Formula 1 potvrdila kalendar s 23 utrke za ’23

Iako se prvotno sastojao od 24 utrke, kalendar Svjetskog prvenstva Formule 1 za 2023. godinu definitivno će imati jednu utrku manje.

Velika nagrada Kine bila je dio tog prvog nacrta kalendara za 2023., no početkom prosinca prošle godine otkazano je još jedno izdanje te utrke. Nakon toga nagađalo se oko pronalaženja zamjenske utrke, a najčešće se spominjao Portugal kao kandidat za mjesto u F1 kalendaru, no sada je službeno potvrđeno da od toga neće biti ništa i sezona će se sastojati od 23 utrke.

Termini svih ostalih utrka također su dobili službenu potvrdu i nije bilo novih promjena u kalendaru. Predsezonska testiranja održavaju se od 23. do 25. veljače u Bahreinu, gdje će se održati i prva utrka sezone 5. ožujka. Nakon toga slijede Saudijska Arabija i Australija pa dosta dugačka stanka od četiri tjedna prije odlaska u Azerbajdžan. Najburniji mjesec bit će srpanj s čak četiri utrke.

Nova utrka u kalendaru je Velika nagrada Las Vegasa, koja će se premijerno održati 18. studenoga. Sezona završava u Abu Dhabiju 26. studenoga.

Pretplati se
Obavijesti o
6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
johhan peacedohan

Od 23 utrke, samo će njih 10 biti domaće za vozače koji učestvuju na gridu. Znači 56,5% staza neće imati svog domaćeg vozaća ili svaka 2,3. utrka će biti domaća za nekog vozaća. Od toga u SAD-u se vozi 3 puta, inače bi ovaj broj domaćinstava sa 10 spao na 8. Brojevi govore da je nešto prokleto pogrešno.

schumy

Zato deve gledaju F1 “sve u 16” !!!!!
A i poneki vodič deva….

Ferrari kralj f1

Ako se ne varam veliku nagradau 4. godinu za redom nema Njemačka! Bravo za Nijemce koja sramota i nesposobnost čelnih ljudi!

theKing

Nakon dominacije merca, MS postala im f1 dosadna.
Uvijek njihovi pobjeduju kado god okrenes

Ferrari kralj f1

Tko uvijek pobijedi? O čemu ti to laprdaš? Mercedes je još uvijek jako daleko od Ferrarija,McLarena i Williamsa po svemu što su te legendarne ekipe osvojile a jesi našao onako baš smiješan razlog.🤣🤣🤣 izjave o sramoti njemačke da nema F1 sam pročitao od nekoliko njemačkih novinara! Ljudi zakazali i točka!

theKing

Kazem da se bez švabe nemoze!da vam nije bilo švabe u momcadi iliti germana osvojili bi kada zadnji put naslov?
Kako god okrenes švabo uvijek pobjeduje u f1. Hoces merc,max,seb,kimi,rosberg,ms,lauda,itd…

Related Posts
6
0
Would love your thoughts, please comment.x