Leclerc: Malo smo iznenađeni brzinom Mercedesa

Charles Leclerc i njegov Ferrari nisu zauzeli vodeća mjesta na jučerašnja dva slobodna treninga, ali su unatoč tome zadovoljni odrađenim programom prvog dana prve utrke sezone u Bahreinu.

Leclerc je na drugom slobodnom treningu napravio manju grešku u brzom krugu te je zbog toga bio tek na devetom mjestu, a u drugom dijelu treninga, kao i svi drugi vozači, se posvetio simulacijama za utrku u kojima je pokazao vrlo dobru brzinu.

”Današnja brzina Mercedesa nam samo pokazuje da ne treba gledati vremena iz testiranja jer momčadi većinom skrivaju svoje karte te je danas potpuno jasno da je Mercedes u borbi za sam vrh. Ne znamo s kojom količinom goriva su vozili, ali vjerujem da ćemo već sutra imati bolju sliku.”

”Mi smo odradili jedan solidan dan, bez većih iznenađenja – pozitivnih ili negativnih. Bolid se ponašao onako kako smo i očekivali, a u drugom dijelu FP2 smo bili fokusirani na utrku koja nas čeka. U brzom krugu sam napravio jednu malu grešku te sam zato postavio malo lošije vrijeme, a mekana guma je takva da pruža gripa za samo jedan tako brzi krug pa nisam ni pokušavao poboljšati svoje vrijeme,” rekao je.

Iako je bio iznenađen brzinom njihovih rivala, Leclerc smatra kako je Ferrari dovoljno brz da bude u borbi za sam vrh, a jedina je nepoznanica koliko je Red Bull brži od ostatka grida.

”Mislim da ćemo se boriti s drugim momčadi u vrhu, da. Jedino ne znamo gdje je točno Red Bull i koliko su brži od svih nas ostalih. Naš bolid se ponaša puno bolje nego pred godinu dana i svi smo zadovoljni. Nadam se da ćemo u ostatku vikenda izvući maksimum iz našeg bolida i vratiti se u Maranello s pozitivnim rezultatom,” zaključio je Leclerc.

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x