Lando Norris otkrio kako McLaren stoji u odnosu na konkurenciju

Promjena regulacija donijela je i promjene u odnosu snaga između konstruktora Formule 1. Neke ekipe ostale su, više ili manje, tamo gdje su se nalazile i prijašnjih sezona. Tako je Red Bull pri samom vrhu i u borbi za oba naslova, dok Alpine i AlphaTauri konkuriraju za vrh sredine poretka.

Velika je novost što nakon dugih osam godina ekipa Mercedesa više nije lovina, ona koja svima izmiče iz ruku i neda se uloviti. Srebrne strijele trenutno su trećeplasirani konstruktor s 95 bodova. Svi u momčadi duboko su razočarani padom performansi, ali pozitivna je činjenica da se nalaze uvjerljivo ispred ostatka grida, iako bili daleko od Ferrarija i Red BullaMcLaren pomalo razočaran

McLaren pomalo razočaran

Jedan od konstruktora koji je ostao razočaran jest i McLaren, premda bodovno stanje to ne otkriva. McLaren je trenutno četvrti u poretku s 46 bodova, petnaest više od Alfe Romeo koja ima 31.

Međutim, bodovno stanje ne odražava McLarenovu formu kroz sezonu. Glavni problem za momčad je što su ostvarili odlične rezultate u Australiji i Imoli, samo da bi bili nekonkurentni u prve dvije utrke u Bahreinu i Saudijskoj Arabiji. McLarenov Lando Norris nada se poboljšanjima i borbi s Mercedesom kroz sezonu.

“Nadam se da možemo napraviti neka nova poboljšanja s bolidom. Teško je točno znati što ćemo raditi od ovog vikenda. Iza Mercedesa smo, iza Alfe Romeo smo. Ali smo u dobroj borbi s Alpineom i AlphaTaurijem. Mislim da je to veoma jednostavno.”

“Haas je također tu negdje s nama, tako da je blizu. Mislim da nas to stavlja negdje na peto ili šesto mjesto najbržih bolida. Imamo odličnu brzinu, samo nam treba još malo da budemo u mogućnosti za borbu s Mercedesom i dečkima na vrhu. Onda možemo biti sretni ako nam to uspije.”

Lando Norris

Pretplati se
Obavijesti o
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ferrari kralj f1

Bez obzira na formu i slabe rezultate uvijek će biti veća od momčadi Mercedesa. Mercedes sve što se pamti je zadnjih nekoliko godina. Nikad Mercedes neçe zamjenit ni McLarena ni Williamsa a kamoli Ferrarija.

TORPEDO

Mislio sam da će McLaren ove godine biti puno jači?
Lani su morali kompletnu šasiju preinačiti za novu pogonsku jedinicu,i svejedno su napravili odličan bolid.
Ove godine promašaj…inače odlične konstruktorske ekipe.

papaya

Šteta ,šteta ,šteta…a vrime leti

Related Posts
3
0
Would love your thoughts, please comment.x