Red Bull ostaje vjeran Renaultovim motorima

Red Bull Racing i Renault produžili su ugovor o nabavci motora. Prema novom ugovoru, momčad Dietricha Mateschitza će motore francuskog proizvođača koristiti do 2016. godine.

“Oduševljeni smo što možemo najaviti značajno unaprijeđeni sporazum s alijansom Renault-Nissan, s kojom smo započeli blisku poslovnu suradnju 2007. godine,” izjavio je upravitelj momčadi, Christian Horner. “S Renault Sportom F1 je uvijek bilo lako surađivati, što je predstavljalo bitan faktor uspješne suradnje između Red Bull Racinga i Renaulta.”

S novim ugovorom, tehnička suradnja između obiju strana dodatno je proširena. Osim suradnje na razvoju KERS-a, Red Bull i Renault će zajedno surađivati na razvoju inovativnih tehničkih rješenja za nove V6 motore, koji će u Formulu 1 stići 2014. godine.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
edin-kimmi

ostanite vi vjerni Adrian Neweyu taj covjek bi od naseg Yuge napravio prvu momcad….

Lucho

Upravo to, zašto mijenjati nešto što je dobro, u formuli 1 ionako svi znaju napraviti dobar motor. Uostalom on ne donosi značajnu prednost kao što je to aerodinamika koja je posljednjih desetak godina posve zavladala sportom. nemam ništa protiv, sve je to formula 1 i dok je tu, dobro je. što se tiče motora, neka bude što više proizvođača, biti će zanimljivije.

grga

Ekipa kojoj stvari idu dobro se nikad ne mijenja. Tu jedino nikako ne kužim hrv. političku scenu… 🙁 Bez uvrede ikoga.

Viry-boy

Dobitna kombinacija!! Allez Renault!

Related Posts