Marquez prošao bez ozbiljnijih ozljeda

 

Španjolski rookie izbjegao je ozbiljnije ozljede u seriji teških padova na VN Italije.

Iako se činilo da je Hondin vozač nakon serije padova u Mugellu na putu do odličnog drugog mjesta, Marc je tri kruga prije kraja VN Italije pogriješio pokušavajući otvoriti prednost ispred momčadskog kolege Pedrose i na kraju je nastup na VN Italije zaključio još jednim silovitim padom.

Dežurni MotoGP lječnici izrazili su zabrinutost još i prije same utrke budući da je Marquez već u subotu imao problema sa podizanjem natučene ruke i ramena, a na seriju padova ukazivale su i ogrebotine na licu 22-godišnjeg Španjolca.

Ipak, nakon detaljnih pregleda u mobilnoj klinici, glavni MotoGP liječnik dr. Xavier Mir potvrdio je da je Marc izbjegao ozbiljnije ozljede.

„Nakon inicijanih pretraga situacija s desnim ramenom nije izgleda najbolje. Danas smo obavili detalniji pregled koji su potvrdili minimalnu ozljedu ligamenata koja se, srećom, može riješiti uz nekoliko dana fizioterapije,“, rekao je dr. Mir.

Sam Marquez je nakon utrke priznao da je pad bio neočekivan budući da je u posljednjem dijelu utrke bio brži čak i od puno iskusnijeg momčadskog kolege.

„U utrci smo zapravo bili bolji nego što smo očekivali. Pokazali smo dobar ritam, pratili smo Danija i Jorgea još od početka utrke i osjećao sam se dobro. Na kraju sam pokušao napasti jer sam shvatio da sam brži od Danija, no ne znam zašto sam pao. Pogriješio sam, no ne znam zbog čega.“

„Ne smijemo zaboraviti da mi je ovo prva sezona i ovakve stvari se događaju. Sad je najvažnije izvući pouku i spremiti za iduću utrku.“

Related Posts