Russell: Crveni i narančasti tim izgledaju vrlo brzo

Prema viđenome u prvom tjednu predsezonskih testiranja obično ne treba donositi neke velike zaključke, no na kraju drugog dana George Russell je posebno istaknuo brzinu koju prikazuju dvije momčadi…

Mladi britanski vozač uživa u svojim prvim predsezonskim testovima s Mercedesom, a tijekom poslijepodneva u četvrtak odradio je 66 krugova u bolidu W13. Usput je postavio i četvrto vrijeme dana. Do sada, George Russell je oba dana završio s većim brojem odvoženih krugova od svog momčadskog kolege Lewisa Hamiltona.

Budući da se radi o prvom tjednu testiranja i to prvom ikad s novim bolidima, doista ne treba prerano zaključivati na temelju viđenoga, ali zanimljiv je bio Russellov komentar o konkurentima:

“Neki timovi izgledaju vrlo brzo, crveni tim i narančasti tim posebno. Vrlo, vrlo kompetitivno izgledaju, no vidjet ćemo što donosi sutra i što mi možemo napraviti između ovog testa i Bahreina.”

Jasno, mislio je na Ferrari i McLaren, koji doista izgledaju jako dobro u Barceloni. Odrađuju veliki broj krugova bez nekih kvarova i problema, a po rezultatima najbržih krugova stalno su u vrhu. Naravno, ništa to ne mora značiti dok svi ne otkriju puni potencijal svojih bolida.

Na pitanje kako Mercedes stoji u usporedbi s Ferrarijem i McLarenom, Russell je rekao: “Sigurno nismo ispred, prilično sam siguran u to. Čini se da stvari imaju sasvim pod kontrolom i da vladaju svime. Izgledaju vrlo moćno s malo goriva, puno goriva, ali i u pogledu menadžmenta guma.”

“Tko zna? Znamo svi da smo na različitim programima, ali prema prosjeku svih različitih vožnji, definitivno znamo da smo iza njih u ovom trenutku. Pričekajmo ipak, prvenstvo se ne osvaja na zimskom testiranju u Barceloni, no ovo su svakako bila intrigantna dva dana za sada.”

George je još dodao da karakteristike novih bolida zahtijevaju određene kompromise. U Barceloni će se voziti još u petak, a onda slijedi dvotjedna pauza do testiranja u Bahreinu.

Pretplati se
Obavijesti o
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
mars32

Bilo bi lijepo ali testiranja nisu mjerilo brzine. Ono što ovaj test pokatzuje je dobra pouzdanost kod većine timova. Alfa Romeo po meni ima najzanimljivije rješenje bočnih stranica što se naravno odrazilo na pakiranje komponenti i neplanirane probleme koje imaju. Nadam se da će proraditi i naći performanse barem za borbu za bodove.

Related Posts
1
0
Would love your thoughts, please comment.x