Potvrđeno: Arrivabene više nije šef Ferrarija!

Vijest da Maurizio Arrivabene više nije šef Ferrarija je malo prije i službena. Arrivabene je bio na čelu Ferrarija četiri godine, a naslijedit će ga Mattia Binotto.

“Nakon četiri godine zajedničkog rada potvrđujemo da Maurizio Arrivabene napušta Ferrari. Odluka je donešena zajedno s vrhom kompanije nakon dugih sastanaka vezanih uz Maurizijeve osobne interese kao i interese momčadi,” objavljeno je na službenoj stranici Ferrarija.

“Zahvaljujemo se Mauriziju za sve što je učinio kao šef momčad te mu želimo sve najbolje u nastavku karijere.”

“Mattia Binotto će ga istovremeno naslijediti kao šef ekipe. Binotto će također i dalje zadužen za sve tehničke aspekte momčadi.”

Binotto je na mjesto tehničkog direktora došao 2016. kada je na tu poziciju došao umjesto Jamesa Allisona. Binotto je u Ferrariju od 1995. i od tada napreduje u ulogama.

 

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
west 44

Dobro mu počela Nova Godina-ajmoo metlaa !!!

Desmosedici

Đesi prijatelju? Evo da te za Novu godinu počastim s minusom.

west 44

Ma evo baš sam se nasekiro zbog tvog minusa!!!

Desmosedici

Znate kako ono ide u velikim organizacijama kad se nekoga smjeni: Zahvaljuje mu se na svemu što je napravio i želi mu se sve najbolje u daljnjoj karijeri. Neće Maurizio prodavat jaja i banane na placi, čeka njega opet neki dobar posao. Ovo je logičan slijed događaja kad se ne postignu očekivani rezultati, mora se napravit reorganizacija. I ja želim Mauriziju sve najbolje a Mattii da dovrši posao i osvoji duplu krunu.

F12013

Osobno, imao sam određene simpatije prema Arrivabeneu i ne sumnjam da je postigao napredak u momčadi. Sa svojim odmjerenim i hladnim izjavama dao je momčadi ono što im je često falilo, a to je hladnokrvnost pod pritiskom. Očito, a i rezultati govore, ne dovoljno. Binnoto će tu biti još jači, samozatajan tip, ali i koji zna što hoće. Arrivabene mi je bio prilično mlak, a kod Binnota nema zajebancije, koliko mogu procjenit karakter na prvu. Binnoto je i velik zagovornik Leclerca, tako da je to očit dokaz promjene politike unutar Ferrarija. Vettel bi mogao pasti u drugi plan ako rezultati… Read more »

Related Posts