Mallya: bolid nam je snažan na svim područjima

Iako će vrlo teško ponoviti sjajan rezultat iz 2009. godine, upravitelj Force Indije, Vijay Mallya, izjavio je kako na ovogodišnju VN Belgije dolaze s kompletnijim bolidom.

Indijska je momčad prije dvije godine s Giancarlom Fisichellom na Spa-Francorchampsu neočekivano preuzela pole position. Talijan je dan kasnije utrku završio na drugom mjestu, 0.9 sekundi iza Kimija Raikkonena koji je vodstvo uspijevao braniti jedino zahvaljujući KERS-u, kojeg Force Indija tada nije imala.

“Uvijek volim dolaziti na Spa,” rekao je Mallya. “Ne samo da je ovo izazovna i povijesna utrka, već je mjesto gdje smo uživali u najboljem uspjehu do sada. Ovdje imam mnogo lijepih uspomena na naš plasman na podiju prije dvije godine.

Velika razlika ove godine je što na belgijski grand prix dolazimo s bolidom koji je kompletniji. U prošlosti je naša velika prednost bila velika brzina na pravcima, ali sada nam je bolid snažan na svim područjima. Dokaz su nedavni rezultati kada smo imali jedan bolid u Q3 na posljednje četiri utrke, te 14 osvojenih bodova na zadnje dvije utrke.

U drugi dio sezone, dakle, ulazimo u dobrom duhu. Vozači se međusobno guraju i vrlo su motivirani. Bolid nam vraća jako dobre performanse i polako se približavamo većim timovima. Nakon slabog početka sezone, bilo je teško zamisliti da ćemo biti u ovoj situaciji, ali nikada nisam prestao vjerovati. Kada uzmete u obzir koliko je Formula 1 konkurentna, svi u momčadi mogu biti ponosni na našu trenutnu poziciju,” dodao je.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ivan Šurbek

kad se samo sjetim 2009 i toga da Fissichella u Force Indii bude na poleu, a onda u utrci cijelo vrijeme puše za vrat Kimiju ne mogu im ne vjerovati. Da nije bilo KERS-a dobili bi tu utrku, a cijele sezone su bili tamo sedmi, osmi

Hefest

Spa i Monza rođene staze za Mercedesove motore,pa tako i za FI

Davor

Red bull je godinama bio u sredini poretka a sad su dominantni,mozda i forca za koju godinu se bude borila za pobjede,ali samo ako se pojavi dizajner slican neweyu i bas odluci za njih raditi,ali to je ipak LONG SHOT.

Don

Vjerujem, tradicionalno su dobri u Spa.

Mislim da će biti sve bolji..

Related Posts