario550

Ma covjek prica gluposti, gluposti su sastavni dio covjeka. Kao prvo Mercedes nije jedina brza ekipa, nije jedina koja ima Mercedes. Znaci da nemoze zavrsiti dva kruga ispred svih, a svi su Williams,Mclaren,Force India,Ferrari ( siguran sam ) a ima ih jos. Znaci barem 10 bolida ce biti u istom krugu. Cak ni Red bull nece imati takav start da zaostane dva kruga, vrlo je vjerojatno da uopce nece zavrsiti. Sjecam se kad je Helmut Marko posprdno izjavljivao da se Red Bull moze voziti u krug oko drugih bolida, pa su ga svi fanovi slavili. Jedno sam siguran Mercedes nece… Read more »

LokiXTX

SPOILER ALERT?

elmedin

kako mrzim kada pocnu price o sampionu a sezona jos nije ni krenula…

Ferrari number1

Vrlo zanimljiva analiza kako tko prolazi kroz zavoje i bira putanje http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=GBlbHmHZHYw

Ferrari number1
Ferrari number1

Ovo su predvidanja strucnjaka za australiju http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=5zy2gqJmO3Y

SamoIvan

Idemo Lewis namazi ih sve oduvjek si broj jedan bar meni ,bulovce vec boli sto nece bit 2 sec po krugu ispred svih pa vec se opravdavaju Boze moj kakva prokletinja phuj gamadi skupa s krastavcem

Redbulovac

Iskompleksiran si.

Lhamilton1

Nije iskompleksiran ,vrime je da taj red bull stane malo …lewis osvaja i adio

Mr.Spaceguy

Na temelju čega.

croatic f1

Ne bi.

dino_sa

ah sve su ovo suplje ba sve price za malu djecu.samo da se ima sta pisat i komentirat. mislim da tek kad dodju u evropu znat ce se pravo stanje ekipa. i mislim da ce mnogi tu odma i pocet sa pripremama za sljedecu sezonu ako budu puno gubili…

PavleF1

Sve se vraća, sve se plaća.. Sjetite se prosle godine kako je Vettel izjavio da oni jedini rade naporno pa su kao zato prvi dok svi valjda lade jaja po njegovom mišljenju pa su se neki vozači uvrijedili među kojima ponajviše Rosberg ( s pravom)
Sad isto tako i Rosberg može vratit lopticu pa reći da u RB-u ipak nisu dovoljno naporno radili 🙂

Ferrariforever

.u biti, izjavio je da ostali jašu deve po pustinji….poslje su valjda hladili kohones na Sejšelima.

Just Alonso

Svi smo vidjeli da mercedes nije imao velike poteskoce s bolidom kao ostali timovi.. ali mislim da bi williams i ferari takodjer trebali dobro zavrsiti.. a sto se tice hamiltona zna se da ce dati sve od sebe kao i nico 😀

vettel

još malo pa cemo sve vidjeti..nebi se uopce iznenadio da vidim red bull na prvoj startnoj poziciji,tko zna koliko je njihov bolid ustvari brz,kad su pokušali napravit simulaciju utrke vozili su bez ersa a o simulaciji kvalifikacija nisu niti pomišljali.. jako tesko da je mercedesov motor najjaci,najpouzdaniji i najštedljiviji a upravo bi takav trebao biti da baš pokosi sve ostale,tu je još i pitanje tko ce imat kakav start….najbolje ekipe imaju najviše para,najbolje vozace i najbolje inzinjere tako da netreba ocekivat neka velika cuda.

fox

Neće nitko nikoga ostaviti za dva kruga, to su budalaštine. A Horner nije budala, što znači da namjerno govori gluposti.
Mogao je i lani RBR pobjedit konkurenciju za dva kruga, ali naravno da im to nije palo napamet radit jer su štedili bolid. A ne moram govorit koliko je ove godine situacija sa štednjom motora izražena, prema tome čak i ako Mercedes bude toliko brži, neće sigurno završiti dva kruga ispred svih, kao što nije ni RBR lani.

