Norris: Puno smo napredovali, ali imamo još posla

Lando Norris je odbacio tvrdnju Georgea Russella da je na prvom predsezonskom testiranju, koje se održalo u Barceloni, McLaren bio bolji od Mercedesa.

Na trodnevnom predsezonskom testiranju na stazi Catalunya svi su timovi, jedni pred drugima, mogli isprobati performanse svojih bolida konstruiranih za nadolazeću sezonu.

Prvog dana testiranja su najbolja vremena ostvarili Charles Leclerc i Lando Norris. Dok su Ferrari i McLaren bili dominantni u srijedu i četvrtak, branitelj naslova konstruktora, momčad Mercedes, je svoja najbolja izdanja čuvao za petak, posljednji dan testiranja.

Na kraju testiranja u četvrtak, novi vozač Mercedesa George Russell je istaknuo da „crveni i narančasti“ timovi izgledaju vrlo konkurentno. Lando Norris je Russellove riječi brže-bolje ublažio.

„George je očigledno bio na vrhu tablice u petak. Ako on misli da smo mi jaki, mi ćemo misliti da je on jak. Ako na gridu postoji ijedna momčad koju se može očekivati na vrhu, to je onda Mercedes, a vjerojatno i Red Bull.“

„Ne, ne mislim da smo postigli nešto nevjerojatno, ali na dobrom smo putu. Bolid je dobro funkcionirao prilikom postavljanja na stazu. Naravno, tu su se, kao i uvijek, našli neki neočekivani problemi koje smo riješili, ali početak je bio dobar. Sve je bilo uredno.“

„Radili smo na našem programu, na stvarima koje želimo raditi. Ovo je bio prvi put da možemo uspoređivati podatke dobivene na stazi s onima koje smo u posljednje dvije godine ostvarivali na simulatoru i kroz simulacije. Bilo je produktivno, puno smo napredovali.“, rječit je bio Lando Norris koji dočekuje svoju četvrtu sezonu u narančastom timu.

Lando Norris, McLaren
George Russell, Mercedes

Otkako je Norris došao u McLaren, momčad je doživjela respektabilan rast u konkurentnosti, a tome je pripomogla i promijenila dobavljača pogonske jedinice.

McLaren, baš poput Ferrarija, polaže nade da će uz nove propise naći način kako nadjačati Mercedes i Red Bull, koji su prošle godine u većini slučajeva bili neuhvatljivi za sve ostale momčadi.

Norris smatra da McLaren još uvijek ima puno posla ako ove godine želi konkurirati za sami vrh i prebacuje lopticu na Mercedes.

„Mercedes na testiranjima nikad ne izgleda tako dobro kao što je to slučaj na prvim utrkama u sezoni. Ako su na testiranjima dobri, to onda znači da će na prvoj utrci biti nevjerojatni. Mislim da svatko ima svoj fokus. Svi timovi su imali različite načine rada goriva, snage i ostalog.“

„Kao što je George rekao, već možemo naslućivati sliku. Mislim da smo u pristojnoj poziciji, ali ipak, Mercedes i Ferrari su od prvog dana testiranja izgledali dobro. Svaki bi se put našli pri vrhu tablice, a njihov long-run tempo izgleda vrlo dobro.“

„Ferrari izgleda vrlo, vrlo snažno, a s nama su tu i Mercedes te Red Bull koji su, rekao bih, malo bolji od nas u ovom trenutku. Mislim da imamo puno posla ako se želimo ravnopravno boriti s njima, ali to se i očekivano. Naš se bolid dobro ponašao na stazi u Barceloni, ali znamo da ima još mnogo stvari koje trebamo poboljšati da bismo bili na razini na kojoj su oni.“, dodao je Norris.

Do početka nove sezone Formule 1 je ostalo još tri tjedna. Prije prvog „gašenja svjetala“ u Bahreinu, vozači će svoje bolide moći testirati na drugom predsezonskom testu, također na stazi Sakhir. Trodnevno testiranje na stazi u Bahreinu započet će u četvrtak 10. ožujka.

Pretplati se
Obavijesti o
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Pročitao sam da je Mclaren tijekom testiranja imao najmanje problema sa “poskakivanjem”bolida..James Kay kaže da ni on sam ne zna objasniti zašto je to tako..Ustvari, što je to “poskakivanje bolida..o čemu se tu radi? ..tu bi mogli naći paralelu sa naglim “propadanjem” aviona ili naglim slomom uzgona..naime, uzgon i downforce su slične pojave, jedan djeluje prema gore a drugi prema dolje..uzgon podiže letjelicu i održava je u zraku a downforce pritiska vozilo prema podlozi..do “poskakivanja” bolida dolazi zbog toga što se downforce stalno povećava sa povećanjem brzine bolida..tada podnica i prednje krilo se sve više približavaju podu..kada dođe do kritičnog… Read more »

Lewis8F

“Pročitao sam da je Mclaren tijekom testiranja imao najmanje problema sa “poskakivanjem”bolida.”

Zvuči kao da si ti pročitao na rezerviranom mjestu za znalce i sad nam ta saznanja prenosiš. Mi ostali smo pročitali na GP1 jer su pisali o tome.

Ostatak posta nisam čitao jer pišeš eseje. Znači, prva rečenica i direkt na minus

Desmosedici

Štp da ti kažem? Tipična reakcija iskompleksirane i zločeste osobe.

Desmosedici

..uz to i glupe..zato to dalje i ne čitaš.

Related Posts
4
0
Would love your thoughts, please comment.x