VN Bahreina ostaje u kalendaru Formule 1 do 2036.!

Bahrein će ostati domaćin utrkama Formule do 2036. godine nakon što je potvrđeno kako su promotori i vodstvo Formule 1 produžili ugovor za organizaciju utrke na stazi Sakhir.

Iako zvuči pomalo nevjerojatno, staza u pustinji će ugostiti najbrže vozače svijeta sljedećih 15 godina, ako se ugovori ispoštuju u što ne sumnjamo. Povodom ovoga je promotor utrke najavio i neke pozitivne promjene što se tiče ekoloških normi te će već za ovu godinu sva potrebna energija biti proizvedena iz obnovljivih izvora.

U ime Formule 1 kratki komentar na produženje suradnje je dao Stefano Domenicali, CEO Formule 1, te je izrazio zadovoljstvo što će se suradnja koja traje od 2004. nastaviti i sljedećih godina.

”Zadovoljan sam što će se bolidi Formule 1 utrkivati na stazi Sakhir sve do kraja 2036. godine te se nadam da će navijačima pružiti puno zabave i zanimljivih utrka. Od 2004. smo imali vrlo dobrih utrka, a s nestrpljenjem očekujemo početak nove ere Formule 1 koja će započeti baš tu u Bahreinu.”

”Bahrein je bio prva država koja je ugostila karavanu Formule 1 na Bliskom Istoku te ima posebno značenje za cijeli naš sport. Želio bih osobno zahvaliti Princu Salmanu i njegovom timu na predanom radu sve ove godine kao i u godinama koje dolaze,” rekao je.

U ime organizatora utrke i predstavnika staze kratku izjavu je dao Arif Rahimi, glavni čovjek staze Sakhir:

”Bila nam je velika čast ugostiti Formulu 1 od 2004. godine te smo izrazito ponosni što smo si osigurali utrku na našoj stazi u nadolazećim godinama. Želio bih se zahvaliti Stefanu Domenicaliju na povjerenju te se nadamo da ćemo i u sljedećim izdanjima dokazivati kako smo ovu ulogu domaćina s pravom i zaslužili.”

Pretplati se
Obavijesti o
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
schumy

???? Ovo je zaista presedan – 15 godina unaprijed potpisivati neko (bilo koji!!) ugovor mi jako “smrdi”!?
A i gdje je tu ta ljepota – trkalište koje je ravno (“flat”) je za mene izgubljena priča….
A ova moda trkanja po noći uz “ekološko” trošenje suvišne energije rasvjete je suluda – svatko tko je iole puno vozio zna da su refleksi po noći u odnosu na dan bar 50% slabiji i sporiji…
Sve u svemu – sjedi 1 !!!

robif

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

mody

Bahrein treba vratiti outer circiut i da bude po danu

Related Posts
3
0
Would love your thoughts, please comment.x