LH Mercedes

lani je pobjedio lotus 🙂

bill

dino-sa i ciki f1 hahahaha čitam i ne virujen

ciki-f1

A što to? Daj da se i ja nasmijem. :hahaha:

House-13

Kiki, naj ga sračkat 😀

bill

ciki koji si ti bilde

Fw 35

Nebi imao ništa protiv.

dino_sa

merc na kraju sezone zakletva ovim rbr fanovma

Formulas

vjerovatno bi onaj Redbulovaac i ekipa onda pjevali…Dragi Mercedesovci…zvjezda daje ti krila ,pardon naslov…..prc..

Dr. Iggy

Za sve iskonske fanove. Iskreno preporučam. Pogledajte: http://www.youtube.com/watch?v=LJQF2NBw0MA&feature=youtu.be

Ferrariforever

.zaista sam ti zahvalan što si podjelio ovaj video s nama. .respect!

Relampago

e jesu ga sjebali s ovim turbacima… sad svaki seljak može stavit auspuh na Calibru i vikat kaae papci, imam bolji zvug od Formule!!

Relampago

vidim neki Calibru voze

Formulas

baš sam čekao ove proljeve od komentara…..nisam se dugo prepirao ovdje , al kako je krenulo….do melburna bi moglo biti svega,pokoji banček itd ,jer koliko vidim dobili smo novih stručnjaka na portalu u PM , neki čak znaju kako bi se odvojala budućnost da se prošlost malčice izmjeni (onako kako njima paše)……zanimljivo!!! E i pitanje za sve….gdje je nestao KIMIFAN?????

FAN F1

Ove najave su malo predrastične: nijedan bolid neće završiti utrku, Mercedes će biti 2 kruga ispred svih, Red Bull će biti među zadnjima itd. Stvarno su malo pretjerali!

stari lisac

Kako nisi skužio? NITKO neće završiti utrku, ali će MGP biti PRVI i to 2 kruga ispred svih, a RBR će biti među ZADNJIMA, itd…

FAN F1

LOL

ferkim

Da je ovo rekao netko manje arogantan reko bi vidi stvarno svaka mu je na mjestu ali ovako…

RONC

Mercedes je uvijek bio dobar u simulacijama kojekakvim.
Kad krene utrka ništa nije kako treba.
Usputna izjava Hornera, onak, radi pritiska na “favorite”

Schumi1

Ovo je samo da se napravi pritisak na Hamiltona. Koji ce svakako puknuti i bez pravljenja pritiska na njega. I ovako bih ja dao sansu Rosbergu, nad njim. A tek kad ga ovako svi stavljaju u ulogu favorita. Onda sam 100% siguran da ce Rosberg biti ispred njega. Osim ako ga u Mercedesu ne sabotiraju, kao sto su lani. Horner zna da zaostaju, pa sada malo pokusava da napravi pritiska na glavne konkurente. Hamilton jest brz, ali je najlosiji u glavi od svih kandidata za prvaka. Te mu smetaju kocnice, ako nisu iste ko kod nane :D, te trosi gume,… Read more »

antevalenta

to što si ti sad napisao,pisali su i kad je hamilton dolazio u mercedes, pa je završio ispred rosberga na kraju sezone.. za hamiltona ti ne brini, jer ako mu bolid bude pouzdan, još će jedan naslov u njegove ruke.. po meni je najveći kandidat alonso, hamilton je odmah iza, a rosberg je brz ali ne tako brz…

ciki-f1

Istina,ako bude imao najbolji bolid bit će prvak,ako bude imao bolid br.2 završit će 5,6. Bio bi Rosberg bolje plasiran u ukupnom poretku od Hamiltona da nije zadržavan od strane momčadi.

antevalenta

a ako ćemo tako, hamilton bi i 2007 bio prvak da ga alonso nije kočio.. zato je i letio iz mclarena… ja se ne brinem za hamiltona, ma i da bude 10-i na kraju sezone, i dalje cu navijat za njega.. ali ova sezona izgleda obečavajuća za mercedes i ferrari.. netko iz ta dva tima će pokupit naslov, a i mclaren je pritajeni favorit kao i williams..

ciki-f1

Slažem se da bi i 2007 bio prvak da nije bilo nesuglasica između njih dvoje,ali kroz povijest je bilo jaaako puno situacija “što bi bilo kad bi bilo …..”. Pravi navijač,uz favorita bez obzira na plasman,to cijenim i poštujem. Slažem se za favorite,mada ja ne bi kao favorite otpisao RBR ako reno riješi problem ni Lotus,iako oni imaju još i financijske probleme.

