Alfa Romeo: Zhou ima jedan problem – kvalifikacije

Kineski vozač odradio je prvih pet utrka u svojoj debitantskoj F1 sezoni i osvojio jedan bod. U njegovoj su momčadi zadovoljni vožnjama u utrkama, no ističu kvalifikacije kao segment u kojem se Guanyu Zhou mora poboljšati.

Prvi Kinez u Formuli 1 dobro je otvorio sezonu i svoju karijeru u elitnom natjecanju, osvajanjem desetog mjesta na debiju u Bahreinu, međutim nakon toga nije osvojio niti bod. Imao je dva 11. mjesta, jedno 15. pa odustajanje u Miamiju zbog tehničkog kvara.

U isto vrijeme, njegov momčadski kolega skupio je 30 bodova. Naravno, iskustvo je na strani Valtterija Bottasa i on već ima četiri odlična rezultata među prvih osam te jedno odustajanje u Saudijskoj Arabiji.

Analizirajući dosadašnje nastupe, ljudi u Alfa Romeo Racingu zaključili su da Guanyu Zhou mora popraviti svoje vožnje u kvalifikacijama. Dobar je primjer posljednja utrka u Miamiju, na kojoj je Bottas osvojio petu, a Zhou tek 17. startnu poziciju. U utrci je Kinez bio puno bolji, ali je morao odustati zbog problema s bolidom.

“Curila nam je voda od prvog kruga. Pokušali smo nekoliko stvari, ali nismo se uspjeli spasiti. Morali smo zaustaviti bolid, inače bi došlo do oštećenja na motoru”, objašnjava Xevi Pujolar, glavni inženjer Alfe.

O Zhou kaže: “Mislim da su jedini problem kvalifikacije. Nije mu sve išlo tečno u Q1 i izgubili smo potencijal za prolazak dalje. Imao je potencijal za dosegnuti barem Q2 i on to zna. U utrci se bori sa svima. Njegove sposobnosti za borbu su stvarno dobre. Prilično smo sigurni da bi završio u bodovima u Miamiju da nismo morali zaustaviti bolid.”

“Na svakoj se utrci bori s nekim i uvijek prestigne tog drugog vozača. Nije netko kome treba 15 krugova za pretjecanje. Ugleda priliku i pretiče”, rekao je Pujolar.

U Alfi generalno mogu biti zadovoljni prvim dijelom sezone, posebno ako se pogleda napredak u odnosu na prošlu sezonu kad su bili prilično nemoćni. U poretku konstruktora nalaze se na petom mjestu, a kao i drugi timovi, za Barcelonu pripremaju određene nadogradnje bolida. Pujolar je izrazio nadu da bi na njegovoj domaćoj utrci oba vozača mogla biti među osvajačima bodova.

Pretplati se
Obavijesti o
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Emil

Kak bi mi ono rekli: Trebaš još puno žganci (riže) pojesti!

Desmosedici

Opet vam tvrdim da je i prošle sezone Alfa imala sasvim solidan bolid i da su trebali osvojiti mnogo više bodova..u čemu je bio problem?..po mom sudu najviše u vozačima.

Related Posts
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x