Vettel: Jedva čekam krenuti; Stroll: Pred nama je uzbudljiva budućnost

Ekipa Aston Martin Aramco Cognizant F1 Team je prije nekoliko dana pokazala svoj novi bolid za nadolazeću sezonu Formule 1. Sjaj novog ruha je zabljesnuo mnoge fanove, a vozači Sebastian Vettel i Lance Stroll se nadaju da će AMR22 voditi ovu momčad do boljih rezultata u 2022. godini.

Aston Martin je u sezoni 2021. nastupio kao samostalna momčad, prvi put još od 1960. godine. Vođeni euforijom dobrih rezultata iz 2020. godine, kada je Racing point isporučivao sjajne rezultate, Aston Martin je podbacio. Momčad je sezonu završila na niskoj sedmoj poziciji prvenstva, razočaravajuće za njihovog vlasnika milijardera Lawrencea Strolla.

No, momčad je sada spremna za nove izazove, a pozitivna atmosfera je vladala i u tvornici tvrtke Gaydon na predstavljanju novog bolida AMR22. Četverostruki svjetski prvak Sebastian Vettel entuzijastično gleda ka sezoni koja otvara novu eru Formule1. Nakon protekle sezone Vettel je priznao da je očekivao bolje rezultate, a prilikom predstavljanja ovogodišnjeg bolida objasnio je zašto smatra da bi se u ovoj sezoni Aston Martin mogao prikazati u boljem svijetlu.

„Ovo je vrlo uzbudljivo. Ove godine ima toliko noviteta, toliko stvari koje želimo saznati i kojima se radujemo. Ovo je i nevjerojatan projekt. Uloženo je puno posla u njegovo ostvarenje. Pratio sam rad od samog početka, a sada je posao izgrađen skoro do kraja. Jedva čekam ući u bolid i vidjeti kakav je osjećaj. Sigurno je da smo u usponu, stoga želimo biti bolji nego prošle godine. Prošle godine smo imali svojih poteškoća i mislim da bi ove godine, iz mnogo razloga, trebali biti bolji.“

„Toliko je novih stvari. Nove gume, potpuno novi bolidi, ali i mnogo novih izazova. Nadam se da ćemo imati više šanse prilikom utrkivanja sa momčadima iz gornje polovice. U ovom trenutku je realno reći da ne znamo što ovaj bolid može ostvariti. Moramo biti strpljivi.
Unatoč tome, uzbuđenje i potencijal su veliki. Ako se tokom sezone bolid poboljša, naš potencijal može samo rasti. Jedva čekam krenuti na pravi put i vidjeti kako stoje stvari“, bolje dane najavljuje Sebastian Vettel.

Lance Stroll i Sebastian Vettel, Aston Martin

Bolid nije jedini novitet Aston Martina za sezonu 2022. Tijekom zimskih „praznika“ momčad je doživjela značajne promjene. Timu se pridružio Dan Fallows, bivši šef aerodinamike momčadi Red Bull, a Mike Krack je zamijenio Otmara Szafnauera na mjestu direktora momčadi.

Lance Stroll, druga polovice vozačke postave Aston Martina, dodao je svoje mišljenje da je povratak imena Aston Martin pomogao momčadi privući nove talente te da u narednoj sezoni nastavljaju svoj petogodišnji plan da postanu kandidati za osvajanje svjetskog prvenstva.

„Nevjerojatno je. Otkako sam stigao u ovu momčad 2019. godine, toliko smo narasli kao tim. Mislim da je Aston Martin unio toliko uzbuđenja u ovu momčad, pomogao da privučemo mnogo talentiranih ljudi u tim i pridonio cjelokupnom rastu. Uzbudljivo je gledati kako se brojni talenti pridružuju našem projektu. Naša sjajna momčad svakim danom sve više raste i mislim da je pred nama vrlo uzbudljiva budućnost“, entuzijazam dijeli i Lance Stroll.

Vozači su u petak imali i prvu priliku iskušati svoj novi bolid na stazi. Odradili su dan snimanja na Silverstoneu.

Pretplati se
Obavijesti o
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
r.u.m.

Vidi Vetel spava dok vozi

robif

Fijaka poslje ručka

Related Posts
2
0
Would love your thoughts, please comment.x