Russell: Očekivao sam pobijediti, ali zadovoljan sam svojim izvedbama

George Russell navodi da je u prvih sedam utrka očekivao pobijediti.

Talentirani Britanac George Russell u svom Mercedesu vozi sezonu karijere. Sjajnu formu je ponovio i na VN Monaka te produžio niz utrka u kojima je završio u Top5. Russell navodi da je na početku sezone vjerovao da će u prvih sedam utrka uspjeti doći do pobjede, ali dodaje da je zadovoljan svojim dosadašnjim izvedbama.

“Da mi je netko prije ove sezone rekao da nakon sedam utrka neću upisati pobjedu, definitivno bih bio pomalo razočaran time. No mislim da sam, obzirom na tempo bolida i na to kako naš tim stoji u prvenstvu, zadovoljan svojim izvedbama. Mislim da su rezultati maksimizirani.”

“Ako se osvrnem na sve do sada, ne vidim mnogo utrka u kojima smo mogli postići još bolje rezultate, ali definitivno imamo prostora za napredak. Kada razumijete bolid i gume, neprestano težite ka višim rezultatima. Znajte da se želim boriti u ovom prvenstvu.”

“Moramo se suprotstaviti vozačima kao što su Max u Red Bullu i Charles koji radi izuzetno dobar posao s Ferrarijem. Mi kao tim, a i ja osobno, moramo nastaviti gurati dalje”, fokusiran je George Russell.

Gledajući ka VN Azerbajdžana, Russell je dodao da je staza u Monaku zbog svojih malih brzina istaknula neke slabosti Mercedesa.

“Naš bolid se u Monaku susreo s nekim ograničenjima. No naučili smo puno i to u nadolazećim tjednima možemo dobro iskoristiti. Dodao bih da je moj P5 rezultat u Monaku pristojan, ali uvjeren sam da su pred nama bolji dani”, dodao je Russell.

Na performanse Mercedesovih bolida u Monaku, ali i na predstojećoj uličnoj utrci u Bakuu, se osvrnuo Mercedesov direktor inženjerstva na stazi Andrew Shovlin.

“Svakako je bilo puno teže podesiti bolid u Monaku, nego u Barceloni. U Barceloni smo pokazali da imamo dobar tempo u utrci, iako znamo da još trebamo raditi kako bismo smanjili zaostatak za Red Bullom i Ferrarijem. U Monaku smo imali taj izazov male brzine i neravne staze, pa su se zato bolidi mučili.”

“Baku bi mogao predstaviti neke slične izazove. Radimo na područjima kako bismo pokušali poboljšati tu vožnju, pokušati i biti u mogućnosti bolid približiti njegovom optimalnom izdanju. Svjesni smo da osim dodavanja osnovnih performansi bolidu moramo poboljšati izvedbe na većem rasponu staza. Sve to su stvari s kojima smo zauzeti tijekom priprema za Baku, ali i dugoročno budući da će se pojaviti i druge izazovne staze”, rekao je Andrew Shovlin.

Pretplati se
Obavijesti o
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Webmaster

Još vas čeka puno posla i znoja do pobjede,ali dobar si,samo guraj tako.

papaya

Odličan si ti vozač,itekako….oooo da…

Mercedes-Benz

B4c4

Mislim da će ove godine Baku bit repriza proše godine samo što če umjesto red bulla ferrari biti taj koji će dobiti prva 2 sektora dok će umjesto mercedesa sad red bull lagano dobiti 3 sektor. Pitanje je samo tko će bolje podesiti bolid, da li će ferrari uspjeti napraviti prednost u prva dva da ih red bull ne može stići u trećem i tko će bolje upravljati gumama. Mercedes može samo čekati neku pogrešku od ferrari ili ted bulla.
To je neko moje mišljenje.

Webmaster

Ferrari se mora trgnuti,Red Bull polako radi prednost,trebaju biti 1 i 2 na kvalifikacijama i u trci,onda imaju neke šanse da se bar približe,i smanje zaostatak. Binotto mi djeluje nekako pokislo,zbunjeno,trebalo bi razmisliti o njegovom nasljedniku.

B4c4

Za Leclerca sa ne bojim, samo da Sainz ili ovi iz boksa ne podbace.
Vidjet ćemo sve za vikend, mogao bi opet biti koji SC kao prošle god pa da utrka bude malo zanimljiva i napeta.

Related Posts
5
0
Would love your thoughts, please comment.x