Bridgestone provodi istragu zbog pritužba vozača

Inženjeri japanskog proizvođača guma istražiti će seriju problema s gumama koje su vozači  prijavili nakon utrke u Assenu.

Ben Spies, Valentino Rossi i Hector Barbera okrivli su Bridgestoneove pneumatike za probleme na VN Nizozemske.

Ben Spies utrku je završio na četvrtom mjestu nakon što je zbog problema s gumama treće mjesto morao propustiti Andrei Doviziosu.

Hector Barbera ciljem je prošao kao sedmi, dok je Valentino Rossi morao ući u boks i promijeniti stražnju gumu.

Shinichi Yamashita, glavni čovjek razvojnog odjela Bridgestone motorsporta, potvrdio je da će inženjeri japanskog proizvođača odmah provesti analizu.

„Nažalost, nekoliko je vozača prijavilo probleme sa stražnjom gumom i ovim putem im se želimo ispričati.“

„Pokrenuli smo opsežnu istragu i već ću sutra problematične gume osobno dostaviti u Bridgestoneov tehnički centar u Japangu, gdje će inženjeri provesti detaljnu analizu kako bi otkrili uzrok problema.“

 

 

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
IceMan

Ma sve je to s…. dosta vise te price o gumama, u svim serijama auto-moto sporta. Dojadilo mi je da tokom trke samo susam price o Pireliju i Bridgestonu i ko bolje cuva gume. Napravite gumu koja moze da izdrzi trku normalno i pustite ljude da se trkaju i da pokazu sta znaju na stazi.
Ali jbg marketing je cudo, i imacemo sve vise toga, u sledecoj sezoni i u Moto GP-u cemo imati pit stopove za zamenu guma. Samo da bi se pricalo o Bridgeston-u!!!

Related Posts