Mateschitz: Toro Rosso se mora popraviti

Nakon razočaravajućih rezultata u 2012. godini, Dietrich Mateschitz poslao je ozbiljno upozorenje svojoj drugoj momčadi. Toro Rosso je ovu godinu završio na devetom mjestu, a novi vozački par Vergne i Ricciardo osvojili su tek 26 bodova, za razliku od prošle godine kada su Alguersuari i Buemi osvojili 41 bod i završili na osmom mjestu.

Toro Rosso u 2012.

Najbolji rezultat: 8. (4 puta)
Najbolje startno mjesto: 6
Nisu došli do cilja: 5
Ukupno odvoženih krugova. 2,223 (93.25%)
Krugova u vodstvu: 0 (0%)
Mjesto u prvenstvu: 9. (2011: 8.)
Bodova: 26 (2011: 41)

Toro Rosso je naša rookie momčad i njihov cilj je drugačiji od Red Bulla.”

”Međutim, nismo zadovoljni sa razvojem bolida. Prozivam sada STR da se moraju značajno poboljšati,” završio je Austrijanac hrvatskih korijena.

Podsjećamo, James Key je na polovici sezone zamijenio Giorgija Ascanellija na mjestu tehničkog direktora. Mateschitz rezultate te promjene tek očekuje.

20 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Redbulovac

Popravit ce se…samo nek vrate Jaimea i Buemija i to je to 🙂

formula1 TDi

koliko ja znam – Dietrich Mateschitz nema nikakve nase korijene

Rose

TDi,
pogledaj mu korjen prezimena (Matešić bi zvučalo u originalu), iza aviona je vidljivo da je naše gore list. Ovo san našla na netu. “Mateschitz was born in Sankt Marein im Mürztal, Styria, Austria to a family of Croatian ancestry. Reportedly, his family originated from Zadar, Croatia.” I što sam dalje tražila sve više je upućivalo da je upravo njegova obitelj podrijetlom iz Hrvatske.

zekohonda

gradiscanski hrvat.

choobra

Toro Rosso mi je bezlična ekipa, nemaju neku karmu, da nije Vettel pobijedio u Monzi ne bi se znalo ni da postoje. Blijeda sjena Red Bulla. I žao mi je što Buemi ne vozi, taj dečko se baš trudio dokazati i davao maksimum.

zekohonda

‘da nije Vettel pobijedio u Monzi ne bi se znalo ni da postoje’.
ovaj gore citat i pozicija moderatora ne idu skupa. žalosno.

choobra

Zbog čega molim te? I ja imam svoje mišljenje, nisam robot. Kad kreneš u napad iznesi argumente. Evo ja iznosim svoje argumente, po meni je žalosno da me kritizira osoba koja poslije točke novu rečenicu počinje malim slovom.

zekohonda

zato što su do te pobjede osvojili sasvim solidnu količinu bodova. vettel je već u 2007. sa japanom i kinom nagovijestio velike stvari. možeš ti imat svoje mišljene da su ti bezlični, blijedi, ali da se ne bi znalo da postoje je čisti idiotizam koji nekome (a pogotovo moderatoru) na f1 sajtu ne priliči.

Black Queen 1

I meni je žao što Buemi nije više tamo. On i Jaime su zbilja bili dobri prošle sezone.

Rose

Pamtim Buemia i Alguersuaria, ali da sam na kvizu sigurno ne bi pogodila za koju su momčad vozili, kao što kolega Choobra reče, Toro Rosso potpuno bezlična ekipa. Više će mi u sjećanju ostati HRT.

avalon

možda TR i nema neku karmu , a možda .. šta uostalom uopće znači karma …imat karmu ? naime taj pojam iz indijske religije bi pojednostavljeno značija akciju , djelovanje , djelo . možda to TR i nema , nije ima ni njegov prethodnik minardi osnovan 1979. znači prije 33 godine ali je ima karizmu ( slično zvuči ka i karma zar ne ? ) . za djelovat u F 1 treba imat gomile novčića , a to minardi nikad nije ima ali uprkos svemu taj mali siromašni tim je u svoje bija jedan od nasimpatičniji od svih timova na… Read more »

zekohonda

jedva sam dešifriro. 😉

choobra

A zašto bi se morao slagati samnom? I zašto bih ja morao davati izjave koje svima odgovaraju? Uzvratio sam istom mjerom. Niste mi jasni ni najmanje, ne želim se upuštati u prepiranje jer nisam na toj razini. Uostalom, zekohonda je rekao da je moja izjava idiotizam, što znači da misli kako sam ja idiot…da je to bilo kome drugom napisao bez imalo razmišljanja bih mu obrisao komentar jer je uvredljiv, a ovako sam ostavio da ne bude kako sam sebi podilazim. Over !

zekohonda

mislio sam da je moja prva replika bila dovoljno jasna, pa da je ne trebam previše elaborirat. očito, bio sam u krivu.
nisi ti idiot, ali ti je izjava koju sam citiro bila idiotska. mogu razumit da tako nešto reče/napiše moj stari koji pogleda 3 starta u cijeloj sezoni, ali mi je neprihvatljivo (uvredljivo, ako oćeš 😉 ) da tako nešto napiše moderator ili admin (i pri tom ne koristi prvo lice jednine).
onomad, raspravljo sam ja i s vetmom o nekvaliteti nekih njegovih tekstova, pa me nije pokušo diskreditirat mojom ‘nepismenošću’, već smo argumentirano raspravljali i došli do zaključaka.

F1 Karthikeyan

Dietrich Mateschitz:Moraju se brze sklanjat Vettelu i Webberu.Ni slucajno ih nesmiju probat prestic.

LUDI O1

baš to si u pravu a čiji su motor ove godine koristili ferrarijev ili reno

Schmeksiman

S obzirom da većinu dijelova dobivaju od Red Bulla sa nekoliko mjeseci zaostatka i da su za ovu sezonu uzeli dva vozača bez ikakvog iskustva u F1 više nisu niti mogli očekivati. Zato ne vidim neku veliku logiku u ovom Mateschitzevom upozorenju.

Iceman

Bilo bi jako opasno i za STR i za RB da međusobno razmjenjuju dijelove. Znači kršili bi pravila. Morao bi znati da od drugih momčadi mogu samo dobiti tj platiti motor, mjenjač i KERS + gume, kočnice. Sve ostalo moraju sami nacrtati, proučiti, ispeći u autoklavu i sastaviti. Tako da su logična Dietrichova upozorenja.

Schmeksiman

Ne kažem ja da direktno razmjenjuju dijelove, znam da je to zabranjeno. Ali ne vjerujem da imaju potpuno samostalnu ekipu dizajnera, nego da osnovne planove dobivaju od Red Bulla te ih onda samo dalje prilagode svom bolidu. A isto tako odluka da se zamijene dva solidna vozača s nekim tko prvi put vozi F1 došla je od strane Red Bulla, očito pokušavaju naći još jednog Vettela

nuvolari

Mislim da je čak i HRT imao više fanova od ove f1 ekipe…

Related Posts