Predstavljen novi bolid Aston Martina – AMR23

Momčad Aston Martina je desetak dana prije početka predsezonskih testiranja prikazala novi bolid s kojim će pokušati doći prema samom vrhu poretka, a ove sezone će uz Lancea Strolla u momčadi biti i Fernando Alonso.

Na samom predstavljanju su bili prisutni vozači te vodstvo momčadi predvođeni Lawrenceom Strollom i Mikeom Krackom. Uvodni dio je protekao u predstavljanju nove tvornice momčadi koja bi trebala zaživjeti kroz nekoliko mjeseci.

”Zima je bila vrlo naporna jer sam pokušavao pomoći momčadi na sve načine kako bi danas ovdje stajali s ovim predivnim bolidom. Zaposlili smo mnoštvo novih radnika i inženjera s kojima očekujemo napredak u poretku te ubrzo i borbu za sam vrh. Tvornica koja je još u izgradnji je najbolje moguće kvalitete što će nam zasigurno pomoći u budućnosti, ali vjerujem da je i ovaj bolid dovoljno dobar da bude blizu najboljih,” rekao je Lawrence Stroll.

”Napredovali smo u svakom segmentu te smo naporno radili tijekom cijele zime kako bi bili spremni za prvu utrku. Imamo vrlo zanimljivu vozačku postavu s kojom se nadamo postići prave rezultate. Fernando je toliko dugo u Formuli 1 da nam donosi mirnoću, a Lance je zaslužio da napokon dobije bolid koji se može boriti za sam vrh,” rekao je Mike Krack.

Dva vozača Aston Martina su bila prilično uvjerena kako je momčad preko zime odradila vrlo dobar posao, ali su ipak jasno rekli kako ne očekuju borbu za sam vrh ove sezone.

”Odlično sam se snašao u novoj momčadi. Jako sam zadovoljan onime što me dočekalo u ekipi, a s novom tvornicom to može biti samo bolje i bolje. Znam da nema prečica na putu do vrha, ali vjerujem da možemo biti dobri. Treba ići korak po korak te vjerujem da ćemo vrlo skoro biti u poziciji gdje želimo – u borbi za sam vrh,” izjavio je Alonso

”Odmorio sam se preko zime i napunio baterije za dugu sezonu pred nama. Cilj je napredovati u odnosu na prošlu sezonu, a s obzirom kako smo išli naprijed od početka prošle sezone vjerujem da možemo napraviti i još jedan dodatan korak ove godine. Puno toga se promijenilo nabolje u momčadi, a nadam se da ćemo se konstantno boriti za bodove, a uz malo sreće i u borbi za postolje,” zaključio je Stroll.

Nakon predstavljanja bolida Aston Martina, očekuju nas još tri predstavljanja bolida prije predsezonskih testiranja – Ferrari, Mercedes i Alpine. U nastavku donosimo nekoliko fotografija novog Aston Martinovog bolida AMR23.

Foto: Aston Martin Media Center

Pretplati se
Obavijesti o
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
johhan peacedohan

Meni nije jasno kako se nekom isplati biti sponzor reda Global Troter i onda mu zalijepe natpis na takvo mjesto i tolike veličine koji samo forenzičari mogu naći iz prve.

Desmosedici

U pravu si..ovaj natpis inspektor Colombo onako zrikav nebi nikad ni primjetio.

mars32

Najavljuju da su ostvarili značajan napredak. Nadam se da je to istina i da će se prikljuliti borbi u vrhu.

Desmosedici

Opet Dejavu..Red bull koncept iz prošle sezone..kao kod svih do sada predstavljenih bolida ove godine, osim HAAS VF23 koji je kopija Ferrarija F75..vidimo da ovaj Aston Martin za razliku od Mclarena nema škrge za odvođenje topline, već se sva toplina odvodi kroz “bazooku” na stražnji kraj..budući se većina bolida bazira na Red Bull, konceptu, perfomanse bolida mogle biti izjednačenije, sa manjim razlikama nego prošlih sezona..naravno, moramo pričekati da vidimo kako će izgledati i koliko će letvicu podići oni najmoćniji: Red Bull, Ferrari, Mercedes a mislim i Alpine.

Desmosedici

..pardon..nisam odmah primjetio škrge na gornjoj strani na početku “bazuke”..primjećiva se i “kada” na gornjoj strani sidepodsa, slično kao kod Ferrarija F75..samo tu ne vidim nikakve škrge..možda ih naknadno otvore jer “bazuka” izgleda dosta usko, nije dimenzionirana ekstremno široko kao recimo kod Alfe, pa ne znam može li ovakva odvesti svu toplinu sa radijatora i motora..inače mi se čini da je ovaj AMR23 kao najekstremnije dizajniran Red Bull koncept sa jako velikom i jako usječenom “špiljom”.

Related Posts
5
0
Would love your thoughts, please comment.x