Alonso: Možemo se boriti za pole position u Monaku

Fernando Alonso je na prije ceremonije za pobjednika utrke na Velikoj Nagradi Miamija izjavio kako će VN Monaka i Španjolske biti najbolja prilika za 33. pobjedu u bogatoj karijeri ovog dvostrukog svjetskog prvaka.

Isto vjeruje i danas, na dan kvalifikacija. Alonso je završio drugi na prvom slobodnom treningu s 0.338 sekundi zaostatka za Carlosom Sainzom, a u drugom treningu završio je četvrti s 0.220 sekundi zaostatka za Maxom Verstappenom.

“Petak je bio dobar dan za nas. Obavili smo cijeli program, a crvene zastave su značile isto za sve. Obavili smo dovoljno krugova i vjerujemo u ovaj bolid, a to je u Monaku vrlo bitno. Važno je uči u ritam vikenda. Osjećaj u bolidu bio je dobar, lagan je za vožnju, a to je nešto što očekujete na ovakvoj stazi. Tako da, sretan sam.”

“U Monako sam ionako došao s puno samopouzdanja. Ovaj bolid dao mi je puno razloga za veselje tijekom godine, a nije ni danas razočarao. Bio je užitak voziti, zabavio sam se i spreman sam za ostatak vikenda.”

Fernando Alonso
Fernando Alonso, Aston Martin F1 Team

Mercedes je u Monako stigao s velikim nadogradnjama. Konačno su na ‘srebrnoj strijeli’ bočni usisnici. Alonso cijelu sezonu ističe da Mercedes nije slab koliko oni to vole naglasiti.

“Mercedes je tu cijelo vrijeme. U Australiji su bili iznimno dobri i završili na drugom mjestu. Vjerujem da će cijela sezona biti puna uspona i padova za sve. Moramo biti konzistentni, truditi se iz vikenda u vikend kako bi osvojili maksimalni broj bodova. Moramo prihvatiti da ćemo ponekad biti brži, a ponekad sporiji od drugih. U oba slučaja, moramo osvojiti bodove.”

Očekuje borbu za pole position.

“Vidjet ćemo. Sve je otvoreno u kvalifikacijama. Mislim da ćemo mi biti jedan od kandidata za pole position.”

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x