Williams otkrio vizualni identitet svog bolida FW45

U ponedjeljak 6. veljače momčad Williams Racing otkrila je kako će izgledati bolid FW45 s kojim će se natjecati u Svjetskom prvenstvu Formule 1 2023. Također, potvrđeni su i neki novi sponzori ekipe iz Grovea, a među njima je i Gulf Oil kompanija.

Williamsova prezentacija održala se u timskom sjedištu u Groveu u Velikoj Britaniji. Slavna britanska momčad koja u trofejnoj riznici ima devet konstruktorskih titula osvojenih u razdoblju od 1980. do 1997., u nadolazećoj sezoni pokušat će pobjeći s dna F1 poretka. Nakon osvajanja osmog mjesta u 2021. godini, Williams je prošlu sezonu završio na posljednjem, desetom mjestu.

Tijekom zimske stanke u Groveu su zapuhali vjetrovi promjena. Jost Capito napustio je mjesto šefa momčadi, a na njegovo je mjesto doveden James Vowles iz Mercedesa. Williams je napustio i tehnički direktor FX Demaison, a promjena se dogodila i u vozačkoj postavi. Novak u Formuli 1 Logan Sargeant vozit će umjesto Nicholasa Latifija, a zadržan je od prošle godine Alexander Albon.

Ovom prilikom predstavljena je samo vanjština bolida FW45, a momčad je predstavila i neke nove partnere za sezonu koja je pred nama. Najzvučnije ime tu je svakako naftna kompanija Gulf Oil. Kako bolid izgleda, provjerite na nekoliko objavljenih fotografija u nastavku.

Foto: Williams Racing
Foto: Williams Racing
Foto: Williams Racing
Foto: Williams Racing

Što se tehničkih rješenja tiče, “pravi” FW45 vidjet ćemo tek 13. veljače na shakedownu u Silverstoneu, a nakon toga od 23. veljače na predsezonskim testiranjima u Bahreinu. Iz momčadi naglašavaju kako su značajno razvili koncept bočnih usisnika, poradili na hlađenju pogonske jedinice, ali i da će FW45 aerodinamički biti daleko učinkovitiji od svog predhodnika.

Novi šef momčadi Vowles na dužnost stupa nekoliko dana prije početka predsezonskih testiranja, a na ovom predstavljanju govorio je predsjednik uprave Williamsa Matthew Savage.

“Williams Racing nastavlja svoju transformaciju i ponosno predstavljamo ovogodišnju livreju. Uzbuđeni smo zbog ovogodišnjeg bolida i ne mogu dovoljno zahvaliti cijelom timu u Groveu za njihov naporan rad kako bismo bili spremni za sezonu. Oduševljen sam što mogu poželjeti dobrodošlicu novim i postojećim partnerima na našem putovanju. S novim šefom momčadi Jamesom Vowlesom, koji će nam se priključiti kasnije ovoga mjeseca, kao i s uzbudljivom vozačkom postavom koju čine Alex i Logan, Williams Racing dat će sve od sebe u 2023.”

Matthew Savage, predsjednik uprave Williamsa
Pretplati se
Obavijesti o
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Webmaster

Uspjeli su ga na vrijeme sklepati,impresivno,valjda nemaju dijelova viška????

Related Posts
1
0
Would love your thoughts, please comment.x