Audi kupio udio u Sauberovoj F1 momčadi

Njemački proizvođač u Formulu 1 ulazi 2026. godine sa Sauberom kao ‘strateškim partnerom’, a u međuvremenu Audi je kupio i manji udio u Sauberovoj F1 momčadi.

U kolovozu prošle godine objavljen je ulazak Audija u Formulu 1 od 2026. godine, kad će na snagu stupiti i nova pravila vezana za pogonske jedinice u F1 bolidima. Na tu objavu nadovezala se vijest iz listopada kojom je potvrđeno da će strateški partner Audija biti Sauber. Najavljeno je tada da će Audi kupiti udio u toj momčadi, no o tome nije bilo dodatnih informacija do danas.

Sauber je potvrdio da se krenulo u realizaciju ranije zacrtanog plana te da je Audi kupio manji udio u švicarskom timu.

“Sauber grupacija sa zadovoljstvom objavljuje da je, kao što je bilo navedeno u planovima prošlog listopada, Audi otkupio manji udio u Sauberu tijekom siječnja 2023. To je važan korak na putu prema Audijevom ulasku u Formulu 1, koji je zakazan za 2026., a pri kojem će Sauber biti strateški partner njemačkog proizvođača”, stoji u priopćenju momčadi iz Hinwila.

Inače, Sauberova postojeća baza bit će važan dio Audijevog programa, ali u isto vrijeme gradi se odvojena tvornica u Neubergu u Njemačkoj, gdje će se razvijati pogonske jedinice.

Do ulaska Audija u Formulu 1, Sauber će se nastaviti natjecati pod svojim imenom, budući da ugovor s Alfa Romeom završava na kraju nadolazeće sezone. Što se pak pogonskih jedinica tiče, Sauber će u naredne tri sezone nastaviti koristiti Ferrarijevu tehnologiju.

Pretplati se
Obavijesti o
17 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Vidjet ćemoi kako će to izgledati..nadam se da će Audi uspjeti sa svojim F1 projektom..o čemu pričam?..znamo da BMW i Toyota u tome nisu uspjeli unatoč ogromnom proračunu..mislili su da mogu sami bez da se uvežu sa moćnim engleskim lobijem..čak su se usudili imati baze izvan Engleske, dakle u Hinwilu i u Koelnu..to može samo jedan jedini i najveći Ferrari..vidimo da su Mercedes i Red Bull postupili oportuno..kupili su propale momčadi sa bazama u Engleskoj, pokupile njihovo osoblje i dodatno postavili engleske kadrove na svim razinama..i to im je otvorilo put za uspjeh koji nikad nebi ostvarili da imaju baze… Read more »

west

Prvo Engleska ima najveću tradiciju motorsporta, zatim mnogi aerodromi ostali nakon 2 svj. rata su bili pogodni za testiranje jurilica u 50 godinama, najveći broj inženjera motorsporta njih čak 80 % je iz Engleske( fakulteti Cambridge,Oxford i drugi priznati teh. fakulteti). Kada bi neka momčad propala druge bi jednostavno da uštede na novcu i vremenu kupile njihove pogone i nastavile dalje. Ima još jedna možda i najbitnija stavka a to je da su svi najveći dobavljači već odavno u Engleskoj upravo zbog te dugogodišnje tradicije F1!!!

Desmosedici

Pa to ti i pričam..Ferrari je jedina velika momčad koja može bez toga..Mercedes ne može, Red Bull ne može, Renault Alpine ne može, Toyota, BMW i Honda mislili da mogu, pa vidjeli da ne mogu i odustali.

west

Bez čega Mercedes ne može?

Desmosedici

Bez Engleza, kao ni svi ostali osim Ferrarija.

west

Sreća je što su svake godine prvaci bez Engleza i sa talijanskim vozačima🤣🤣🤣!!!

Ferrari kralj f1

Bmw je propao tako bude i audi. Bmw se povukao zbog loših rezultata i zbog velikih troškova a znali su da ne mogu više od toga i povukli se. To je činjenica.

Ferrari kralj f1

Ferrari je sinonim za f1! A skidam kapu Williamsu i McLarenu ostali su jako daleko!

west

Kad se Mercedes trkao Ferrari nije bio ni u Enzinim jajima junačino!!!

Desmosedici

Malo znaš junačino..tada se to zvalo Alfa Romeo Scuderia Ferrari i utrkivalo se, a ne trkalo, sa Mercedesom i Auto Unionom iz koga se izlegao današnji Audi kao što se iz Alfe izlegao današnji Ferrari..priča o kokoši i jajetu..tko je stariji.

west

Pametnjakoviću i za tu Alfu je Mercedes dida motorsporta od 130 godina!!!

Desmosedici
schumy

West – zapad, tebi nikako da svane sunce – sa Istoka!!!!
Ferrari JEDINI sve komponente koje ugrađuje su – njegove vlastite, svi vi ostali omatr “nadogradnje”.
Največa “nadogradnja” U tvome Merđanu je “najbolji” od svih – zvijezda Danica i Kula svjetilja – najprivilegiraniji vozač od pamtivijeka u F1!!!
Spusti se malo na zemlju pa ćeš zaista vidjeto od kuda vjetar puše i biti će:
Za kom zvoa zvone – TEBI (tvojima) zvone!!!!!

schumy

P.S. Oprostite na greškama – “lapsus kaami” jer sam brzo pisao, počinje mi radni dan…..

Yukihonda

Joj samo sam ćekao ovoga Westa da na objasni što su englezi u f1 i auto industriji…
Pa ću mu objasniti jednu nepobitni činjenicu…
da su Engleska auto industrija valjala sačuvali bi svoju auto industriju i nebi im stranci bili gazde.. očigledno nisu jer im tehnologija nije pratila trendove tvrdoglavi tradicionalisti…
oni imaju kvalitetne inžinjere to stoji.. ali ne i vlasnike… koji su donosili krive odluke… sada bi se dotakao Honde… Honda je pokušala i odustala…nikada niko… niti će ikada.. prismrditi Hondinoj tvornici motora u Japanu samo isključivo japanci…
ne znam za Ferari….

west

Još i BMW ponovo unutra pa da trojstvo bude kompletno!!!

Ferrari kralj f1

Haha propast će audi kao bmw u f1. Kad su vidjeli loše rezultate i da je f1 veliki trošak a nema rezultata se povukli.

Related Posts
17
0
Would love your thoughts, please comment.x