Leclerc o razdoru u Ferrariju: Očito se puno pričalo posljednjih dana

Charles Leclerc odlučio je stati na kraj glasinama kako postoji razdor u Ferrariju. Monegažanin je bio vidljivo razočaran, pa pomalo i bijesan nakon VN Velike Britanije gdje je završio na četvrtom mjestu, dok je njegov kolega Carlos Sainz osvojio prvu utrku u karijeri.

Trećeplasirani vozač u prvenstvu bio je u odličnoj poziciji prije nego što je sigurnosni automobil promijenio čitavi tijek utrke. Leclerc je vodio utrku, dok su njegovi rivali za naslov prvaka, Max Verstappen i Sergio Perez, imali teške utrke i nalazili se niže u poretku.

Slijedom događaja Leclerc se našao u teškoj poziciji na stazi. Na kraju je završio četvrti, a mnogi su uočili zanimljive scene u paddocku, gdje je šef Ferrarija Mattia Binotto prišao 24-godišnjaku. Ipak, tvrdi Leclerc, u Ferrariju nema problema.

“To stvarno nije istina. Volio bih da se nisam morao uključiti u ovo jer sam točno to pitanje dobio svugdje. Volio bih da se ne moram boriti oko takvih stvari.”

“Mi smo izuzetno povezani. Postoji li razočarenje nakon prošle utrke jer smo završili prvi i četvrti? Da, postoji. Jesmo li bili veoma, veoma sretni što je Carlos pobijedio prvu utrku? Da, iskreno jesmo.”

“Ali jasno je, prije Safety Cara bili smo prvi i drugi, a utrku smo završili prvi i četvrti. Tako da je to nekakvo razočarenje, ali ne postoji nikakva podjela unutar ekipe, to je sigurno.”

Charles Leclerc
GP SPAGNA F1/2022 – SABATO 21/05/2022 credit: @Scuderia Ferrari Press Office

Binotto se samo htio uvjeriti

Mnogo se pisalo i pričalo u medijima i društvenim mrežama o odlasku Mattia Binotte u Monaco, gdje je Leclerc odlučio otići nakon još jedne razočaravajuće utrke.

“Očito se puno pričalo o dva događaja posljednjih dana.”

“Bio je prilično ljut na mene nakon Silverstonea jer me vidio izuzetno tužnog, što je, naravno, razumio. Međutim, samo je htio provjeriti jesam li u redu i ja sam shvatio da sam učinio odličan posao, uzevši u obzir u kakvoj sam bio situaciji nakon safety cara.”

“Onda u Monacu, to je nešto što obično radimo. Došao je do mene u Monacu jer su posljednjih pet utrka bile prilično teške za mene. Samo sam htio ostati doma, isključiti se malo od svega kako bih bio na 100 posto za ovaj vikend.”

Charles Leclerc

Ferrari i Leclerc imaju novu priliku da okrenu kolo sreće već ovog vikenda. Na rasporedu je Velika Nagrada Austrije, a Leclerc je trenutno treći vozač prvenstva s 43 boda zaostatka za vodećim Verstappenom.

Pretplati se
Obavijesti o
6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Emil

Kak se ovo šuška, Ferri bu treći na kraju. Ko bi se nada ovom prije 2 mjeseca, ha?

Leclerc16

Nadam se da će se u Ferrariju, nakon ovog poklanjanja pobjede Sainzu, sad okrenuti Leclercu. Isto se nadam da je Sainz sad dobio na samopouzdanju i da je sad u stanju pomoći Lecu. Nema više igranja, sad treba biti ozbiljan i koristiti svaku situaciju. Imaju dobar bolid i imaju vozača koji je kalibar prvaka. Sad treba samo da se podrede njemu.

Desmosedici

Potpuno se slažem..mislim da su to dobro odigrali sa Sainzom..trebalo ga je vratiti među žive..zadnje dvije utrke je očito da je podigao svoju razinu izvedbe..sada se treba usredočiti na Leclerca, dati mu punu podršku i svu pomoć da osvoji naslov. Svjetskog prvaka.

klepesina

Dobro odigrali znam ja da bi ti to volio da je tako al nije tako ovo je sve samo nije gluma i rezija jedina istina je da je Sainz odbio naredjenje pitwalla a rezultat te rezije smo vidili na kraju ljutitog binota kako prijeti prstom i drzi lekciju izbezumljenom lecu i ja mislim nek se desi jos jedna ovaka situacija da sainz odbije neko naredjenje mogao bi lec pocet minirat ferari i da bude doslo do teskih svadja i rijeci.PS a dokaz da nije odigrano vidili smo kada perez cestita i vozi pored Sainca i u tom trenutku lec prestize… Read more »

Pratiteljcro

Ne zelim biti negativan ali Saintu su rekli iz boxa da nakon SC restarta omoguci 10 duzina bolida prostora medu njih dvojicom. Sainz ne samo da je u radio odbio tu zapovjed nego je samo 3 zavoja poslje direkt na stazi obiso leca i odvezo se do pobjede.
Hocu reci nije tocno da su htjeli da Sainz pobjedi nego su ipak htjeli da pobjedi Leclerc.
Sve ostalo potpisujem lec mora biti prvi vozac ako hoce do naslova i ista je stvar u RBu
objasnili su perezu “nedavno” tko je br.1 a tko ima “druge” poslove.

klepesina

da ne Poklonise sainzu poklonili bi perezu il hamiltonu lec nebi dosao u priliku za pobjedu ovo je sve bilo samo nije bila nikakva igra ferarija

Related Posts
6
0
Would love your thoughts, please comment.x