Formulas

ante valeta da hamilon nije prčio Alonsa u onim kvalama kad se vozio ispred njega i onda je Alonso dobio kaznu koju je Ron Densi trazio. Da tog nije bilo neznam tko bi bio prvak jer je Alonso uzeo pole…..a kasnije je dobio kaznu….svi pričate kako vam paše….

Formulas

ti si schumi stvarno vidovit…..daj mi reci brojeve za loto…..

Formulas

mislim govoriti da ovaj puca pod pritiskom na bazi par utrka gdje je kikso….a ko nepuca? Kako je alonso vozio Brazil 2012 a mogao je imati titulu? Da bi bio dobar pod pritiskom prvo ti treba dobar bolid koji je u stanju pobjediti a zadnjih godina je to imao Vettel koji kad nabije 100 bodova razlike vozi ko na Play Stationu…A ostali se jebu nebi li završili drugi…stoga nitko osim Alonsa ni nije zaprijetio Vettelu, pa daj mi rei onda kako si zaključio da ovaj puca pod pritiskom jer zadnji put kad je bio pod pritiskom rezultata se je okitio… Read more »

stari lisac

Ne diraj mi Sauber :nono:

ivanh

Ne vjerujem Horneru..pila naopako….možda jesu nešto sporiji na ravnome, ali po zavojima su još uvjek bolji..tak da..

KOve

Motorna pila naopako! 😀

Redbulovac

Ja neznam sto bih rekao.Ovo sto Horner prica su izjave koje predviðaju katastrofu.
Ja jednostavno nemogu vjerovati da je Mercedes jedini sve napravio kak se spada.Mislim da ce se tu nesto pitati Ferrari i Williams pa cak i McLaren.Ovo je po meni izjava koja nema temelje…ili mozda ima…

mclaren tooned

Kako si ono pisao: RB daje ti krila, pardon naslov. jel tako islo?

ciki-f1

A volio bi da Reno profunkcionira i da RBR pokosi konkurenciju,nisam njihov navijač ni od SF,ali idu mi na živce oni koji se vesele tuđoj nesreći. Navijači RBR-a i SF s punim pravom su slavili zadnje 4 god.,bili su najbolji(RBR,SF),ali nisu navijali “neka crkne ferrari” “neka Mcm bude spor” i sl.(uvijek ima izuzetaka), ali ne mogu vjerovati koliko puno “navijača” želi zlo drugima(RBR-u) da bi njihovi favoriti pobijedili,baš JADNO.

mclaren tooned

Tko kaze da zelim zlo RB, samo teroriziram naseg dragog redbulovca, valda smijem jer je on to nama radio cijelu sezonu 🙂

Redbulovac

E moj “tooned” sezona jos nije ni pocela a ti vec donosis neke zakljucke.Ali reci cu ti nesto sto ce se 100% dogoditi a to je da cemo sve znati poslije zadnje utrke u sezoni 😀 Do tad uzivaj

paalfi

znaš kak se veli na kraju se mrtvi broje tak i u ovoj sezoni, ja osobno navijam za vettla i trenutno RB, ukoliko Vettel bude vozio za drugu momčad navijat ču za tu drugu momčad, osobno nisam nikad želio drugim ekipama zlo a tako bude i ubuduće. Nadam se da Renolček bude posložio taj motor i da SV može krenuti u ravnopravnu borbu pa makar i sa 100KS slabijim motorom samo neka bude pouzdan ništa drugo ne želim, neka dolazi do cilja, a ostalo budu oni polako posložili, i prošlu sezonu nisu baš sjajno startali ali je sjajno završila. RB… Read more »

r.u.m.

još 3 dana imam da uživam u mašti ko će biti prvak za neke Wiliams i Masa za neke Rosberg ili Hamilton za mene Alonso itd.a onda već poslje kvala ćemo znati kako stvari stoje zapravo jer testiranja su testiranja.Još malo pa ču opet bit frustriran i živčan jer moj nije prvi.

sti_zu

neka sad i vettel vidi kako je voziti bolid koji nije najbolji pa da vidimo koliko može napraviti, ja mislim ne puno, odnosno ni približno koliko alonso ili hamilton naprave i kante …

ciki-f1

Hamilton??? :lud:

ciki-f1

Pa umjesto što mi klikate minuse,dajte par primjera di je to Ham.imao ne konkurentan bolid a izvlačio iznad prosječne rezultate???

