Binotto: Pravila su ispoštovana, ali reakcije su bile prespore

Mattia Binotto je nakon završene VN Italije u Monzi gdje je Leclerc završio na drugoj poziciji izjavio da je direktor utrke postupio po pravilima o kojima je bilo jako puno polemike nakon prošlogodišnje VN Abu Dhabija, ali je isto tako rekao da je trebalo biti sve puno brže odrađeno.

Podsjetimo, Ricciardo je u 47. krugu stao na stazi te sigurnosni automobil morao izaći na stazu kako bi se bolid McLarena uklonio na siguran način. Iako su svi mislili kako će direktor utrke odlučiti da će se u zadnji krug ući s utrkivanjem, ipak ta odluka nije donesena te su svi bolidi završili utrku iza sigurnosnog automobila.

”O pravilima smo puno raspravljali nakon prošlogodišnjeg završetka sezone, ali mislim da je danas bilo odrađeno sve po pravilima. Druga stvar je ta što je sve to odrađeno prilično sporo sa strane direktora utrke i sa strane sudaca, ali nažalost tako je to ispalo i završili smo utrku iza sigurnosnog automobila.”

”S obzirom da ljudi dolaze na utrke i plaćaju velike cijene ulaznica, možda bi ubuduće trebalo uzeti u obzir da utrke završavamo utrkivanjem na stazi, a ne iza sigurnosnog automobila. Mislim da bi to bilo bolje za sve. Danas to nije nama odgovaralo, ali generalno je bolje za show da se bolidi utrkuju.”

Binotto je također potvrdio kako je odluka o promjeni guma za vrijeme prvog VSC-a bila ispravna jer bi u suprotnom Max bio taj koji mijenja guma prvi, a imao je brži bolid.

”Mislim da smo donijeli dobru odluku, ali danas smo jednostavno bili sporiji od Red Bulla i to je uzrok što je Max pobijedio. Da smo odradili istu strategiju kao Max bi svejedno izgubili utrku pa ne treba žaliti – probali smo, danas se nije isplatilo.”

”George iza nas je ipak bio na velikom zaostatku tako da nismo imali što izgubiti. Kada objektivno pogledamo stanje danas na stazi, Max je bio najbrži i zasluženo pobijedio. Moramo vidjeti što se dogodilo s razvojem bolida jer smo definitivno izgubili korak za Red Bullom zadnje tri utrke,” zaključio je Binotto.

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x