Mateschitz ne želi prodati Toro Rosso

Nakon što je Franz Tost, šef Toro Rossa, odlučno odbacio sva nagađanja o prodaji ekipe Aabar Investmentsu, sada se oglasio i Dietrich Mateschitz, koji također tvrdi isto što i Tost – Toro Rosso nije na prodaju.

Podsjetimo, prije nekoliko mjeseci pojavile su se priče da bi drugu momčad Red Bulla mogla preuzeti investicijska tvrtka koja je u vlasništvu vlade Abu Dhabija – Aabar Investments PJS. Mateschitz je odbacio takva nagađanja, istovremeno ostavljajući otvorenu mogućnost za neku vrstu dugoročne suradnje.

“Toro Rosso nije na prodaju. No, ne treba isključiti neku vrstu duguročnog partnerskog programa. Ipak, za dalju budućnost je teško davati bilo kakva predviđanja i odluka uvijek ovisi o široj slici; politici, utjecaju dioničara i mnogim drugim faktorima,” komentirao je vlasnik Red Bulla.

16 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
The Stig

i da sad iziđe 80 boljih energetskih pića red bull će se uvijek pamtiti kao prvi, a to je jako jako bitno, praktički najbitnije, a to je i razlog zašto pepsi nikad neće skinuti colu ma koliko god ulagao u marketing. Čovjek je pronašao pravu stvar izgradio savršen i nedodirljiv brand i sada pobire vrhnje, ako je sposoban pa neka je.

The Stig

Pa znate li vi da red bull po prodaji u svijetu šiša i coca colu i pepsi i vi se čudite odakle mu pare, čovjek drži 43 posto tržišta energetskih pića, to je podatak od prije 5 godine, danas tko zna koliki je, a svi ti sportovi koje sponzorira su njegova reklama, red bull air race, red bull ovo red bull ono, pa i ovaj izlet u F1 je reklama, zamislite koliki je rast u prodaji zabilježio osvajanjem lanjskog naslova. A još samo jedan info za pospanoga gada, oni to ne piju jer je njima to dobro nego zato šta… Read more »

KUBIca

kako mislite odakle mu novaca…taj gospodin je veliki investitor i i biznismen koji imam milione,i koji također želi ulagati i dalje u biznise koji su isplativi npr f1,i nije ni cudo što ga ne želi prodati,

pospani gad

Meni tih skupih 2.5dl vode sa šećerom i sa taurinom sjedaju na želudac i uopće mi se ne sviđa to piće….. niti me razbuđuje, niti drži budnim… niti mi je jasno, kako pojednici od F1 vozača piju taj shit za vrijeme kvala i slično…. !? Uglavnom, poanta je da on više ne mlati toliko novce na tom, hm….. piću…. dočepao se on F1, tu leži lova i u samom sportu, tj. u svim sportovima koje podupire. Ništa, bajo ima muda, i zna okrenuti lovu…. krenulo ih je, nakon ovoga sa Adrianom Neweyijem i Seb Vettelom….. isplativa investicija,…. a STR-u time… Read more »

Don

Oni imaju veliku korist od Tora. I to najviše jer profiliraju buduće vozače + mislite da se podaci prikupljeni na različitim testiranjima ne “share-jau”?!?

Preloše, no navikli smo na nepravilnosti kod dotičnih..

grga

“šira slika” koju spominje Mateschitz je samo eufemizam za više para.
btw, baš bi mogao navijačima RB-a dat neki popust na pićence. ovako kad si ga kupim na autoputu više me deži budnim muka kolko sam platio tih 2,5 dl šećera s taurinom… 😉

Ronin

Ima se i za Toro Rosso http://en.wikipedia.org/wiki/Red_Bull

og

cijeli svijet ima 6mld stanovnika,neka samo 5% popije po jedan red bul godisnje,a popije vise(npr cijela australija ga pije kao mi sok) to je 300 mil,eto odkle mu pare,ali necemo o ekonomiji ovo je ipak gp1 portal.

ivet

Imam ideju…nek´ Kreator kupi Toro Rosso…;)

OptimusPrime

ON TOPIC: nije lud da prodaje.
1. vjerojatno i tu zaraduje
2. ima testni pogon za mlade kandidate za prvu momcad

OptimusPrime

ne piju svi 2 komada godisnje poput tebe… ali recimo da u prosjeku godisnje svaki covjek na zemlji popije 0,5, pa to ispadne preko 3 milijarde…
neka na svakom zaradi po pola dollara to je preko 1,5 milijardi $

ja sam sad tu nabacao neke bezvezne brojeve i nemojte me hvatati za rijeci, samo sam htio ilustrirati 😉

Iceman

sigurno nema ovakvo bogatstvo od prodaje red bull-a. Ja mozda godisnje popijem 1-2

paalfi

nemoj se čuditi puno ulazu u sport ima ih posvuda tip ulozi 100 nečega i zaradi 150 nečega a oni ulažu milione pa si računaj. Pitaj bilo kog bogataša odkud ti pare i svako ti bude odgovorio za sve me pitaj samo me nemoj pitati za prvi milion, a kad čovjek zasluzi prvi milon drugi mu je 50% lakše.
Tak da me ne čudi čovjek ulaže svoje pare

D

Jebi ga. Ja sam baš razmišljao o kupnji.
Možda se ipak predomisli pa odluči prodati.

K&M

Sponzori.

rax82

Meni samo nije jasno od kud Dietrichu Mateschitzu toliko novaca..ipak su to dvije ekipe u F1, plus jos oni avioni i oni adrenaliski sportovi i wrc.. od kud pare 😀

Related Posts