Eksplozija u tvornici u Džedi: F1 sazvala hitni sastanak s vozačima i šefovima!

Crni je oblak prekrio nebo i zadimio stazu u Džedi uoči drugog slobodnog treninga za Veliku Nagradu Saudijske Arabije. Miris zapaljenog ulja kružio je gradom, a glasovnogovornik Huta potvrdio je kako njihova vojska preuzima odgovornost za napad na Aramcove tvornice.

Ovaj incident samo je nastavak konflikta između Huta i Saudijske Arabije, a činjenica da je Formula 1 tamo ne pomaže ni jednoj ni drugoj strani. Požar je bio na manje od 20 kilometara od staze gdje se najbolji vozači svijeta natječu, a šef F1 Stefano Domenicali sazvao je hitni sastanak s vozačima i šefovima momčadi.

Drugi slobodni trening odgođen je za 15 minuta zbog incidenta, a u međuvremenu je i počeo. Moguće je da će momčadi i F1 još raspravljati o utrkivanju u Saudijskoj Arabiji, jer trenutno stvari ne izgledaju najbolje u toj zemlji.

“Svjesni smo napada na distribucijsku stanicu u Džedi ranije ovoga popodneva. U kontaktu smo sa sigurnosnim tijelima Saudijske Arabije, kao i F1 i FIA-om kako bi osigurali da se poduzmu sve potrebne sigurnosne mjere i garantira sigurnost svih posjetitelja na VN Saudijske Arabije, kao i sigurnost vozača, konstruktora i sponzora.”

“Trkaći vikend nastavlja se po planiranom. Sigurnost i oprez naših gostiju ostaje naš glavni prioritet i veselimo se ugostiti sve naše goste za vikend vrhunskog utrkivanja i zabave.”

Organizatori utrke
Pretplati se
Obavijesti o
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
robif

Bojkotirajte i gotovo

robif

I u redu je onda vozit utrku naročito u S.Arabiji?

Emil

Wecome to war tour:-(

Related Posts
3
0
Would love your thoughts, please comment.x