Lorenzo i Pedrosa impresionirani stazom u Austinu

 

Aktualni MotoGP prvak Jorge Lorenzo impresioniran je novom stazom u Austinu, te smatra da je test na američkoj stazi bio najbolji način za prilagodbu i upoznavanje prilično teške konfiguracije staze Circuit of the Americas.

Lorenzo je na prošlotjednom testiranju u Austinu predovdio Yamahinu tvorničku momčad, a na ranije upoznavanje teksaške staze koja će uskoro debitirati u MotoGP kalendaru odlučili su se i vodeći ljudi Hondine tvorničke momčadi čiji su motocikli ponovno bili najbrži.

“Mislim da je ovo testiranje jako važno. Nisam još upoznao cijelu stazu i trebat će mi još dosta krugova kako bih usavršio linije, no prilično je jasno da je konfiguracija impresivna zbog različitih tipova zavoja i vrlo dinamične konfiguracije.”

“U početku sam imao manjih problema s idealnom linijom, no vremena su padala sa svakim novim krugom, pa smo u odnosu na početak skinuli gotovo tri sekunde. To je samo potvrda da je staza Circuit of the Americas prilično težak izazov i to će se sigurno osjetiti za vrijeme GP vikenda. Tri ili četiri treninga jednostavno nisu dovoljna za upoznavanje ove staze i nekim će vozačima to sigurno biti hendikep.”

Novu američku stazu pohvalio je i Hondin tvornički vozač Dani Pedrosa.

“Nova staza u Austinu potpuno je drukčija u odnosu na ostatak kalendara. Konfiguracija obiluje uskim zavojima, počevši od zavoja broj 1., no tu su i šikane i nekoliko zanimljivih pravaca. Česte su promjene ritma u samoj vožnji, što je u početku prilično neobično.”

Related Posts