Allison: Lotus izgleda konkurentno

Nakon što su bili najbrži na dva od četiri dana testiranja u Jerezu, tehnički direktor Lotusa James Allison izjavio je kako su uvjereni da je njihov novi bolid, E21, konkurentan.

”Zimska testiranja su iznimno dragocjena jer imamo samo 12 dana za provjeru veoma kompleksnog bolida. Testiranja u Jerezu nude ekipama četiri dana zajamčeno dobrog vremena, a zahtjevna staza omogućava da se na bolidima istaknu tehničke performanse i izdržljivost,” rekao je Allison.

“Otišli smo s prvih testiranja u dobrom raspoloženju jer smatramo da je naš novi bolid, E21, prilično konkurentan i iznimno pouzdan.”

Osvrnuo se i na važnost proizvodnje dovoljno dijelova za bolid te rada na poboljšanjima bolida prije prve utrke.

”Na prvim testiranjima koristili smo samo jednu šasiju, a za mjesec dana moramo imati četiri kompletna seta za bolid. Glavna zadaća prije Melbournea je napraviti zalihe novih dijelova. Novi mjenjači, ovjesi, karoserije i još tisuće malih dijelova mora biti proizvedeno kako bismo spremni ušli u novu sezonu.”

”Dok je tvornički dio momčadi zadužen za dijelove,  ostatak ekipe mora odraditi još dva  seta testiranja. Morat ćemo se potruditi koliko možemo da bi pojačali svoje prednosti, a što više minimizirali slabosti bolida prije korištenja u natjecanju.”

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
hattrick

Prilikom prvih njihovih tekstova jedan pozdrav Luki Manjkas..!
:thumbs:

KOve

Kako si iritantan lik!

Iceman

🙂

Ayrton Mclaren

Po meni najbolje dizajniran bolid za 2013., barem tako govore podaci s prvog testiranja. Treba još pričekati do Australije, ali očekujem kombinaciju Lotus/Kimi u borbi za titulu!

xKRgirl01

Uf, pozlatile ti se riječi 🙂

Guedes

Prošle godine je Nico Rosberg u mercedesu
imao bolje vrijeme nego svi ovi bolidi iz 2102,
1:17 i još neke stotinke a na kraju je mercedes
bio jako jako loš….

Related Posts