Dani

Godina 2009. Australija, Mađarska, Singapur. Jel treba još? Samo se usporedi Heikki koji je dobar vozač sa njime i vidiš kako stoje stvari.

Ferrari number1

Nisam Vettelov navijac ali treba mu odati priznanje za ono sto je ostvario jos dok je vzio za Torro Roso koji nikad nije bio bolid za prve redove a u svojoj povijesti ima samo jedno postolje i to je ona vettelova pobjeda po kisi u monzi 2008

Fangio

Klasika, kad si slab i ne ide ti dobro onda preuvelicaj vrijednost svojih protivnika , jer tako ce tvoj neuspjeh biti manji.

Ferrari number1

Bas me zanima hoce li se nesto ovakvo dogodit pred kraj utrke u Australiji http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=UXuEvuyyy4k

objektivan

Ovakve prozirne izjave u rangu Josea Mourinha tipa “drugi su puno bolji, mi sve što napravimo je uspjeh” su za djecu i ne znam tko normalan puši te fore…klasično prebacivanje pritiska na drugu momčad na temelju testiranja…bilo bi poštenije da je rekao kasnimo 3 sekunde za vodećima i time indirektno kritizirao svoju momčad,a ne ovako bubne da su suparnici vanzemaljci i proglasi ih unaprijed pobjednicima…

Chik

Ako stvarno tako bude, onda će to biti sprdačina a ne F1..

objektivan

Zašto bi bila sprdačina…svi su bili upoznati s promjenom pravila i imali su jednako vremena pripremiti se…i ako se netko pripremio toliko da je dva kruga ispred svih zašto bi mu omalovažavali uspjeh…ali ako ćemo realno nema šanse da se to dogodi…

r.u.m.

Pa da, jer da oni vide da su tolko brži sigurno bi malo usporili da ne pokažu svoju pravu brzinu i da imaju asa u rukavu.

cooper

Ma meni je ovaj Horner najnesimpaticnija njusjka u F1… Jos od Jean Marie Balestra… Sav je neki “sheban” bilo pobjedivali ili gubili…ma najbolje da uopce ne idu u Australiju… Ionako su najtrofejniji v8 tim preimenovali u Rbr, mislim da bi oni i bili brzi:)

ciki-f1

Svi trenutno upiru prstom u druge kako bi skrenuli pozornost s sebe,nitko nije siguran di se točno nalazi pa tako ni Mercedes,ne bi se začudio da startaju s pola a ne završe utrku.

ferrariforever

http://yu-sport.com/automobilizam/formula1/vijesti-formula1/1962-f1-na-hrt-u-od-vn-malezije.html dali je ovo istina naznam kad je obljavljeno ali ne zvuči loše

Ferrariforever

.prijatelju…ako ova vijest i nije istinita, uljepšao si mi dan. Hvala ti.

BrumBrum

Ovo je članak star dvije godine, zar ne vidite da se spominju “lokalci” :facepalm:

Ferrari number1

Ova vijest je stara dvije godine i ubiti se odnosi na pocetak Kreator grupe

Intercooler

Uzmi pušku pa se ubi…

dino_sa

kad sam pomenuo da ce merc. mislin na pogonsku jedinicu bit brzi 3-4 kruga niko nije vjerovao.jer gluposti valjam hehe.. sad koji tim ce bit nije vazno..jos 2 dana 😉

ciki-f1

Pa i sad je to glupost,isto tako je prošle sezone RBR mogao sporije bolide običi za koji krug ali niti bi gume izdržale,niti gorivo,a i nema potrebe riskirati. A ove sezone ne treba ni sanjati da će netko to ni pokušati raditi,nitko ne će stisnuti gas do kraja ako ne bude pod pritiskom konkurencije,bolid je previše nepoznat u području izdržljivosti i potrošnje,tako da će svi ići koliko treba(ako izdrže) a ne koliko može.

