Binotto uvjeren da Ferrari neće izgubiti zamah u razvoju bolida kroz sezonu

Šef Ferrarija Mattia Binotto dotaknuo se teme razvoja bolida kroz sezonu. Konstruktor iz Maranella ušao je u novu sezonu u renesansnom stilu, vratili su se na vrh konstruktorskog poretka i osvojili dvostruko postolje na VN Bahreina i VN Saudijske Arabije.

Jasno je kako je Propeti konjić u najboljoj formi od 2018. godine, kada je Sebastian Vettel konkurirao za naslov prvaka u vozačkom prvenstvu. Ipak, uslijed i nekih drugih okolnosti, Ferrari je u drugoj polovici sezone gubio priključak za Mercedesom i time ostao praznih ruku.

Međutim, šef Ferrarija uvjeren je kako se slični slučaj neće ponoviti u Scuderiji i ove godine. Ističe i važnost ograničenja budžeta, što znači da konstruktori moraju paziti kako će i kada će donositi nadogradnje.

“Mislim da je održavanje razine s razvojem tijekom sezone izazov za sve ekipe, ne samo za nas. Istina je da su naši rivali vrlo snažni u tome, dok je Ferrari u 2017. i 2018. izgubio korak u razvoju.”

“Vjerujem da smo poboljšali naše alate kao što je zračni tunel, procesore i simulator. Danas smo puno bolje pripremljeni u odnosu da obavimo pravi posao u razvoju nego što smo bili u prošlosti”

Mattia Binotto

Ferrari trenutno uvjerljivo vodi u konstruktorskom prvenstvu s 78 bodova. Drugoplasirani Mercedes ima 38 bodova, a najveći konkurent Ferrariju u dosadašnjem dijelu sezone Red Bull ima 37 bodova nakon dvostrukog odustajanja na VN Bahreina.

“Danas imamo ograničenje budžeta koje će utjecati na stopu razvoju i vjerujem da je to ključni element. Moramo osigurati da imamo pravi sklad oko toga jer to može biti presudno u borbi s razvojem. Nije pitanje kada ćemo biti spremni, već ne smijemo potrošiti sve što imamo u prvih nekoliko utrka.

Mattia Binotto

Pretplati se
Obavijesti o
6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Emil

Da, valjda je sad sve u redu. Ako i nije, ove godine će pustit svima da se snađu kako znaju unutar pustih milijuna. Pa, da!

Desmosedici

Da razjasnimo..2018.g. je Ferrari izgubio priključak za Mercedesom zbog poznatog “igrokaza” sa gumama koje su se promijenile usred sezone kako bi se pomoglo Mercedesu..2019.g.”igrokaz” se nastavio sa senzorima za protok goriva i sa senzorima na ERS-u i na bateriji..posljedica toga su loše sezone 2020 i 2021. Nadam se da više neće biti sličnih “igrokaza” i da će pobijediti najbolji bez takve pomoći.

Yukihonda

👍…

F-red

Aj molim te reci da si poceo navinati za pravu ekipu ferrari castim te da gajbom ozujskog 🙂

Yukihonda

👍

F1 fan

Neće ako su napravili dovoljno veliku prednost, pa sad ne voze sa 100% kapaciteta već čuvaju motor itd

Related Posts
6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x