Toro Rosso pregovara sa Renaultom

U Toro Rossu su pokrenuli pregovore s Renaultom oko nabavke motora za 2014. godinu. Šef momčadi Franz Tost potvrdio nam je da ništa još nije odlučeno, ali razgovori postoje te su na dobrom putu.

“Još ništa nije odlučeno. Pregovaramo sa Renaultom pa ćemo onda vidjeti. Ali nikakav ugovor nije potpisan,” kaže Tost.

Kao što je poznato, Red Bullovo vlasništvo nad Toro Rossom uvelike će pomoći inženjerima, a iz suradnje bi obje momčadi izvukle korist.

“Ovo će zasigurno biti prednost, jer ako koristimo Renaultove motore imati ćemo isti mjenjač kao Red Bull – to je dozvoljeno pravilima. I zasigurno ćemo koristiti sinergiju koju će nam dozvoliti pravila.”

Obje strane nadaju se da će do dogovora stići što prije jer stižu velike promjene, a svi žele biti na vrijeme spremni.

“Što prije imamo partnere to će nam biti lakše ići u detalje i razvrstati sva pitanja,” završio je.

7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
avalon

znači tost i TR team ne viruje da će ferarri “složit” konkurentan motor za sezonu 2014. !?!?

sti_zu

red bullu nije dovoljno što im se na stazi miču, nego hoće da budu prava filijala kao što je lokomotiva mamiću :/

Spyker F1 Team

Logičan potez. Jel postoji neki poseban razlog zašto te dvije momčadi imaju različite motore?

choobra

Postoji. Ovako su to 2 samostalna tima, ukoliko bi imali iste motore zna se – Toro Rosso = test platforma za Red Bull. Googlaj Ferrari 2004 i onda Sauber 2004 i usporedi malo bolide 🙂

EDIT: http://img183.imageshack.us/img183/6356/sauberferraridr1.jpg

SCUDERIA davor29

ali ni FERRARIJU nije nitko to zabranio da radi… ionak su njihovi, sad nek bude još jasnije onima koji sumnjaju. ne vidim ništa loše u tome. nek izađe onda i podatak klokiki im je proračun, koliko košta taj TORO ROSO, vlasnike momčadi RED BULL.?? nije sigurno jeftino. to po svemu sudeći nije ista momčad. AKO JE, I AKO NISU U STANJU RAZVIJATI SE SAMI… onda to treba zakonom I PRAVILIMA, regulirati.

SCUDERIA davor29

i istina je da su bili jako slični, ali po performansama??? ovi su bili najjači, a ovi 6. ko momčad.

Cuky

Postoji. RB je 2006. potpisao višegodišnji ugovor sa Ferrarijem o dobavljanju motora, ali su se 2007. odlučili preći na Renault. Kako bi ih prijevremeno raskidanje ugovora sa Ferrarijem koštalo dosta novaca onda je taj ugovor u dogovoru sa Ferrarijem prebačen na Toro Rosso te TR od 2007. vozi sa Ferrarijem

“For the 2007 season, Toro Rosso began using the Ferrari V8 engine, taking over the contract that their senior team broke from by switching to Renault power.”

Related Posts