Hamilton: Drugi se muče manje od nas

Ostao je još samo jedan dan predsezonskih testiranja, a Lewis Hamilton priznaje da ima dosta problema u vožnji bolida W13.

Mercedesova je praksa na ovogodišnjim predsezonskim testiranjima da svakog dana oba vozača dobiju vrijeme u bolidu. Tako je bilo i u petak, kad je jutarnju sesiju odradio George Russell, a poslijepodnevnu Lewis Hamilton.

Sedmerostruki prvak svijeta zaustavio se na 47 odvoženih krugova i imao četvrto vrijeme dana, a po izlasku iz bolida govorio je o jako teškim uvjetima na stazi Sakhir i nemirnom bolidu W13.

“Definitivno je teško tamo vani. Vjetrovito je, a još se i smjer vjetra dosta mijenjao danas. Da, generalno je bilo teško. Teško je u ovom trenutku. Mislim, možete vidjeti onboard snimke. Na volanu vas baca lijevo, desno pa u sredinu, a onda još imamo poskakivanje i udaranje. Bolid nije sretan u ovom trenutku, ali pokušavamo ga ukrotiti.”

Lewis Hamilton, Mercedes W13

Mercedes se u Bahreinu pojavio sa značajno drukčijim bolidom u odnosu na viđeno dva tjedna ranije u Barceloni. Najveću promjenu predstavlja novi dizajn bočnih usisnika zraka, ali Hamilton smatra da nije to uzrok poteškoća u vožnji. Također, vjeruje da će ljudi u Mercedesu pronaći rješenja.

“Bolid je definitivno drukčiji nego prošlog tjedna, ali mislim da je veća razlika ponašanje guma na ovim temperaturama. Zato imamo drukčiji stroj ovog vikenda, ali ne mislim da je to zbog promjena koje smo napravili.”

“Odličan je posao obavljen pri stvaranju te nadogradnje, ali nailazimo na prepreke s ovom novom vrstom bolida. Kao i svi ostali u 2022. Uvjeren sam da momčad ovdje, uz ljude u tvornici, može sve riješiti. No, definitivno to neće biti jednostavno”, ističe Lewis.

Osvrnuo se još na komentare kako Mercedes sigurno skriva mogućnosti svog bolida.

“Mislim da bismo bili stvarno, stvarno dobri, kad bismo imali tolika preupravljanja i lošu vožnju samo da bismo sakrili brzinu bolida. To nije slučaj. Definitivno imamo neke stvari koje moramo prebroditi. Mislim da se drugi muče nešto manje, ali tko zna?”

Neke odgovore možda dobijemo tijekom ove subote, a ako ne, sljedeća će subota sigurno razriješiti sve dvojbe. Naime, tada su na rasporedu prve kvalifikacije u novoj sezoni.

Autor naslovne fotografije: Hasan Bratić

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x