Hamilton: Ne očekujem ispriku za Abu Dhabi

FIA je u subotu objavila svoje izvješće o kontroverznom finalu prošle sezone, objašnjavajući događaje koji su doveli do ponovnog starta utrke u posljednjem krugu gdje je Max Verstappen pretekao Lewisa Hamiltona i osvojio prvenstvo.

Istraga navodi “ljudsku pogrešku” bivšeg direktora utrka Michaela Masija, koji nije uspio implementirati barem dva članka propisa o ponovnom startu utrke.

Utvrđeno je da je Masi postupio u dobroj vjeri kako bi pokušao utrku vratiti “na zeleno”, a izvješće je priznalo i pritisak pod kojim je bio zbog gomilanja dužnosti za jednog direktora utrke.

Hamilton je ostao razočaran prirodom svog prošlogodišnjeg poraza. To ga je potaknulo da “nestane” preko zime prije nego što se vrati uoči ove sezone, naglašavajući potrebu za transparentnošću.

Nakon objave izvješća, Hamilton je otkrio da ga tek treba pročitati kako treba i nije očekivao da će dobiti bilo kakvu ispriku nakon istrage. Umjesto toga, sada je ionako usredotočen na poboljšanje Mercedesovih performansi na stazi.

“Pročitat ću ga možda nakon vikenda ili nešto slično. Gledajte, nisam očekivao ispriku, ali to ni nije nešto na što sam stvarno fokusiran. Znamo da je to tako, a to se vjerojatno neće dogoditi.”

“Činjenica da sada barem postoji ta transparentnost, priznajući da je to ljudska pogreška, mislim da je to pozitivan korak. Ne možemo se, nažalost, vratiti i promijeniti prošlost.”

“Tako da sada radim samo na tome da se usredotočim na ono što mogu učiniti sada i pokušavam oblikovati budućnost, radeći s ovim timom i pokušavajući ubrzati ovaj automobil, imamo posla”, rekao je Hamilton u Bahreinu.

U tjednima koji su prethodili objavljivanju izvješća, Hamilton je tražio da se to objavi kako bi navijači mogli u potpunosti razumjeti što se dogodilo u Abu Dhabiju.

Sedmerostruki svjetski prvak razgovarao je s predsjednikom FIA-e Mohammedom Ben Sulayemom dva dana prije nego što je objavljeno istraživanje. Na tom sastanku je Lewis pristao dati 50.000 eura u dobrotvorne svrhe, umjesto novčane kazne zbog propuštanja FIA-ine završne gala večeri nakon sezone.

Pretplati se
Obavijesti o
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
dansla

Prošle sezone naslov su zaslužili obojica, pred zadnju utrku bili su potpuno izjednačeni i odluka o naslovu se svela na zadnju utrku. A u toj utrci nakon SC-a svela se na odluku suca. Koji je debelo pogriješio i donio odluku u korist Verstappena.
To je FIA i službeno priznala, ali što bi rekli, pojeo vuk magare…

Race Engineer

Isprićat se trebaju obavezno to je najmanje šta mogu. A zapravo bi trebalo Masija najurit van F1 zauvijek,i Maxu oduzet naslov prvaka jer je neregularno to osvojio.2021 neka bude bez prvaka. Lewisu 50M$ i Mercedesu 100M$ dodijelit od strane FIA-e zbog nanesene štete.

amadeus2022

Pa barem ti znaš što je ljudska pogreška, ljudski je griješiti ( 29 puta u Bahreinu prošle godine, pa u Silverstonu, pa…ni mi nismo očekivali ispriku niti smo je dobili pa zašto bi se netko ispričavao tebi. Realno i statistički Max je prošlu sezonu bio jednostavno bolji!

dansla

Ne, nego RB je prošlu sezonu jednostavno bio bolji!

mody

Jos place za porazom izgubio.si nitko.ti nije kriv

Related Posts
5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x