Piastri: Ne osjećam dodatni pritisak nakon prošlogodišnje situacije s Alpineom

Prvak Formule 2 iz 2021., Oscar Piastri, odradio je dobar posao u prva dva dana predsezonskog testiranja u Bahreinu. 126 odvoženih krugova zasigurno nije loš učinak, pa ne čudi da je Australac relativno opušten pred početak nadolazeće sezone.

Piastri je podijelio svoje mišljenje oko eventualnog pritiska, pogotovo kad se uzme u obzir prošlogodišnji, nimalo ugodan raskid ugovora s Alpineom i prelazak u McLaren, kao i odlični rezultati u juniorskim kategorijama (također prvak Formule 3 2020. i Renault Eurocupa 2019., op.a.).

“Mislim da su moji juniorski rezultati očito bili ulaznica za F1, tako da je za mene to samo dobra stvar na koju se mogu osvrnuti sa samopouzdanjem. Što se tiče situacije s ugovorom prošle godine, mislim da je ta knjiga zatvorena, tako da taj aspekt nije od posebnog utjecaja na nadolazeću sezonu”.

“Očito postoji element očekivanja, ali mislim da je to normalno kad si novak. Ima nas dvadeset na gridu, tako da će uvijek biti puno očiju uprtih u nas”, rekao je Piastri.

Oscar je dao i svoj osvrt na prve mjesece provedene u McLarenu, kojem se priključio nakon prošle sezone kao zamjena za sunarodnjaka Daniela Ricciarda. Prije toga, Piastri je svoju karijeru u Formuli 1 počeo kao rezervni vozač Alpinea, a nažalost ta će mu uloga ostati upamćena po sad već famoznom raskidu ugovora.

“Zasad je sve sjajno u McLarenu, dobro se snalazim. Krajem prošle godine proveo sam nešto vremena s timom, a nakon Božića i dosta vremena u tvornici. Bilo je dobro, svi su bili vrlo ljubazni. Upoznajem cijeli tim svakim danom sve bolje i bolje, i da, lijepo je konačno se vratiti vožnji na trkaćoj stazi.


“To je definitivno korak naprijed”, rekao je Australac i nastavio: “Dolaskom iz mlađih kategorija, potrebno je proći proces privikavanja, kao prva, momčad je višestruko veća od onih iz mlađih kategorija. Na tu stranu stvari potrebno je naviknuti se, samo pokušavam zapamtiti stotine i stotine ljudi.”


“Ali isto tako, biti samo jedan od dvojice vozača u timu koji pravi svoj bolid, za razliku od Formule 2 je pretpostavljam, lijepa privilegija imati i lijepo je imati neki doprinos tome. Lijepo je zvati se vozačem Formule 1”, završio je Piastri.

Iako Piastri smatra da pritisak nije velik, pamti se njegova dominacija u Formuli 2, te su očekivanja za nadolazeću sezonu zasigurno velika, pogotovo jer dolazi u momčad koja očekuje dobre rezultate. Ipak, zadnje izjave iz McLarena u pogledu neispunjenja postavljenih ciljeve u razvoju bolida, daju mali razlog za zabrinutost, pa ostaje vidjeti u kojem smjeru će ići Australčeva avantura u Formuli 1.

Pretplati se
Obavijesti o
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
robif

Nisi još ni počeo,bit češ pod pritiskom,ne sekiraj se

Related Posts
1
0
Would love your thoughts, please comment.x