Organizatori VN Miamija najavljuju radove na Miami International Autodromeu

Drugo izdanje Velike nagrade Miamija održat će se od 5. do 7. svibnja 2023., a organizatori utrke najavljuju određene izmjene na stazi.

Miami International Autodrome koji okružuje Hard Rock stadion u Miamiju, ugostio je prošle godine prvo izdanje Velike nagrade Miamija u sklopu Svjetskog prvenstva Formule 1. Tijekom vikenda okupilo se tamo gotovo 250 tisuća gledatelja, tako da se premijeru tog projekta može smatrati vrlo uspješnom.

U 2023. Miami će biti domaćin pete utrke sezone, a ona će se održati od 5. do 7. svibnja. Organizatori najavljuju niz nadogradnji na samoj stazi i prostorima oko staze, s posebnim naglaskom na reasfaltiranje trkaće piste i širenje paddocka. Tako je u planu novi ‘Team Village’, odnosno timsko selo, koje bi bilo smješteno unutar Hard Rock stadiona. Prostori svih deset momčadi bili bi složeni na travnjaku, a oslobodio bi se prostor koji je lani služio kao paddock.

Što se reasfaltiranja tiče, organizatori kažu da im je cilj osigurati blisko utrkivanje i omogućiti prilike za pretjecanje. Iako je lani nakon utrke bilo nekih razgovora i o tome, konfiguracija staze zasad ostaje ista. Još je plan urediti nove luksuzne prostore za gledatelje – stalnu Paddock Club zgradu za 6000 gostiju i klub iznad garaža timova.

“Nakon izvanredne debitantske utrke, radili smo punom parom kako bismo osigurali da utrka 2023. bude još bolji doživljaj svima koji će doći na Miami International Autodrome S novim i poboljšanim hospitalityjem, stvaranjem F1 timskog sela direktno na nogometnom terenu i povećanjem kapaciteta, očekujemo da naša druga utrka bude još veća i bolja za navijače, timove, vozače, partnere i sve ostale na jugu Floride”, rekao je Tyler Epp, predsjednik F1 Crypto.com Velike nagrade Miamija.

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x