Albon o očekivanjima: Realno, pred nama je dug put

Williams je u ponedjeljak predstavio livreju na novom FW45 bolidu. Legendarna britanska momčad daleko je od slavnih dana, prošle su godine završili na posljednjem mjestu u poretku konstruktora, tako da su očekivanja veoma skromna uoči 2023.

Daleko su oni dani u kojima je Williams bio sinonim za uspjeh na stazi. Britanska je momčad završila na desetom mjestu u poretku konstruktora u četiri od posljednjih pet sezona.

U novu sezonu Williams ulazi s novim vozačem, mladim Amerikancem Loganom Sargeantom (22) i Alexanderom Albonom, koji je lani zamijenio Georgea Russella.

“Naravno, Logan dolazi s manje iskustva od nekog poput mene. Ali želim da budemo realni, radit ćemo zajedno. Pred nama je dugačak put, ako ćemo biti realni.”

“Vozili smo simulator nekih mjesec dana, napredujemo. Najbitnije je da su povratne informacije iste, želimo poboljšati slične dijelove bolida. Kaio što smo rekli i prije, stvarno cijela ekipa mora raditi kako bi napredovali. Moramo biti otvoreni i iskreni gdje smo i vidjeti kakva će biti situacija u Bahreinu.”

Alex Albon

Promjene u vodstvu…

Pred Williamsom je dug i težak put. Nakon samo dvije godine Jost Capito je odustao od velikog tereta i dao ostavku na poziciji šefa Williamsa. Umjesto njega dolazi James Vowles, donedavno cijenjeni član Mercedesa.

Hoće li promjena vodstva pomoći Williamsu i na stazi?

“Teško je reći. Rekao bih da smo definitivno u boljoj poziciji nego što smo bili na kraju prošle godine, ali ne znam kako se to prevodi na stazu, ne znam koliko će ostali napredovati. Samo će nam vrijeme odgovoriti.”

“Puno se toga može krivo protumačiti u simulatoru. Nikad stvarno ne znate. Kako trenutno stvari stoje, mi smo na boljem putu, ali stvarno je teško reći gdje smo.”

Alex Albon

A što bi Williams trebao popraviti na ovogodišnjem bolidu?

“Prošlogodišnji je bolid imao neke jasne slabosti. Nije samo o meni riječ, Nicky [Latifi] i Logan također su vozili taj bolid. Slabosti su bile prilično očite.”

“Recimo, blokirao nam je prednji kraj bolida pri niskim brzinama. Stvarno se trudimo razumjeti zašto je to bilo toliko teško. To su područja u kojima je zajednički cilj poboljšati bolid. Ciljevi su veoma jasni.”

“Logan je čak i prošle godine dao sličan komentar. Zna da su problemi u bolidu, to nije skroz novo za njega. Razumije gdje bolid mora biti brži, tako da će uključen u razvoj i trudi se popraviti naše slabosti.”

Alex Albon
Pretplati se
Obavijesti o
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Webmaster

Taj put traje još od 97,i ne vidi se kraj….

Related Posts
1
0
Would love your thoughts, please comment.x