Pedrosa oduševljen velikom pobjedom

Hondin tvornički vozač vjeruje da je danas u Brnu odvozio jednu od najboljih utrka u svojoj karijeri.

Nakon velike pobjede u Indianapolisu, Pedrosa je nastavio impresionirati i ovog vikenda u Brnu. Uvjerljiva forma sa slobodnih treninga ponovila se i u utrci u kojoj je nadmašio najvećeg konkurenta Jorgea Lorenza. Nakon dvije uzastopne pobjede, Pedrosa je svoj zaostatak u poretku smanjio na svega 13 bodova.

Oduševljen svojim nastupom i pobjedom na legendarnoj češkoj stazi, Pedrosa je priznao da nije bilo lako nadmašiti bivšeg svjetskog prvaka.

“Danas sam odvozio jednu od najboljih utrka u MotoGP karijeri. Lijepo je pobijediti sa velikom prednošću, no mislim da je još slađe pobijediti u ovako napetom duelu.”

“Bilo je jako teško u posljednjem krugu, znao sam da je Jorge jako brz u sredini zavoja, čuo sam da je blizu i znao sam da će iskoristiti i najmanju priliku. Otvorio sam vrata u lijevom zavoju i odmah je prošao pokraj mene. Iako me to uzrujalo, znao sam da imam šanse u posljednjem sektoru staze. Pokušao sam izvući maksimum na ubrzdici i u posljednji zavoj ušli smo poravnati. Uspio sam zadržati bolju putanju i pobijediti.”

“Oduševljen sam i presretan ovom pobjedom. Sada moramo zadržati momentum i nastaviti s pritiskom. Sutra slijedi važno testiranje za drugi dio sezone koje će nam poslužiti kao priprema.”

 

 

 

Related Posts