Luka Tunjić

Vidim Ferrari kao da je u zemlju propao,niti se tko sjeti njega,niti se favorizira,niti se nezna koliko zaista mogu ići ,no nevjerujem da toliko zaostaju,pa čak i zaostaju za Mercedesom,mislim kako Ferrari,Williams pa čak i McLaren ( naravno i Marussia 😀 ) mogu pratiti korak za Mercedesom. Kimi i Fernando su isto zatajni,nešto sigurno skrivaju.

Formulas

skrivaju istinu….a kakva će biti!!! Prijašnjih godina bi kukali ,sad favoriziraju druge i šute, ako ništa drugo promjenili su pristup.

tsunami

HRT otkupio prava prijenosa tako da cemo gledati utrke na televiziji uz komentare Jergovica-ovo sam čuo iz pouzdanih izvora,pa sad kako to da ništa ne piše ovdje na ovom portalu u svezi toga?

Svenkoo26

Ma ja sam otkupio prava na F1. I Mladen je pristao na honorar od 15 kn po prijenosu! Hahahahahahaha P.S. Ajde da vidim koliko minusa mogu skupit s ovime. Čisto me zanima 😀

Ferrariforever

.ja sam ti dao plus! 😛

Dalinho

Hrt sigurno ne bi uzeo mladena jer mladen želi veliki honorar za svoje gay pokrete.

ZX10R

Ferrari če pobijediti u AustraliJi !!!
Forza Ferrari !!!
Forza Kimi & Fernando !!!

Kustelaar

malo off topic: zasto u sabanskoj anketi nema ponuden odgovor “svi”?

Flavio

I ovaj pili naopako.,..pa ti likovi iz red Bulla su mučki provokatori!

tsunami

ovako su i lani svi govorili da če se oni napuhani englez koji se odazivana ime lewis i mercedes prošetat kroz sezonu,pa su na kraju plakali

Luka Tunjić

Da,samo što ove sezone ( barem na početku ) Red Bull neće biti najbolji,a Seb je rekao kako je Alonso i dalje glavni favorit. (?)

oreo

a gdje da pratim utrke? gdje?! ima li netko neku sigurnu online varijantu? dajte mi ljudi pomozite!…

Gothic

Sky sport,live stream

w124rd
oreo

hvala! pokušat ću.

Groff

Slažem se sa prethodnim komentarom u cijelosti.
Možda će Hamilton i Rosberg zaista biti vraški brzi no ako se dečki zaigraju možda potroše sav benzin 3 kruga prije kraja i Massa pobijedi…

Ross Brawn

Ispred Rb-a i svih pogonjenih Renaultom možda da ali ispred Williamsa, Mclarena i Ferrarija ne vjerujem.

Ferrariforever

.u situaciji kada je u F1 toliko nepoznanica kao što je danas usljed novih tehničkih i ostalih pravila, sve najave slične ovoj poštovanog Hornera (i ostalih proteklih dana) su najbliže nazivniku špekulacije.

reso20

Ako se oni isčupaju s problemima ili će se vratit u sam vrh ili će Mercedes imati toliku prednost da će svima pobjeći.

Mr.Spaceguy

Dosta stručnjaka smatra da čim Renault riješi svoje probleme možemo očekivati RedBull na vrhu i to ispred Mečke. Zbog superiornije aerodinamike.Nadam se da se to neće dogoditi. Sad živi bili pa vidjeli.

Mr.Spaceguy

Nadam se troboju Mercedesa, McLarena i Ferrarija.

reso20

Mislim da ćemo vidjet i Williams a nije loša ni Force India.

Mr.Spaceguy

Vjerovatno će se Williams umiješati, a Force Indiju očekujem u top 10.

Majki2111

Zaš McLaren? Pa bolje RBR nego McLaren.

Guedes

Neka osvoji bilo ko naslov samo više ne Red Bull, da gledamo normalnu formulu..

Majki2111

Ovo je vrijeđanje RBR-a… Kao ovo je nenormalna formula zbog RBR-a. :facepalm:

BrumBrum

Što ako Mercedesi stvarno završe dva kruga ispred ostalih, a pola ekipe odustane? Je li to po tebi normalna formula i koliko je to drugačije od dominacije RB-a koja ti se toliko ne sviđa?

Related Posts